Najava: La Liga, 12. kolo: Derbi na “Sančez Pichuanu” i još mnogo zanimljivih susreta!

Španska Primera

Ovog vikenda je na programu 12. kolo španske La Lige u kom nas očekuje mnogo zanimljivih susreta, a svakako najzanimljiviji se igra na “Sančez Pichuanu” gde će fudbaleri Sevilje dočekati Atletiko Madrid. Barsu očekuje težak posao na gostovanju kod Levantea, dok Real Madrid ne bi trebalo da ima većih problema na svom terenu protiv Betisa.

Espanjol – Valensija – 3+ @ 2.14 u Meridianbet

Premijerni meč 12. kola španske La Lige se igra u Kataloniji gde će fudbaleri Espanjola dočekati Valensiju. Sigurno je da je Espanjol jedno od najvećih razočarenja kada je u pitanju španska La Liga. Naime, ekipa iz Katalonije se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, i do sada su uspeli da osvoje samo osam bodova, što je premalo kada su ambicije ove ekipe u pitanju, a one su svakako evropske. U prošlom kolu je Espanjol doživeo ubedljiv poraz na svom terenu na gostovanju kod Bilbaa, kada je bilo 3:0. U goste im dolazi Valensija koja igra dosta promenljivo na samom startu šampionata i trenutno se nalaze tek na 12. mestu, mada to i nije neko čudo, ako uzmemo u obzir da Valensija uglavnom loše startuje u prvenstvu, ali onda kako vreme odmiče pružaju sve bolje partije i dolaze do svojih ciljeva. Na mečevima i jedne i druge ekipe pada dosta golova u poslednje vreme, pa smo mišljenja da će tako biti i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.15.

Levante – Barselona – 2 @ 1.32 u 10bet

Levante se po starom dobrom običaju nalazi na sredini tabele, a realno im je to i mesto. Ova ekipa igra po sistemu toplo-hladno, iako su u prošlom kolu odigrali jedan sjajan meč i slavili na gostovanju kod Real Sosijedada koji igra fantastično ove sezone. Ta pobeda je još veća ako pomenemo to da je Levante klasična domaćinska ekipa koja retko ostvaruje pobede van svog terena. Što se tiče Barselone, nakon početnih loših partija, Katalonci pružaju sve bolje partije i trenutno se potpuno zasluženo nalaze na prvom mestu na tabeli, uz bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. U prošlom kolu je Barsa ponovo odigrala jedan fantastičan meč pred svojim navijačima i savladali Valjadolid sa 5:1, čime su nastavili seriju pobeda i poakazli da će i ove godine voditi glavnu reč kada je u pitanju španska La Liga. Mišljenja smo da će izabranici Ernesta Valverdea bez većih problema slaviti i na ovom susretu, iako napominjemo da Levante ume dosta dobro da odigra na svom terenu. Predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.32.

Sevilja – Atletiko Madrid – GG @ 2.10 u 1xbet

Svakako najinteresantniji meč ovog kola se igra na Sančez Pichuanu gde će fudbaleri Sevilje doečkati Atletiko Madrid. Sevilja ima jasan plan ove sezone a to je povratak u Ligu šampiona nakon čak dve godine pauze. Andalužani za sada pružaju solidne partije i posle jedanaest odigranih kola se nalaze na petom mestu na tabeli, ali imaju isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletiko Madrid, ali i trećeplasirana Granada. U prošlom kolu je Sevilja odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Valensije, ali su ipak samo remizirali, dok su pre toga vezali dve pobede bez primljenog gola. Što se tiče Atletiko Madrida, mora se priznati da smo od izabranika Čola Simeonea očekivali dosta bolje partije ove sezone. Iako Atletiko deli tu treću poziciju sa Granadom, utisak je da “jorgandžije” imaju velikih problema što su ponovo potvrdili u prošlom kolu kada su samo remizirali na gostovanju kod Alavesa kada je bilo 1:1. Bio je to čak peti trijumf za Atletiko u ovoj sezoni, zbog čega uostalom i nisu bolje plasirani na tabeli. Pre tog remija sa Alavesom je Atletiko odigrao jedan dobar meč na svom terenu u kom su bez većih problema savladali Bilbao. Što se ovog susreta tiče, mišljenja smo da će ovo biti jedan otvoren susret u kom će i jedna i druga ekipa ići na sva tri boda što nam može doneti veliki broj golova, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica 1xbet plaća sa kvotom 2.10.

