Tip dana: Valensija – Real Madrid: Imaju li Madriđani rešenje za “slepe miševe”?

Poslednji meč 17. kola španske La Lige nam donosi svakako i najzanimljiviji meč u okviru ovog kola u kom će Valensija na “Mestalji” dočekati fudbalere Real Madrida. Biće ovo ujedno i duel dve ekipe koje igraju sjajno u poslednje vreme, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl pred do poslednjeg mesta ispunjenoj “Mestalji”.
Duel između Valensije i Real Madrida je zakazan za 21 čas.

Valensija: Fantastične partije “slepih miševa” u poslednje vreme!

Valensija je po starom običaju i ove sezone startovala izuzetno loše u prvenstvu, ali kako to obično biva, kako prvenstvo teče tako i ova ekipa polako ali sigurno podiže formu, i sigurno je da u ovom trenutku igraju svoj najbolji fudbal od početka šampionata. Nema sumnje da je najbolji pokazatelj za to i plasman u nokaut fazu Lige šampiona i to pošto su na gostovanju kod Ajaksa slavili sa 0:1, što je zaista malo ko očekivao pre početka tog susreta obzirom da je ekipa iz Amsterdama prošle godine dogurala do polufinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a i ove su im davane velike šanse za samu završnicu. Svakako je to ogroman uspeh za “slepe miševe” koji iz godine u godinu imaju samo jednu ambiciju, a ona je svakako vezana za plasman u Ligu šampiona.
Kada je prvenstvo u pitanju Valensija je u naletu forme i na poslednjih pet mečeva su ostvarili čak četiri pobede i samo jedan poraz i to od Betisa na gostovanju. U prošlom kolu je ekipa sa Mestalje odigrala očajno prvo poluvreme u gradskom derbiju protiv Levantea koje su izgubili sa 2:1, ali su u nastavku susreta zaigrali fenomenalno i na kraju slavili sa 2:4 čime su se probili na osmo mestu na tabeli. U ovom trenutku Valensija ima samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida, ali i meč manje pošto je Atletiko sinoć slavio na svom terenu protiv Osasune.
Kada su u pitanju međusobni mečevi između Valensije i Reala na “Mestalji”, zanimljivo je da su na dva od poslednja tri duela slavili slepi miševi, uključujući i prošlu sezonu kada je bilo 2:1.

Real Madrid: Primarni cilj je osvajanje prvenstva!

Kada se sve sabere i oduzme sigurnoj je da svi navijači Reala mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri u dosadašnjem delu sezone. Naime, Madriđani u ovom trenutku zauzimaju drugo mesto na tabeli uz bod manje u odnosu na Barselonu, ali i meč manje pa bi izabranici Zinedina Zidana već u ovom kolu mogli da se osame na vrhu, naravno pod uslovom da savladaju Valensiju, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.
Što se tiče Lige šampiona, slobodno možemo reći da su Madriđani i tu ostvarili svoj glavni cilj a to je bio prolazak u nokaut fazu, ruku na srce sa drugog mesta u grupi pošto je prvo zauzeo PSŽ.
Iako izabranici Zinedina Zidana nisu na najbolji način startovali u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju u finišu grupne faze su odigrali svoje najbolje mečeve i zasluženo došli do tog drugog mesta, što je svakako i bilo očekivano i pored onog katastrofalnog poraza od PSŽ-a u Parizu, kada je bilo 3:0.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu Real ima čak četiri pobede i samo jedan remi i to na svom terenu protiv Betisa. U poslednja četiri kola su izabranici Zinedina Zidana ostvarili isto toliko pobeda, iako su neke teškom mukom izvojevane, poput one na gostovanju kod Alavesa. I u prošlom kolu je Real uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Espanjola, iako rezultat to ne pokazuje (2:0). Ipak, ono što je najbitnije je činjenica da bi Madriđani pobedom u ovom kolu konačno mogli da se osame na vrhu tabele posle baš dugo vremena, ako računamo i prošlu sezonu koja je bila katastrofalna.

Naš predlog

Valensija igra sjajno u poslednje vreme, a sigurno da je najbolji pokazatelj za to i pobeda nad Ajaksom kojom su eliminisali ovu ekipu iz Lige šampiona, a ujedno oni došli do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Što se tiče Reala, i Madriđani pružaju dosta dobre partije ove sezone, a ukoliko ostvare pobedu na ovom meču osamiće se na prvom mestu na tabeli pošto je Barselona samo remizirala na gostovanju kod Real Sosijedada. Ipak, to svakako neće biti nimalo lak zadatak pošto Valensija igra dosta dobro na svom terenu, a posebno dobro kada im u goste dolazi Real Madrid. Mišljenja smo da “slepi miševi” neće doživeti poraz na ovom meču pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87. Ove dve ekipe po tradiciji na “Mestalji” igraju mečeve sa velikim brojem golova pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Za kraj, preporučujemo vam da iskominujete ove dve igre i da probate sa igrom 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.