Tip dana: Hetafe – Valensija: Borba za Ligu šampiona se nastavlja!

Ovog vikenda je na programu 23. kolo španske La Lige u kom nas očekuje zaista dosta interesantnih mečeva, a ovoga puta smo za vas analizirali duel koji će biti odigran u predgrađu Madrida gde će Hetafe ugostiti Valensiju. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Hetafe: Fenomenalne partije ove ekipe!

Veliki deo ljubitelja fudbala je mislio da su prošlosezonske partije Hetafea bila slučajnost, ali kako sada stvari stoje, deluje da su se prevarili. Naime, ekipa iz predgrađa Madrida igra fantastično i ove sezone a bez sumnje da je najbolji pokazatelj za to i trenutna tabela koja nam pokazuje da se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što je Hetafeu izmaklo prošle sezone kada ih je pre kraj šampionata pretekla ekipa Valensije.
U poslednjih pet susreta u La Ligi ekipa iz predgrađa Madrida je ostvarila tri pobede i dva poraza, ali treba dodati da su ta tri trijumfa došla u prethodna tri kola. U tom periodu je Hetafe slavio protiv Leganesa i Atletik Bilbaoa na gostovanjima, kao i na svom terenu protiv Betisa, a ono što je posebno zanimljivo je da su u tom periodu postigli šest golova a nisu primili nijedan, što je samo još jedan od pokazatelja koliko zapravo dobro igra Hetafe ove sezone.
Što se tiče partija na domaćem terenu, ekipa iz predgrađa Madrida je do sada odigrala jedanaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili šest pobede, tri remija i dva poraza. Što se tiče gostovanja, Hetafe igra dosta dobro ove sezone van svog terena, pa su tako na jedanaest odigranih susreta ostvarili čak pet pobede, uz tri remija i tri poraza.

Valensija: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Od fudbalera Valensije smo u poslednjih nekoliko sezona navikli da igraju jako loše u jesenjem delu šampiona, da bi u drugom delu prvenstva po nepisanom pravilu pružali sve bolje i bolje partije i na kraju došli do željenog cilja, a to je godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
I ove godine “slepi miševi” su imali velikih problema na početku šampionata, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve bolje partije, a najbolji pokazatelj za to je trenutna tabela koja pokazuje da se ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manje u odnosu na ekipe koje se nalaze na trećem i četvrtom mestu. Ono što je takođe posebno zanimljivo je da se upravo Hetafe nalazi na toj trećoj poziciji, pa bi “slepi miševi” eventualnim trijumfom u ovom meču došli do pozicije koja naredne sezone vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U poslednje vreme ekipa sa Mestalje igra zaista sjajno pa su tako na dva poslednja susreta upisali dve vezane pobede. Prvo su “slepi miševi” na svom terenu slavili protiv Barselone sa 2:0, a vrlo verovatno je to bio i najbolji meč ove ekipe u ovoj sezoni. U prošlom kolu je Valensija slavila na svom terenu i protiv Selte, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Kada su u pitanju međusobni mečevi između Hetafea i Valensije, u prvom delu šampionata su ove dve ekipe odigrale jedan spektakularan meč na “Mestalji” koji je završen rezultatom 3:3, a zanimljivo je da je to bio drugi vezani remi ove dve ekipe, pošto je pre toga u predgrađu Madrida bilo 0:0.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju izuzetno dobro ove sezone, a nema sumnje da je primarni cilj i za jednu i drugu ekipu plasman u Ligu šampiona. Poslednji meč između ove dve ekipe nam je doneo pregršt golova, pošto je tada bilo 3:3, a mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.47. Takođe, mislimo da će i jedna i druga ekipa na ovom susretu postići makar jedan gol, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22. Za one koji ne žele previše da rizikuju, predlažemo da probate sa igrom 2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.