Tip dana košarka: Partizan vs Lokomotiv Kuban, derbi kola Evrokupa!

Partizan

Partizan je počeo sjajno ovu sezonu, pogotovo u Evrokupu. Imaju tri pobede, od toga dve u gostima. Sada im u goste dolazi Lokomotiva koja je nešto slabije otvorila ovo takmičenje, ali su potom uhvatili ritam. Gosti iz Kubana su napravili sjajan roster i dolaze u Beograd kao blagi favoriti. Ipak, Partizan igra na kartu domaćeg parketa, gde ih očekuje zaista ogromna podrška. Utakmica se igra od 20h u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Ove dve ekipe po svemu prikazanom do sada imaju velike šanse da doguraju do same završnice Evrokupa, a sasvim sigurno da budu vodeće u ovoj grupi.

Partizan: Partizan je u velikom naletu. Odličan start sezone daje optimizam crno belima.

Ekipa crno belih se ove sezone bitno razlikuje u odnosu na prošlogodišnju. Andrea Trinkijeri je ovoga puta imao celo leto da probere pojačanja po svojoj meri i da sastavi od igrača koje želi. Od prethodne sezone u timu su ostali Markus Pejdž, Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković i Nikola Janković. Veliki broj odlazaka, ali i dolazaka samim tim u Partizan. Kori Volden i Nemanja Gordić će voditi napad Partizana, ali očekujemo i da će često biti zajedno na parketu. Pejdž i Jaramaz pokrivaju poziciju beka šutera, dok je na mesto krila Trinkijeri doveo Pejnersa koji će sa Zagorcem deliti minutažu. Veličković i Rašad Tomas su na krilnom centru, dok reket popunjavaju Mozli, Janković i Parahuski. Deluje da je ovaj tim pažljivo selektiran, radi se o atletskoj veoma dobroj ekipi koja je u stanju da igra odlično u oba pravca. Trinkijeri je pokazao da ima dobre taktičke zamisli sa ovim timom i može se slobodno reći da crno beli imaju šampionske ambicije u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Mnogo toga će zavisiti od Voldena koji je pokazao da se radi o fantastičnom šuteru za tri poena, kao i od Zagorca od koga se očekuje mnogo bolja sezona i veliki iskorak u odnosu na prošlu.

Lokomotiv Kuban: Roster koji je veoma skup i iskusan, pun kvalitetnih igrača koji igraju zaista sjajno.

„Lokosi“ i u ovu sezonu Evrokupa ulaze kao jedni od najvećih favorita. Luka Banki je na klupi ovo tima i ponovo je napravio sjajan roster, koji bi bez problema mogao da se takmiči i u Evroligi. Mantas Kalneitis i Vil Kamings će predvoditi napad Lokomotive i to su igrači od kojih će mnogo toga zavisiti. Međutim, najveća pojačanja su stigla na poziciji krilnog centra, gde će minutažu sledeće sezone deliti Sem Deker i Džoni O’ Brajant. Deker je imao sasvim solidne role u NBA ligi u dresu Hjustona, dok se O’ Brajant posle dobre sezone u Makabiju, preselio u Krasnodar. U timu su ostali Kulagin i Fridzon kao dva bitna igrača u sastavu i od Kulagina se očekuje još veći napredak ove sezone, iako je i prošle pokazao da izrasta u pravog lidera. Krenuli su sa porazom od Ritasa u prvom kolu Evrokupa, ali su onda vezali dve pobede. Iskusan tim Lokomitve će imati težak zadatak protiv Partizana.

Naš predlog:

Sa ovog derbi meča možemo izdvojiti nekoliko predloga. Očekuje nas po našoj analizi jedan čvrst i neizvestan meč. Oba tima mogu da igraju napadačku košarku, ali se mnogo bolje snalaze sa pozicionim napadima i igrom na manji broj poena. Mi biramo sledeći predlog: ukupan broj poena na utakmici manji od 153.5 i Meridianbet daje kvotu 1.77 za taj predlog. Vidimo oba tima nešto stegnutija od samog starta i ovu granicu kao previsoku za takav tip meča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.