Tip dana: Napoli – Fiorentina: Očekivali smo mnogo više i od jednih i od drugih!

Ovog vikenda su na programu mečevi 20. kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Napolija i Fiorentine. Biće to svakako i meč između dve ekipe od kojih smo dosta više očekivali ove sezone. Duel je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Mogu li Napolitanci konačno do trijumfa?

Fudbaleri Napolija imaju ogromnih problema ove sezone a cenu loših rezultata je platio Karlo Ančeloti koji je dobio otkaz iako je Napoli uspeo da uvede u nokaut fazu Lige šampiona, što je svakako i bio primarni cilj kada je ovaj šampionat u pitanju. Na njegovo meto je seo Đenaro Gatuzo ali je utisak da se ništa drastično nije promenilo u igri Napolitanaca od kako je bivši trener Milana seo na klupu.
Naime, u ovom trenutku se ekipa sa “San Paola” nalazi na katastrofalnom 11. mestu i imaju čak jedanaest bodova manjka u odnosu na ekipu koja će na kraju šampionata doći do plasmana u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj Napolija kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je Napoli gostovao na “Olimpiku” gde su pružili jednu solidnu partiju ali su doživeli poraz od Lacija kome je to bila deseta vezana pobeda. Pre toga su izabranici Đenara Gatuza zasluženo poraženi na “San Paolu” protiv Intera, a taj meč je završen rezultatom 1:3. Od kako je Đenaro Gatuzo preuzeo Napolitance, ova ekipa je ostvarila samo jednu pobedu i to na gostovanju kod Sasuola kada je bilo 1:2, što je zaista premalo, i slobodno možemo reći da se bivši trener Milana blago rečeno nije snašao na novom poslu.

Fiorentina: Očekivali smo mnogo više!

Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da nema nikakve sumnje da smo od fudbalera Fiorentine očekivali daleko više ove sezone. Uprava “ljubičastih” je tokom leta odbila nekoliko strašnih ponuda za svoje najbolje fudbalere, čime su sačuvali kostur ekipe i najavljivali su iz Firence da će pokušati da napadnu Ligu šampiona.
Ipak, kako vreme prolazi tako su i ambicije “viole” sve manje, i sigurno je da će za početak primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih. Cenu loših rezultata je platio Vinćenco Montela koji je smenjen, a na njegovo mesto je seo Jakini koji je za veoma kratko vreme uspeo da preporodi ekipu iz Firence koja od njegovog preuzimanja još uvek ne zna za poraz.
Naime, Fiorentina je prvo remizirala na gostovanju kod Bolonje, a nažalost izjednačujući gol su primili u bukvalno poslednjim sekundama meča. Ipak, u prošlom kolu su “ljubičasti” konačno odigrali jedan dobar meč i na svom terenu slavili protiv “fenjeraša” SPAL-a.
Fiorentina dosta loše ove sezone igra na gostovanjima i do sada su zabeležili samo dva trijumfa, uz tri remija i čak četiri poraza. Kada su u pitanju međusobni mečevi protiv Napolija, u prošlom duelu između ove dve ekipe koji je odigran na “San Paolu” je Napoli slavio sa minimalnim rezultatom, dok je u prvom delu sezone bilo 3:4 za Napolitance, u jednom zaista fantastičnom meču.

Naš predlog

Na prvi pogled je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje pošto i jedna i druga ekipa nisu na svom prepoznatljivom nivou. Ipak, Fiorentina pruža dosta bolje partije od kako je na klupu ovog tima seo Đuzepe Jakini. Sa druge strane, deluje da Napoli igra još gore od kako je Gatuzo postao trener ove ekipe, ali je utisak da bi bilo previše da ne trijumfuju ni na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65. Sigurno je da će i “viola” imati šta da poruči na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.78. Za kraj, mišljenja smo da je nekako najsigurnije da na ovom meču probate sa igrom 1X&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.