Tip dana: Parma – Roma: Ko će u četvtfinale Kupa?

U četvrtak je nešto slabija ponuda, ali nas u okviru osmine finala italijanskog Kupa očekuje jedan i te kako zanimljiv duel u kom će fudbaleri Parme na svom “Enio Tardiniju” dočekati ekipu Rome.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Parma: Sjajne partije “krstaša”!

Fudbaleri Parme igraju fantastično ove sezone, a svakako da je jedan od najboljih pokazatelj za to i trenutno sedmo mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope ukoliko neka od prvih šest ekipa na tabeli trijumfuje u italijanskom Kupu što je realno za očekivati. Ipak, ono što ne treba zaboraviti je podatak da fudbaleri Parme u ovom trenutku imaju samo bod zaostatka u odnosu na šestoplasirani Kaljari, pa sasvim sigurno “krstaše” do kraja šampionata očekuje velika borba za plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Nisu na najbolji način izabranici Roberta D'Averse započeli ovu godinu pošto su na gostovanju kod Atalante doživeli katastrofalan poraz od čak 0:5. Ipak, ekipa sa stadiona “Enio Tardini” se trgla odmah nakon tog neuspeha pošto su u prošlom kolu na svom terenu odigrali jedan dosta dobar meč i bez većih problema savladali Leće sa 2:0.
Ono što je svakako vidljivo je da Parma igra dosta bolje na gostovanjima nego na svom terenu, mada se mora priznati da na “Enio Tardiniju” dosta bolje igraju protiv većih timova, nego protiv uslovno manjih ekipa.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Roma je ove sezone posle baš dosta godina ostala bez plasmana u Ligu šampiona, i samim tim je i cela prošla sezona bila neuspešna. Najviše zbog toga je zaokrenuta i cela klupska filozofija, pošto su šansu dobili nešto mlađi fudbaleri, a za novog trenera Rimljana je imenovan Fonseka koji je za sada svakako dobio prelaznu ocenu.
Ipak, veliko je pitanje da li će Roma imati velike ambicije u italijanskom Kupu pošto je prioritet da se kroz prvenstvo izbori to četvrto mesto koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona. Na sve to, nema sumnje da “vučici” ovaj meč dolazi u izuzetno nezgodnom trenutku pošto su vezali dva poraza u šampionatu.
Naime, Rimljani su prvo mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu protiv Torina kada je bilo 0:2, da bi odmah nakon toga doživeli poraz i u velikom derbiju od Juventusa. Taj meč je završen rezultatom 1:2 ali se mora priznati da je ekipa sa “Olimpika” pružila jednu izuzetno dobru partiju i u finišu tog susreta su propustili nekoliko odličnih prilika za kojima će sigurno žaliti.
Što se tiče gostovanja, Roma ove sezone igra fantastično van svog terena, a zanimljivo je da su do sada jedini poraz doživeli upravo od Parme sa kojom se sastaju i ovog puta.

Naš predlog

Mišljenja smo da će se Roma više fokusirati na Seriju A pošto im je primarni cilj plasman u Ligu šampiona, a sigurno je da to toga mogu doći ako budu u potpunosti fokusirani na samo jedno takmičenje. Zbog toga veću prednost u ovom susretu dajemo Parmi i hrabro vam preporučujemo da ovde odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.75. Takođe, ovo bi trebao da bude i jedan meč sa velikim brojem golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.74. Za one koji sumnjaju u jedinicu, savetujemo vam da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa dosta dobrom kvotom 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.