Tip dana: Vulverhempton – Mančester Junajted: Hoće li “vukovi” ponovo izujedati Junajted?

Kao i prošle sezone, Vulverhempton i Mančester Junajted sastaju se u okviru FA Kupa. Prethodni duel pripao je “vukovima” koji su izbacili favorita i zatim stigli do polufinala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Vulverhempton: Ispada da su “đavoli” idealan rival za Vulvse

Od kada su se vratili u Premijer ligu, “vukovi” nisu još izgubili od Mančester Junajteda. Tri puta su se sastali u prvenstvu, dve utakmice su završene nerešenim rezultatom, a jednu je dobio Vulverhempton. Četvrti meč odigran je u FA Kupu, prošle sezone, a u njemu su “vukovi” na svom “Molinou” slavili sa 2:1. To se dogodilo sredinom marta prošle godine, a samo dve sedmice kasnije Junajted je još jednom “pao” na “Molinou”, ovog puta u Premijer ligi. Vulverhempton igra još jednu dobru sezonu. Na krilima portugalskog trenera i nekoliko fudbalera iz zemlje aktuelnog evropskog šampiona, prošle godine su uspeli da se domognu plasmana u Ligu Evrope. Prebrodili su kvalifikacije, mada su u Plej ofu za rivala imali italijanski Torino. Usledila je grupna faza, prva u istoriji, a i to su završili uspešno, pa su u konkurenciji Brage, Slovana i Bešiktaša osvojili drugo mesto i plasirali se u nokaut fazu. Tamo će im prvi rival biti španski Espanjol, tako da imaju realne izglede da odu bar korak dalje. No, to je tek u februaru, a mi da se vratimo trenutnom stanju. Prošla godina završena je porazom Vulverhemptona u Premijer ligi, a tako je počela i Nova 2020. Istina, “vukovi” su dva puta uzastopno gostovali, prvo kod neprikosnovenog Liverpula, a onda i u Votfordu. Protiv Liverpula su pružili odličnu partiju i malo je nedostajalo da prvi otkinu bar bod lideru na njegovom “Enfildu”. Protiv “stršljenova” su malo podbacili, pa su poraženi iako su dobar deo meča igrali sa igračem više. Zanimljivo je da su pre ta dva poraza uspeli da pobede Mančester Siti i to posle minusa od dva gola. Sada su na deobi šestog mesta sa Totenhemom, što je sasvim zadovoljavajući plasman na sredini prvenstva.

Mančester Junajted: “Đavoli” nastavljaju sa igrama toplo-hladno

Sa neverovatnim oscilacijama igra Mančester Junajted ove sezone i to u svim takmičenjima u kojima nastupa. Poslednji u nizu iznenađujućih rezultata dogodio se 1. januara, kada su dosta lako “položili oružje” pred Arsenalom u derbiju kola. Pre toga su taman vezali dve pobede, nad Njukaslom na “Old Trafordu” i Barnlijem u gostima, ali do treće nisu stigli, kao nijednom u toku ovog prvenstva. Borba za titulu okončana je pre nego što je i počela, već posle one fantastične pobede nad Čelsijem u prvom kolu, pošto su u tri naredna kola uzeli samo dva boda. U Ligi Evrope su prošli u šesnaestinu finala, bili su najbolji u grupi sa AZ Alkmarom, Partizanom i Astanom, mada su od Kazahstanaca poraženi u Nur-Sultanu, doduše sa trećim timom. U EFL Kupu, mnogo manje cenjenom od ovog, stigli su do polufinala, a tamo će se sastati sa gradskim rivalom Sitijem, koliko kroz nekoliko dana. Na red je došao i FA Kup, a rival na startu je više nego izazovan. Vulverhempton ne odgovara Junajtedu, nisu uspeli da ga pobede u poslednje četiri utakmice, a poslednji trijumf zabeležili su još 2012. godine, u periodu prethodnog boravka “vukova” u eliti. Kad se sve sabere i oduzem, trenutno peto mesto i nije tako loše, mada je zaostatak za Čelsijem pet bodova. Glavni cilj Junajteda je povratak u Ligu šampiona, a osvojiti bar četvrto mesto u Premijer ligi nije nimalo lak zadatak. Možda će se šansa pojaviti i u Ligi Evrope, ali će njihov učinak u tom takmičenju zavisiti i od faktora na koje ne mogu da utiču, od žreba, naprimer. Protiv Arsenala tim Ole Gunara Solskjera delovao je veoma loše. Nijednog trenutka nisu uspevali da pariraju motivisanom domaćinu i propustili su veliku priliku da se još primaknu Čelsiju, koji nije pobedio u Brajtonu.

Naš predlog:

Nikome nije prijatno na “Molinou”, pa ni Mančester Junajtedu. Vulverhempton je pobedio Siti pre desetak dana, a po kladionicama je favorit i protiv druge mančesterske ekipe. Jedinica se u kladionici Meridianbet plaća kvotom 2.20. Za remi se dobija 3.40, a pobeda Junajteda iznosi 3.25. Ukupna tradicija je na strani Junajteda koji je slavio na 48 od 102 međusobna meča, dok je Vulvsima pripalo 36 utakmica. Ipak, u poslednje dve godine sve je na strani “vukova”, koji imaju dve pobede i dva remija. Možda su šanse na starni Vulverhemptona, ali ne smemo da potcenimo “crvene Đavole”. Zato se odlučujemo za igru gol-gol, za koju je koeficijent u Meridianbet-u 1.77. Možete pokušati i sa 3+ za koji je kvota u Meridianbet-u još bolja i iznosi 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.