Tip dana: Atalanta – Roma: Ulog je Liga šampiona!

Ovog vikenda su na programu mečevi 24. kola italijanske Serije A, a jedan od najinteresantnijih susreta se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante dočekati Romu. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: I ova sezona je sjajna!

Verovatno je veliki broj ljubitelja italijanskog fudbala pomislio da će fudbaleri Atalante jako teško moći da ponove partije iz prošlogodišnjeg šampionata kada su došli do četvrtog mesta i plasmana u Ligu šampiona, što je svakako bio istorijski uspeh. Ipak, kako sada stvari ekipa iz Bergama bi mogla da ove godine ima još uspešniju sezonu.
Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija se trenutno nalaze na četvrtom mestu koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali ono što svakako treba napomenuti je da je Atalanta već ostvarila svoj primarni cilj kada je ova sezona u pitanju pošto su došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde će ukrstiti snage sa Valensijom, i sigurno je da nisu bez šanse u tom dvomeču.
U prošlom kolu je Atalanta ponovo pokazala da u poslednje vreme pružaju dosta bolje partije na gostovanjima nego na svom terenu pošto su slavili kod Fiorentine iako su “ljubičasti” prvi došli do vođstva na tom duelu. Ipak, izabranici Đanpjera Gasperinija su zaigrali dosta bolje u drugom delu susreta i zasluženo došli do pobede, što je bio njihov sedmi trijumf na strani gde su do sada doživeli samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Bolonje kada je bilo 2:1. Kada su u pitanju domaći mečevi, Atalanta je do sada jedanaest mečeva u kojima su ostvarili pet trijumfa, dva remija i čak četiri poraza.

Roma: Može li “vučica” do Lige šampiona?

Uprava Rome je napravila velike promene tokom leta, i to sve u nameri da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što nažalost prošle sezone posle baš dosta vremena nisu uspeli. Za trenera je imenovan Paulo Fonseka, koji je pre toga sa dosta uspeha radio u Bragi, i mora se priznati da su Rimljani dosta dobro započeli ovu sezonu i dugo bili na poziciji koja donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Ipak u poslednje vreme nešto ne štima kada je “vučica” u pitanju pa na tri poslednja meča ne znaju za trijumf, a u tom periodu su doživeli dva poraza i jedan remi. Sigurno je da je svim navijačima ove ekipe dosta teško pao poraz u prošlom kolu kada je Roma na svom terenu izgubila od Bolonje, a taj meč je završen rezultatom 2:3. Ni pre toga se “vučica” nije proslavila, pošto su na gostovanju kod Sasuola poraženi sa 4:2, u meču u kom su vrlo lako mogli da dožive i pravi debakl pošto je na poluvremenu bilo čak 3:0.
Ne treba zaboraviti ni da Romu u četvrtak očekuje prvi meč šesnaestine finala Liga Evrope u kom će na svom terenu ugostiti Gent, i zaista treba očekivati da bez većih problema dođu do plasmana u osminu finala u takmičenju u kom Rimljani imaju baš velike ambicije.
Inače, kada su u pitanju partije na gostujućem terenu ove sezone, Roma je do sada odigrala jedanaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili čak šest pobeda, uz tri remija i samo dva poraza.

Naš predlog

Nema sumnje da je ovo duel koji će nam u mnogome dati odgovor koja od ove dve ekipe će doći do plasmana u Ligu šampiona. Atalanta igra sjajno i ove sezone, dok Roma ne briljira u poslednje vreme. Prošle sezone su ove dve ekipe odigrale dva duela u kojima je oba puta bilo 3:3. Generalno, tradicija nam govori da na međusobnim duelima ove dve ekipe pada dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71. Čak vam predlažemo i da ovu igru pojačate sa GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.33. Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa postići makar po jedan gol u prvom i u drugom poluvremenu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom DI1+&DII1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.