Tip dana: Barselona – Real Madrid: Dovoljno je samo reći “El Klasiko”!

Nakon što je završena grupna faza Lige šampiona ostali smo uskraćeni za sjajne mečeve utorkom i sredom, barem do februara, ali nam ova sreda sa sobom donosi nešto verovatno i još bolje od toga!
Pogađate, u pitanju je meč između Barselone i Reala, popularni “El Klasiko” koji je bio zakazan još za deseto kolo ali je odložen zbog velikih demonstracija u Kataloniji.
Meč između ove dve fantastične ekipe je zakazan za 20 časova.

Barselona: Prioritet je osvajanje Lige šampiona!

Fudbaleri Barselone ne igraju toliko dobro kao što je to slučaj bio u prethodnih nekoliko šampionata kada su uglavnom bez većih problema dolazili do titule šampiona Španije. Naime, posle sedamnaest odigranih kola španske La Lige, izabranici Ernesta Valverdea se nalaze na prvom mestu na tabeli i imaju isti broj bodova kao i Real Madrid, koji će im gostovati na Nou Kampu u odloženom meču desetog kola.
Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da navijači Barse mogu da budu prezadovljni, ali samo sa tabelom, pošto se njihovi izabranici i pored ne baš najsajnije igre u većem delu šampionata i dalje nalaze na deobi prvog mesta na tabeli. Do sada su izabranici Ernesta Valverdea ostvarili jedanaest trijumfa, ali i dva remija i čak tri poraza, što je zaista previše kada su ambicije Barse u pitanju, a one su svakako šampionske, iako je iz kluba pre početka sezone najavljeno da će ovoga puta primarni cilj biti osvajanje Lige šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, svakako treba pomenuti da je Barselona bez većih problema stigla do plasmana u nokaut fazu sa prvog mesta, a ono što bez sumnje posebno raduje navijače ove ekipe je da je u poslednjem kolu grupne faze podmlađena ekipa Barse slavila na gostovanju kod Intera kome je u tom meču bila potrebna pobeda za plasman u osminu finala Lige šampiona. Ipak, kada je prvenstvo u pitanju, u prošlom kolu je ekipa sa Nou Kampa samo remizirala na gostovanju kod Real Sosijedada, mada to i ne treba previše da čudi pošto ova ekipa pruža fantastične partije ove sezone, o čemu najbolje svedoči i plasman na šesto mesto na tabeli. Bio je to ukupno deveti meč na gostovanjima koji je Barsa odigrala ove sezone i do sada su zabeležili četiri trijumfa, dva remija i čak tri poraza. Kada su u pitanju mečevi koje ekipa iz Katalonije igra na svom terenu, nema sumnje da su u tom segmentu najbolja ekipa u La Ligi, pošto su na sedam mečeva ostvarili isto toliko trijumfa.

Real Madrid: Mogu li Madriđani do pobede u “El Klasiku” posle čak šest mečeva bez trijumfa?

Prošla sezona je bila katastrofalna za Real Madrid u prilog čemu najviše govori činjenica da su Madriđani po prvi put posle baš dosta vremena sezonu završili bez ijednog trofeja. U La Ligi je ova ekipa nekako došla do mesta koje vodi u Ligi šampiona, i to je svakako jedino vredno što su fudbaleri Reala uradili prošle sezone. U međuvremenu se Zinedin Zidan vratio u ovaj klub, a u prelaznom roku je kraljevski klub doveo nekoliko izvanrednih fudbalera. Tu pre svih mislimo na Azara, koji se do sada blago rečeno nije snašao u Madridu.
Poput Barse izvesno je da ni Real preterano ne blista u ovogodišnjem izdanju La Lige, ali takođe svi navijači ove ekipe za sada makar mogu da budu zadovoljni sa tabelom koja govori da se Madriđani nalaze na deobi prvog mesta i imaju isti broj bodova kao i Barselona kod koje gostuju ovoga puta. U prošlom kolu su izabranici Zinedina Zidana odigrali jedan relativno slab meč na gostovanju kod Valensije u kom su došli do boda u poslednjim sekundama utakmice. Ipak, ne treba zaboraviti i da Valensija igra fenomenalno u poslednje vreme, pa je veliko pitanje da li je bod sa Mestalje neuspeh.
Kada je Liga šampiona u pitanju, Real je ostvario svoj primarni cilj a to je plasman u nokaut fazu ovog takmičenja, iako su imali dosta problema na startu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Na kraju su Madriđani završili kao drugi na tabeli a to im je za protivnika u nokaut fazi donelo Mančester Siti, pa se stiče utisak da su izabranici Zinedina Zidana mogli i bolje da prođu.
Zanimljivo je da Real na poslednjih šest mečeva ne zna za pobedu protiv Barselone, a u tom periodu su doživeli čak četiri poraza od najljućeg rivala, dok je dva puta bila nerešeno. Kada su u pitanju gostovanja, ni Madriđani poput Barselone ne blistaju ove sezone van svog terena pošto su do sada ostvarili četiri pobede, tri remija i jedan poraz.

Naš predlog

Često je “El Klasiko” nepredvidiv i zaista je veoma teško prognozirati ovakve duele. Ipak, ne treba zanemariti činjenicu da Barselona na šest poslednjih mečeva nije doživela poraz od Reala i da su u tom periodu ostvarili čak četiri pobede i dva remija. Takođe, Barsa igra fantastično na svom terenu ove sezone i do sada su na sedam mečeva na Nou Kampu ostvarili isto toliko pobeda. Zbog svega toga im i u ovom meču dajemo prednost i i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Po nepisanom pravilu dueli između ove dve ekipe nam donose veliki broj golova. U poslednjih nekoliko susreta to nije bio slučaj, ali smo mišljenja da nas ovog puta očekuje prava goleada, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.15. Za kraj, nekako najsigurnija varijanta za ovaj meč je da će i jedna i druga ekipa postići makar jedan gol. Shodno tome, ni kvota za ovu igru nije baš velika, ali je svakako treba ispoštovati. Kladionica Meridianbet igru GG plaća sa kvotom 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.