Tip dana: Milan – Napoli: I jedna i druga ekipa traži izlaz iz krize!

Ovog vikenda su na programu mečevi trinaestog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili svakako najinteresantniji duel koji će biti odigran na “San Siru” gde će fudbaleri Milana dočekati Napoli.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Niko nije očekivao ovoliko loše partije “rosonera”!

Fudbaleri Milana su i prošle sezone pružali dosta promenljive partije ali je tadašnji trener Gatuzo sa vremena na vreme znao da trgne ekipu koja je na kraju završila na petom mestu na tabeli. To je “rosonerima” donelo plasman u Ligu Evrope od koga je uprava ovog kluba odustala nakon ogromnih finansijskih problema, koji ruku na srce i dalje traju.
Proteklog leta su se u Milanu desile velike promene, pošto zvučnih pojačanja gotovo da nije ni bilo, a dirigentska palica je dodeljena Marku Đampaolu, koji je prošle sezone sa dosta uspeha vodio Sampdoriju, koja je bez sumnje igrala jedan od najlepših fudbala u Italiji.
Nažalost, sve to se neslavno završilo i Đampaolo je dobio otkaz posle samo nekoliko kola, što je veoma iznenadilo italijansku javnost pošto je bivši strateg Sampe predstavljen kao dugoročni projekat.
Njega je nasledio Stefano Pioli, ali je opšti utisak da se ni ovaj iskusni stručnjak do sada nije proslavio. Naime, od kako je on preuzeo Milan, ova ekipa je zabeležila samo jednu pobedu, dok su u preostalim mečevima doživeli čak tri poraza i samo jedan remi. U prošlom kolu su “rosoneri” pružili jednu solidnu partiju ali su nažalost poraženi na gostovanju kod Juventusa kada je bilo 1:0, dok su pre toga takođe doživeli poraz, ali ovoga puta na svom terenu protiv Lacija.
I u toj jedinoj pobedi protiv nejakog SPAL-a, fudbaleri Milana su imali dosta problema, i da nije bilo raspoloženog Susa koji je postigao gol iz slobodnjaka, utisak je da bi i tu teško došli do sva tri boda.
U ovom trenutku se “rosoneri” nalaze na katastrofalnom 14. mestu i imaju čak jedanaest bodova manje od ekipe koja će naredne sezone igrati u Ligi šampiona.

Napoli: Sukobi unutar kluba se poklopili sa rezultatskom krizom!

Pre početka sezone su iz Napolija najavljivali nikad jači napad na Skudeto, ali kako sada stvari stoje od toga vrlo verovatno neće biti ništa. Naime, posle trinaest odigranih kola Napolitanci se nalaze tek na sedmom mestu na tabeli što je bez sumnje njihov najgori plasman u poslednjih nekoliko sezona, pošto smo od ove ekipe navikli da praktično diše za vratom Juventusu.
Čini se da su se sve ove loše partije izabranika Karla Ančelotija poklopile sa velikim problemima na relaciji predsednik kluba – fudbaleri i trener, pa ekipa iz Napulja na poslednja četiri meča ne zna za trijumf zbog čega im je prvoplasirani Juventus pobegao na čak 13 bodova razlike, pa već sada možemo slobodno reći da se i ciljevi Napolija menjaju, pošto će svakako primarni cilj biti obezbediti plasman u Ligu šampiona, gde ruku na srce izabranici Karla Ančelotija pružaju dosta dobre partije, i na pragu su plasmana u nokaut fazu.
U prošlom kolu je Napoli ponovo razočarao sve svoje navijače pošto su na San Paolu samo remizirali protiv Đenove koja ima dosta problema ove sezone. Pre toga je ova ekipa doživela poraz kod Rome, kada je bilo 2:1, a čini se da je sve nekako krenulo od meča protiv SPAL-a u gostima kada je bilo iznenađujućih 1:1.
U prethodnih nekoliko sezona Napoli je pružao dosta dobre partije na strani, a ovoga puta su u šest odigranih mečeva van svog terena zabeležili samo dve pobede, dva remija i dva poraza, što je zaista malo ako uzmemo u obzir da ova ekipa želi da prekine višegodišnju dominaciju Juventusa.

Naš predlog

Veoma teško i nezahvalno je prognozirati ovaj meč pošto je ovo duel dve ekipe koje igraju katastrofalno u poslednje vreme, iako smo i od jednih i od drugih očekivali dosta više. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da preskočite prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj susret u pitanju i da se fokusirate na golove, kojih bi svakako trebalo da bude na obe strane, pošto nema sumnje da će jedna i druga ekipa ići na sva tri boda u ovom meču. Zato vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90, a iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Takođe, mišljenja smo da će u oba poluvremena pasti makar po jedan gol pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.