Real Madrid – Betis – 3+ @ 1.33 u Meridianbet

Ne blista Real ni ove sezone, ali sigurno je da je situacija dosta bolja u odnosu na prošlu, kada su Madriđani imali velikih problema. U prošlom kolu je Real na svom terenu deklasirao ekipu Leganesa, a taj meč je završen rezultatom 5:0. Ono što je jako bitno je da su izabranici Zinedina Zidana uspeli pre toga da slave u meču protiv Galatasaraja u okviru trećeg kola Lige šampiona, i na taj način ostanu u igri za plasman u nokaut fazu, što je svakako primarni cilj za ovu sezonu. Trenutno Real ima samo bod manje u odnosu na prvoplasiranu Barsu kada je španska Liga u pitanju, i sigurno je da će ova dva kluba voditi veliku borbu kada je naslov prvaka u pitanju. U goste Realu dolazi Betis koji ima dosta problema ove sezone, ali su ipak u prošlom kolu uspeli da ostvare veoma važnu pobedu na svom terenu protiv Selte kada je bilo 2:1. To je bio prvi trijumf za Andalužane posle četiri vezana neuspeha pa je sigurno da u lepom raspoloženju putuju u Madrid. Betis je poznat kao ekipa koja igra dosta dobro protiv najboljih španskih ekipa, i uglavnom nam ti mečevi donose veliki broj golova, pa smo mišljenja da će tako biti i sada i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.33.

Valjadolid – Majorka – 1 @ 2.05 u Bet365

Nema sumnje da svi navijači Valjadolida mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihovi fudbaleri igraju ove sezone. Naime, ova simpatična ekipa je do sada sakupila čak 14 bodova i trenutno zauzimaju 13. mesto na tabeli uz čak pet bodova više od najugroženijih ekipa. U prošlom kolu je Valjadolid doživeo težak poraz na gostovanju kod Barselone, ali su odigrali hrabro, pošto su na “Nou Kamp” došli da bi se nadigravali sa evidentno kvalitetnijim protivnikom. Taj meč je završen rezultatom 5:1, ali sigurno je da to nije previše uzbudilo navijače ove ekipe. Što se tiče Majorke, ova ekipa je prošle sezone igrala sjajno u Segundi i utisak je da su se potpuno zasluženo vratili u najvalitetniji rang španskog fudbala, gde im je realno i mesto. Ipak, već sada je jasno da će se ova ekipa do kraja šampionata boriti grčevito za opstanak. U prošlom kolu je Majorka odigrala solidan meč na svom terenu, ali su ipak samo remizirali sa Osasunom, iako su dva puta vodili na tom susretu. Krajnji rezultat je bio 2:2, što je drugi remi Majorke na svom terenu gde inače pružaju sjajne partije. Ipak, ova ekipa dosta slabije igra u gostima, pa zbog toga dajemo prednost domaćinu u ovom duelu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa fantastičnom kvotom 2.05.

Viljareal – Atletik Bilbao – 1 @ 1.83 u 10bet

Još jedan veoma interesantan meč u okviru ovog kola će odigrati Viljareal i Atletik Bilbao, dve ekipe koje pružaju solidne partije na startu šampionata. Što se tiče “žute podmornice”, ova ekipa se trenutno nalazi na solidnom sedmom mestu na tabeli, a u prošlom kolu nisu imali sreće pošto su doživeli poraz na gostovanju od Eibara, i to nakon gola koji su primili u petom minutu sudijske nadoknade. Sa druge strane Atletik Bilbao je fantastično startovao u ovogodišnjem šampionatu, ali je utisak da ova ekipa ne pruža baš najbolje partije u poslednje vreme. Naime Baskijci su na poslednjih pet mečeva ostvarili samo jednu pobedu i to u prošlom kolu kada su na svom terenu bez većih problema deklasirali Espanjol sa 3:0. Pre toga Bilbao četiri meča nije znao za pobedu, a u tom periodu su čak tri puta poraženi uz jedan remi, i to na svom terenu protiv Valjadolida. Viljareal dosta dobro igra ove sezone na svom terenu i do sada su bez poraza pošto su ostvarili dva remija i tri pobede, a zanimljivo je da su te tri pobede došle na tri poslednja meča koja je ova ekipa odigrala na svom terenu, pa vam najviše zbog toga i preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa dosta dobrom kvotom 1.83.

Osasuna – Alaves – 1 @ 2.10 u 1xbet

Sigurno je da su jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone fudbaleri Osasune koji su samo nastavili sa sjajnim partijama iz prošle sezone kada su bez većih problema došli do plasmana u La Ligu. Trenutno se ekipa iz Pamplone nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu na tabeli sa petnaest osvojenih bodova, što je sasvim sigurno nešto što će zadovoljiti svakog navijača ove ekipe. U prošlom kolu je Osasuna pokazala karakter pošto su uspeli da dva puta stignu prednost Majorke na gostovanju, i na kraju je taj meč završen bez pobednika (2:2). Što se tiče Alavesa, sigurno je da smo od ekipe iz Baskije očekivali bolje partije na startu šampionata, ali je situacija trenutno takva da se ova ekipa nalazi na 15. mestu sa 12 osvojenih bodova. Ono što je karakteristično za ovu ekipu su dosta dobre partije na svom terenu koji važi za jedan od najtežih u ligi, ali i katastrofalne partije na strani gde Alaves za sada ima samo jedan remi, i to u prvom kolu protiv Hetafea, dok su preostala četiri meča izgubili. To nam jasno govori i da je Osasuna veliki favorit u ovom susretu pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.10.

