Tip dana: Roma – Milan: Duel posrnulih velikana na “Olimpiku”!

Jedan od poslednjih mečeva devetog kola italijanske Serije A se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Rome dočekati Milan. Biće ovo ujedno i susret dva posrnula velikana koja imaju velikih problema u poslednje vreme.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Roma: Može li ova ekipa do Lige šampiona?

Sigurno je poznato svima da su fudbaleri Rome ne tako davno igrali polufinale Lige šampiona, čak je malo falilo i da rimska “vučica” dođe do finala, ali su ipak u dvomeču poraženi od Liverpula, iako je bilo nekoliko kontroverznih sudijskih odluka na štetu Rome. Prošla sezona nije bila toliko uspešna pošto je zbog serije loših rezultata otkaz dobio Euzebio Di Frančesko, a na njegovo mesto seo Klaudio Ranijeri, koji je i inače veliki navijač Rome. Nažalost, sjajni italijanski stručnjak nije uspeo da dovede Romu do Lige šampiona, i bio je to prvi put posle nekoliko godina da Rimljani ne igraju u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Kada je ovaj šampionat u pitanju pre početka sezone su se desile mnogo promene u klubu. Na mesto trenera je postavljen Fonseka koji je sa dosta uspeha radio u Bragi, ali je utisak da Roma i dalje pruža poprilično promenljive partije.
Naime, posle osam odigranih kola ekipa sa “Olimpika” se nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope. Do sada su izabranici trenera Fonseke doživeli samo jedan poraz u šampionatu, i to na svom terenu protiv Atalante koja i ove godine igra fantastično u italijanskom prvenstvu. Kada je Liga Evropa u pitanju, i tu “vučica” pruža solidne partije, iako su u prošlom kolu samo remizirali pred svojim navijačima u duelu protiv Borusije iz Mehengladbaha. Ono što treba napomenuti je da je Roma primila gol u tom susretu u petom minutu sudijske nadoknade nakon sumnjivog penala.
Što se Serije A tiče, u prošlom kolu su izabranici trenera Fonseke odigrali miroljubivih 0:0 na gostovanju kod Sampdorije.

Milan: Može li Pioli da prodrma ovu ekipu?

Ako smo pominjali za Romu da ima velikih problema u prethodnih nekoliko sezona, šta tek reći za Milan koji skoro deset godina nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, što je zaista ispod svakog nivoa kada je ova ekipa u pitanju. Prošla sezona je bila poprilično turbulentna, ali je utisak da je Gatuzo sa ekipom koju ima na okupu ostvario maksimum. “Rosoneri” su izborili plasman u Ligu Evrope, ali su zbog velikih finansijskih problema odustali od ovog takmičenja, pokušavši da se ove sezone fokusiraju konačno na plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali kako sada stvari stoje “rosoneri” su poprilično daleko od toga.
Naime, posle osam odigranih kola Milan se trenutno nalazi na tek 12. mestu na tabeli, što pre početka šampionata sigurno niko nije očekivao. Ova ekipa je do sada zabeležila samo tri pobede i to uglavnom protiv rivala koji igraju dosta loše ili koji se grčevito bore za opstanak. Cenu loših rezultata je platio Marko Đampaolo kog je na klupi nasledio Stefano Pioli, ali je utisak da ni to nije donelo boljitak kada je u pitanju igra Milana. To se možda i najbolje videlo u prošlom kolu kada su “rosoneri” pred svojim navijačima samo remizirali protiv Lećea, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Zanimljivo je da je milanska ekipa primila gol na tom susretu u drugom minutu sudijske nadoknade, čime su još jednom pokazali da imaju velikih problema u zadnjoj liniji ove sezone.
Što se ovog susreta tiče, sva je prilika da će Stefano Pioli posle duže vremena konačno moći da računa na sve fudbalere, koji će ruku na srce imati poprilično težak zadatak u ovom susretu.

Naš predlog

Biće ovo duel dve ekipe koje imaju velikih problema u poslednje vreme, pa vam zbog svega toga predlažemo da zaobiđete prognoziranje konačnog ishoda jer je zaista nepredvidivo ko bi mogao da dođe do tri boda na ovom susretu. Predlažemo vam da se fokusirate na golove, kojih će i te kako biti na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.76. Takođe, mišljenja smo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na ovom susretu pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64. Za kraj, toplo vam savetujemo da probate sa kombinacijom ovih igara i da odigrate GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.