Tip dana: Juventus – Milan: Sudar dve najtrofejnije ekipe u Seriji A!

Poslednji meč 12. kola italijanske Serije A nam donosi veliki derbi u kom će snage odmeriti Juventus i Milan, koje su ujedno i dve najtrofejnije italijanske ekipe.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Da li Sari može da ponovi uspeh svog prethodnika?

Juve je ovog leta doživeo velike promene, pošto je iz kluba otišao Masimilijano Alegri a na njegovo mesto je seo nekadašnji trener Napolija i Čelsija, Mauricio Sari. Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da fudbaleri Juventusa ne pružaju toliko dobre partije kao u prethodnih nekoliko sezona, kada su u ranoj fazi prvenstva sticali veliku bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, i po pravilu bez većih problema dolazili do titule. Ovoga puta je situacija nešto drugačija, iako se “stara dama” i ovog puta nalazi u vrhu tabele, ali ruku na srce, trenutno na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Inter, koji ima meč više pošto su sinoć uz dosta muke savladali Veronu.
Nema sumnje da izabranici Mauricija Sarija u jako lepom raspoloženju dočekuju ovaj meč, pošto su u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona savladali Lokomotivu iz Moskve sa 1:2, i na taj način se plasirali u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja što je svakako i bio jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu. Gol odluke je postigao Daglaš Kosta i to u drugom minutu sudijske nadoknade, što je označilo veliko slavlje Juventusovih fudbalera.
U prošlom kolu prvenstva je “stara dama” uz dosta muke slavila u gradskom derbiju protiv Torina, a taj meč je završen rezultatom 0:1. Zanimljivo je da je Juve ove sezone ostvario samo jednu pobedu sa dva ili više razlike, što je još jedan od pokazatelja da Juventus ima velike probleme ove sezone, iako to trenutna tabela nimalo ne pokazuje.

Milan: Katastrofalne partije “rosonera”!

Poput Juventusa, i Milan je doživeo velike promene ove sezone. Naime, umesto Đenara Gatuza koji se nije proslavio u prošlom šampionatu, na klupu giganta iz Milana je seo Marko Đampaolo, i to nakon jedne izuzetno dobre sezone i Sampdoriji. Ipak, ovaj ne preterano iskusni italijanski stručnjak se najblaže rečeno nije snašao u ulozi novog šefa “rosonera”, pa je na njegovo mesto već posle samo nekoliko kola seo nekadašnji trener Lacija i Fiorentine, Stefano Pioli. Međutim, ni nešto iskusniji italijanski stručnjak ne blista na početku svog mandata u Milanu, i ako nastavi sa ovakvim rezultatima ne treba da iznenadi da i on uskoro postane bivši.
Stefano Pioli je debitovao na “San Siru” u meču protiv Lećea kada je bilo 2:2, što je svakako malo ko očekivao. Nakon toga je usledio poraz od Rome, a taj meč je završen rezultatom 2:1. Prvu pobedu je bivši trener Lacija i Fiorentine upisao na svom terenu protiv slabašnog SPAL-a koji igra katastrofalno na gostovanjima. Ipak, mora se priznati da su “rosoneri” i u tom susretu imali velikih problema, ali su ipak nekako upisali tri boda posle skoro mesec dana. U prošlom kolu se očekivalo da fudbaleri Milana pred svojim navijačima konačno odigraju jedan dosta dobar meč, iako protivnik nije bio nimalo naivan, pošto je Lacio gostovao na “San Siru”. Rimljani su slavili u tom meču, iako Milan nije toliko loše izgledao u tom susretu, čak slobodno možemo reći i da je ovo najbolji meč “rosonera” od kako je Stefano Pioli seo na klupu ove ekipe.
Ono što svakako nije dobar podatak za sve navijače “rosonera” je to što njihova ekipa na poslednjih osam mečeva protiv Juventusa ima isto toliko poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mora se priznati ipak da je Juventus veliki favorit u ovom susretu i zbog toga vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42. Uglavnom nam mečevi između ove dve ekipe u poslednje vreme donose veliki broj golova pa nam nešto govori da će tako biti i sada, i zbog toga vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Za kraj, mišljenja smo da će Juve od prvog minuta krenuti silovito ka golu svog protivnika, pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.