Selta – Hetafe – 3+ @ 2.45 u Meridianbet

Fudbaleri Selte su svakako uz Espanjol najveće razočarenje dosadašnjeg toka španske La Lige. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi tek na 18. mestu na tabeli koje nažalost na kraju sezone znači i ispadanje u Segundu, što sasvim sigurno navijači ove ekipe ne bi voleli. U prošlom kolu je ekipa iz Viga doživela treći vezani poraz i to na gostovanju kod Betisa kada je bilo 2:1. Bio je to jedan solidan meč u kom je Selta jednim delom čak bila i dosta bolji rival, ali na kraju ipak nisu imali dovoljno srce i zabeležili su novi poraz koji ih je doveo u poprilično opasnu zonu. Hetafe sa druge strane teško može da ponovi prošlu sezonu kada su osvojili petu poziciju, ali su u prošlom kolu podsetili na svoje partije iz prošle sezone, pošto su bez većih problema savladali u tom trenutku prvoplasiranu ekipu na tabeli, Granadu. Rezultat tog meča je bio 3:1, a bila je to već treća pobeda Hetafea na svom terenu. Ipak, ova ekipa dosta slabije igra na gostovanjima, ali nam ti mečevi uglavnom donose dosta golova. Ovoga puta će domaćin morati da napadne od prvog minuta, pa nam to garantuje da će na ovom susretu biti dosta golova i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Leganes – Eibar – 1 @ 2.05 u 10bet

Posle jedanaest odigranih kola fudbaleri Leganesa se potpuno zasluženo nalaze na poslednjem mestu na tabeli. Naime, ova ekipa je do sada ostvarila samo jedan trijumf i to pre dva kola kada su na svom terenu savladali Majorku sa minimalnim rezultatom. Pored toga je Leganes ove sezone uspeo još samo dva boda da osvoji što je zaista premalo kada su ambicije ove ekipe u pitanju. U prošlom kolu je Leganes doživeo novi poraz i to na gostovanju kod Reala kada je bilo čak 5:0. U goste im dolazi Eibar koji je u prošlom kolu golom u petom minutu sudijske nadoknade došao do veoma važne pobede na svom terenu protiv Viljareala (2:1). Trenutno se Eibar nalazi na 14. mestu sa dvanaest osvojenih bodova što je sigurno dosta bolja situacija za razliku od one koja je bila na startu šampionata kada ova ekipa nikako nije uspevala da pobedi. Uglavnom u mečevima između ove dve ekipe pobedu odnosi Eibar, ali ne treba zaboraviti da ova ekipa ne sija na gostovanjima ove sezone, dok su bodovi Leganesu preko potrebni, pa vam najviše iz tog razloga savetujemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa fantastičnom kvotom 2.05.

Granada – Real Sosijedad – 1 @ 3.00 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola nam donosi jedan izuzetno zanimljiv susret u kom će Granada na svom terenu dočekati Real Sosijedad. Nema šta, Granada je najprijatnije iznenađenje ovog šampionata. Ova simpatična ekipa se posle jedanaest odigranih kola nalazi na trećem mestu na tabeli uz dva boda manje u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, i samo bod manje u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Ono što je veoma zanimljivo je da je Granada pre početka prošlog kola bila na prvoj poziciji na tabeli što je samo još jedan od pokazatelja kako ova ekipa igra ove sezone. U prošlom kolu su nažalost doživeli poraz na gostovanju kod Hetafea, a taj meč je završen rezultaom 3:1. Što se tiče Real Sosijedada, i ova ekipa igra sjajno ove sezone, ali je opšti utisak da u poslednje vreme dosta osciliraju u igri, i sigurno da je najbolji pokazatelj za to meč prošlog kola kada su na svom terenu mimo očekivanja doživeli poraz od Levantea. Ipak, generalni utisak je dobar, pošto se Sosijedad nalazi na visokom šestom mestu koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što bi sasvim sigurno bio veliki uspeh za ovu ekipu. Što se samog meča tiče, ne treba zaboraviti da Granada ima četiri vezane pobede na svom terenu i to bez primljenog gola, iako rivali nisu bili nimalo naivni. Iz tog razloga vam predlažemo da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.