Tip dana: Goztepe – Rizespor: I jedni i drugi žele prekid loše serije rezultata!

U utorak je izuzetno loša ponuda, a sve to naravno zbog koronavirusa. Ipak, ovaj dan nam donosi zaostali meč 21. kola turske Superlige, u kom će Goztepe na svom terenu dočekati Rizespor. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Goztepe: Dosta razloga za zadovoljstvo!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači Goztepea mogu da budu i više nego zadovoljni sa načinom na koji njihovi fudbaleri igraju ove sezone. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na odličnom osmom mestu na tabeli, i iako nemaju skoro pa nikakvih šansi da dođu do plasmana u Ligu Evrope, treba istaći da je ova ekipa jako daleko i od opasne zone, a to je u svakom slučaju i bio primarni cilj kada je u pitanju ova sezona.
Ipak, treba biti realan pa priznati da fudbaleri Goztepea ne igraju baš najbolje u poslednje vreme pa su tako na pet poslednjih mečeva ostvarili samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza. Sve navijače ove ekipe svakako da najviše može da zabrine podatak da je ova ekipa na tri poslednja meča doživela isto toliko poraza i to bez primljenog gola, što dovoljno govori o tome koliko loše Goztepe igra u poslednje vreme.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, ove sezone je ova ekipa odigrala jedanaest mečeva kao domaćin, na kojima su uspeli da upišu četiri pobede, četiri remija i tri poraza. U poslednjem meču pred svojim navijačima, Goztepe je doživeo težak poraz i to od Bašakšehira, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Ako se osvrnemo na međusobne duele Goztepea protiv Rizespora na domaćem terenu, Goztepe je na poslednja dva susreta slavio, i to bez primljenog gola, dok u poslednjem međusobnom okršaju između ove dve ekipe nije bilo golova.

Rizespor: Može li ova ekipa do opstanka u eliti?

Mora se priznati da smo od fudbalera Rizespora očekivali i te kako bolje partije, kada je u pitanju ova sezona. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na izuzetno lošem 16. mestu na tabeli turske Superlige koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang, što svakako svi navijači ove ekipe ne bi voleli.
Od samog starta šampionata je bilo jasno da će Rize imati velikih problema, a posebno brine činjenica da ova ekipa na pet poslednjih susreta ne zna za trijumf. U tom periodu su fudbaleri Rizespora doživeli čak četiri poraza, što je zaista previše, ali i jedan remi i to na svom terenu protiv ekipe Alanije, kada je bilo 1:1.
U prošlom kolu je Rizespor doživeo poraz na gostovanju kod Ankaragučua, koji im je između ostalog i direktan konkurent u velikoj borbi za opstanak koja im sasvim sigurno predstoji do kraja sezone.
Kada su u pitanju partije Rizespora na gostovanjima, ova ekipa je do sada odigrala čak dvanaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili samo dve pobede, dva remija i čak osam poraza, što je svakako i najveći razlog zašto se ova ekipa trenutno nalazi na mestu koje na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Takođe, treba istaći i podatak da je Rizespor na poslednja dva meča protiv Goztepea bez poraza, ali i bez primljenog gola.

Naš predlog

Goztepe se nalazi na sredini tabele i sigurno je da neće imati previše problema kada je opstanak u pitanju, a do Evrope će jako teško doći obzirom da imaju čak petnaest bodova manjka od četvrtoplasirane ekipe na tabeli, ali i meč manje. Rizespor više nema prava na grešku, pošto bi novi kiks gurnuo ovu ekipu još više ka dnu tabele, a situacija je i ovako alarmantna pošto se Rize trenutno nalazi na poziciji koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang. Upravo zbog toga ovoj ekipi i dajemo veću prednost u ovom susretu i predlažemo vam da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92. Iz istog smatramo da će gostujuća ekipa postići makar jedan pogodak na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom G1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.