Tip dana: Brest – Smoleviči: Prošlogodišnji šampion kreće u pohod na novu titulu!

I u petak je naravno izuzetno slaba ponuda zbog svetske epidemije, i zapravo jedina liga koja se igra je beloruska, pa smo shodno tome za vas opširnije analizirali meč između Bresta i Smoleviča. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Brest: Može li ova ekipa do nove titule?

Fudbaleri Bresta su prošle sezone mimo svih očekivanja došli do šampionske titule u beloruskom šampionatu i to pošto su na kraju imali pet bodova viška od drugoplasiranog BATE Borisova koji je svakako bio glavni favorit za naslov prvaka.
Kada se sve sabere i oduzme mora se priznati da je Brest čitave sezone igrao izuzetno dobro, iako su imali manju krizu rezultata negde sredinom šampionata, ali su se na sreću svih navijača ove ekipe veoma brzo vratili u pobednički ritam.
Ono što je vrlo verovatno ovoj ekipi i donelo dugo očekivanu titulu su fantastične partije na gostovanjima gde je Brest na petnaest odigranih mečeva ostvario čak dvanaest pobeda i samo tri remija, bez poraza, što je zaista fantastičan podatak. Slično je ova ekipa igrala i na domaćem terenu gde su ostvarili pobedu manje nego na gostovanjima, isti broj remija, ali i jedan poraz i to od Dinamo Minska kada je bilo 1:2.
Ipak, Brest se ovoj ekipi revanširao za taj poraz i to u poslednjem kolu kada su slavili sa 1:3 i tako na najlepši mogući način završili šampionat koji je i te kako bio uspešan.
Svakako je da će fudbaleri Bresta učiniti sve što je u njihovoj moći da odbrane titulu šampiona, ali je utisak da to neće biti nimalo lak zadatak zbog činjenice da BATE Borisov ima još veći motiv da se vrati na tron.

Smoleviči: Ulazak u prvu ligu je ogroman uspeh!

Smoleviči su prošle sezone uspeli da dođu do plasmana u prvu ligu Belorusije što je svakako bio primarni cilj za prošlu sezonu, koja je zbog toga bila i uspešna iako nije sve izgledalo najbolje na startu šampionata. Naime, na startu prošle sezone je ova ekipa imala velikih problema, ali su zato tokom prvenstva dosta popravili svoju formu, i slobodno možemo reći da je Smoleviči pružao sve bolje partije kako se prvenstvo bližilo kraju.
Sigurno je da to najbolje potvrđuje i podatak da je ova ekipa završila šampionat na drugom mestu koje im je donelo direktan plasman u prvu ligu, i to pošto su na kraju imali čak osam bodova prednosti od trećeplasiranog Ruha, koji je morao da se zadovolji sa baražom, ali su na sreću na kraju i oni uspeli da dođu do plasmana u najkvalitetniji rang beloruskog fudbala.
Treba svakako napomenuti da je i Smoleviči pružao fantastične partije na gostovanjima gde su doživeli samo jedan neuspeh uz čak deset trijumfa i tri remija. Što se tiče domaćeg terena, ova ekipa je za nijansu slabije partije pružala u mečevima koje je odigrala kao domaćin, pošto su na četrnaest odigranih susreta ostvarili devet pobeda, četiri remija i jedan poraz.
Za kraj, valja napomenuti da je Smoleviči ekipa koja je u prošlogodišnjem šampionatu primila najmanje golova od svih ekipa i to samo petnaest, što je zaista odlično ako uzmemo u obzir da su odigrana čak 28. kola.

Naš predlog

Brest ne bi trebalo zaista da ima previše problema protiv novajlije u društvu najboljih. Ipak, jučerašnji meč između Energetika i BATE Borisova nam je pokazao da moramo biti obazrivi, pošto je u pitanju sam početak šampionata. Savetujemo vam da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda na ovom susretu iako su domaćini apsolutni favoriti, već da se fokusirate na golove kojih će i te kako biti na ovom susretu iako je Smoleviči ekipa koja je primila najmanje golova u drugoj ligi prošle sezone. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.46. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.16. Za kraj treba pomenuti da pored toga što je ekipa Smoleviča primila najmanje golova na gostovanjima u prošloj sezoni, ovaj tim je u proseku na gostovanjima postizao po više od dva gola, pa smo mišljenja da bi i ovde mogli da postignu makar jedan, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.