Tip dana: Herta – Šalke: Može li gost do važnih bodova u borbi za Ligu šampiona?

Ovog vikenda su na programu mečevi 20. kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Herte i Šalkea. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Herta: Svi su očekivali dosta više, ali ide na bolje!

Sigurno je da su svi od fudbalera Herte očekivali dosta i ove sezone, nakon što su u prošloj bili i više nego dobri. Ipak, trenutno je situacija takva da se ekipa iz Berlina nalazi na 13. mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju šampionata napustiti najkvalitetniji rang nemačkog fudbala.
Ipak, ono što se mora priznati je da Herta u poslednje vreme pruža dosta bolje partije nego što je to bio slučaj u većem delu sezone pa su tako na pet poslednjih susreta ostvarili tri pobede, uz jedan poraz i jedan remi.
U prošlom kolu su fudbaleri ove ekipe odigrali jedan izuzetno dobar meč pošto su slavili na gostovanju kod Volfsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Bila je to ukupno treća pobeda Herte na strani, a druga uzastopna pošto su pre toga slavili i na jednom od najtežih gostovanja u ligi kod Leverkuzena.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, gde inače fudbaleri Herte po tradiciji pružaju i te kako dobre partije, utisak je da ekipa iz Berlina nije ni upola dobra kao što je to bio slučaj prošle sezone. Naime, Herta je do sada odigrala devet mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili samo tri pobede, uz jedan remi i čak pet poraza, što je previše za ekipu koja je pre početka šampionata imala ambiciju da se plasira u Ligu Evrope.

Šalke: Može li ova ekipa do Lige šampiona?

Prošla sezona je svakako bila sve, samo ne uspešna kada je u pitanju Šalke. Naime, ekipa iz Gelzenkirhena je šampionat završila na katastrofalnom 14. mestu na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na ekipu koja je napustila niži rang. Ako iz tog aspekta posmatramo sve ono što se dešava ove sezone, onda je sigurno da svi navijači ove ekipe mogu da budu i više nego zadovoljni sa načinom na koji njihovi fudbaleri igraju ove sezone.
U ovom trenutku se Šalke nalazi na odličnom šestom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, ali treba napomenuti da je uprava kluba iz Gelzenkirhena pred svoje fudbalere postavila cilj koji se zove Liga šampiona. Trenutno Šalke ima tri boda manje od četvrtoplasirane Borusije Dortmund, a dobro poznato je da to četvrto mesto na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ono što nikako nije dobro je partija koju su fudbaleri Šalkea pružili u prošlom kolu kada su doživeli katastrofalan poraz na gostovanju kod Bajerna iz Minhena. Taj meč je završen rezultatom 5:0, a čak ekipa iz Gelzenkirhena može da bude i zadovoljna kako je prošla u tom susretu, pošto je utisak da su mogli da prime i još koji gol više.
Što se tiče partija na gostovanjima, do sada je Šalke odigrao devet mečeva van svog terena, na kojima su ostvarili četiri pobede, dva remija i tri poraza, što i nije tako loš skor ako uzmemo u obzir da Šalke važi za ekipu koja dosta bolje partije pruža na svom terenu.

Naš predlog

Nema sumnje da će ovo biti jedan veoma neizvestan meč i zbog toga vam preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda. Herta polako ali sigurno diže formu, dok Šalke generalno pruža dosta dobre partije, ako izuzmemo meč prošlog kola kada su doživeli katastrofu na gostovanju kod Bajerna. Mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77. Takođe, ovo bi trebalo da bude jedan susret sa dosta golova, i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.