Tip dana: Đenova – Sampdorija: “Derbi dela Laterna”!

Ovog vikenda su na programu mečevi 16. kola italijanske Serije A, a sigurno da će jedan od najzanimljivijih susreta biti odigran u Đenovi gde će odigrati gradski derbi između Đenove i Sampdorije, poznat po imenu “Derbi dela Laterna”.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Đenova: Ni Tijago Mota ne pomaže za sada…

Mora se priznati da su fudbaleri Đenove za sada jedno od najneprijatnijih iznenađenja u ovogodišnjem izdanju Serije A. Svakako da je najbolji pokazatelj za to i tabela koja nam pokazuje da se ova ekipa trenutno nalazi na 18. mestu na tabeli koje nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang, od čega su se “grifoni” spasili prošle sezone u poslednjem kolu kada su remizirali sa Fiorentinom, u jednom meču koji je izazvao dosta polemika u italijanskoj javnosti pošto je bod i jednima i drugima donosio opstanak u društvu najboljih.
Bilo kako bilo, izabranici Tijaga Mote ne igraju ništa bolje ni ove sezone i nema sumnje da im predstoji grčevita borba za opstanak. Ipak, evidentno je da je Mota makar malo razmrdao ekipu koja je na pet poslednjih mečeva čak tri puta remizirala a poslednji remi od ta tri su “grifoni” ostvarili u prošlom kolu na gostovanju kod Lećea kada je bilo 2:2. Zanimljivo je da su Goran Pandev i drugari vodili na tom susretu dosta dugo ali su onda ostali bez dva igrača manje zbog crvenog kartona što je Leće znao da iskoristi i došao do veoma važnog remija. Pre toga su izabranici Tijaga Mote na svom terenu doživeli poraz od Torina kada je bilo 0:1.

Sampdorija: Očekivali smo mnogo više!

Kada se sve sabere i oduzme možemo slobodno reči da smo od Sampdorije očekivali daleko više ove sezone. U klub je pred početak šampionata stigao Euzebio Di Frančesko koji je imao za zadatak da izbori plasman u Ligu Evrope što je možda bila i realnost ako uzmemo u obzir roster sa kojim Sampa raspolaže. Ipak, on je dobio otkaz zbog katastrofalnih partija svoje ekipe, a na njegovo mesto je seo legendarni Klaudio Ranijeri koji je sasvim sigurno uneo dosta boljitka u igru Đenovljana.
Trenutno se Sampdorija nalazi na 17. mestu na tabeli i u ovom trenutku imaju samo bod više od Đenove sa kojom se i sastaju u ovom kolu u popularnom “Derbiju dela Laterna”. U prošlom kolu su izabranici Klaudija Ranijerija odigrali jedan solidan meč na svom terenu u kom su ipak poraženi od Parme, a zanimljivo je da je najbolji igrač Đenovljana Fabio Kvaljarela na tom meču propustio da realizuje jedanaesterac. Da je pogodio, veliko bi pitanje bilo kako bi se završio taj meč, ovako je Sampa vezala drugi poraz u nizu pošto su pre toga poraženi na gostovanju kod Kaljarija, i to golom koji su primili u bukvalno poslednjim sekundama utakmice, kada je pogodio Alberto Ćeri.
Ipak, pre toga je ova ekipa vezala nekoliko mečeva bez poraza što svakako svim navijačima Sampe daje nadu da njihovi fudbaleri mogu da dođu do opstanka ove sezone, koji se već u ovoj fazi šampionata nametnuo kao primarni cilj.

Naš predlog

Kao i svaki gradski derbi tako je veoma nezahvalno prognozirati ni konačan ishod ovog. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da se fokusirate na golove kojih bi u ovom susretu i te kako trebalo da bude. Uostalom, i jedna i druga ekipa će ići na pobedu u ovom susretu, tako da nema dileme da će sve prštati u ovom velikom gradskom derbiju. Zbog svega toga vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79. Iz istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.09. Za kraj, mišljenja smo da će biti golova u oba poluvremena pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 1+1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.