Tip dana: Brest – Islač: Može li aktuelni šampion do prve pobede na svom terenu?

Poslednji meč subotnjeg programa beloruskog šampionata se igra u Brestu gde će istoimena ekipa na svom terenu dočekati fudbalere Islača koji igraju zaista dobro na startu sezone. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Brest: Može li ova ekipa da ponovi prošlogodišnje partije?

Ono što se prošle sezone desilo u beloruskom šampionatu će se svakako dugo prepričavati. Naime, fudbaleri Bresta su prekinuli trinaestogodišnju dominaciju BATE Borisova i došli do titule šampiona, što je bio povod za ogromno slavlje svih navijača ove ekipe. Na kraju prošle sezone je Brest imao pet bodova viška od drugoplasiranog BATE-a i na dva kola do kraja praktično obezbedio titulu prvaka.
Međutim, navijači Bresta nemaju previše razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju start ovog šampionata. Naime, posle tri odigrana kola prošlogodišnji šampion se nalazi tek na desetom mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda. U prvom kolu je Brest mimo svih očekivanja remizirao na svom terenu protiv Smoleviča, i treba svakako reći da su jedva došli i do tog boda pošto su do izjednačujućeg pogotka stigli u poslednjim trenucima meča. Nakon toga je prošlogodišnji šampion slavio na gostovanju kod Slutska koji inače ima velikih finansijskih problema, ali i pored toga pruža fantastične partije ove sezone. Najzad, u prošlom kolu je ponovo Brest neprijatno iznenadio sve svoje navijače pošto su na svom terenu doživeli poraz od Slavije iz Mozira, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Iako je Brest doživeo poraz na tom meču treba biti realan pa priznati da je domaća ekipa propustila pregršt šansi na tom susretu i sigurno je da su zaslužili makar jedan bod.
U prošloj sezoni je Brest pred svojim navijačima slavio protiv Islača sa više nego ubedljivih 5:1, a treba istaći i da je ova ekipa nedavno eliminisala upravo Islač iz beloruskog Kupa.

Islač: Koliko može Islač na prvom gostovanju u sezoni?

Što se tiče Islača, i ova ekipa je pružala fantastične partije prošle sezone u prilog čemu najbolje govori podatak da je ova ekipa šampionat završila na sjajnom petom mestu na tabeli, iako je malo ko to očekivao pre početka prvenstva. Možda je ova ekipa mogla i malo više, ali to im svakako ne bi nešto značajnije donelo pošto je Islač imao čak sedamnaest bodova manje od trećeplasiranog Soligorska, a upravo to treće mesto je i poslednje koje na kraju sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, generalno gledano, slobodno možemo govoriti o tome da navijači ove ekipe imaju razloga za zadovoljstvo. Naime, Islač se u ovom trenutku nalazi na šestom mestu na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova, a eventualnim trijumfom u ovom susretu bi se ova ekipa izjednačila sa prve dve prvoplasirane ekipe na tabeli.
U prvom kolu je Islač slavio na svom terenu protiv Nemana, dok su u drugom kolu bili bolji od Smoleviča, takođe na domaćem terenu. Zanimljivo je da je ova ekipa sva tri meča do sada odigrala na domaćem terenu, a u prošlom kolu su nažalost doživeli svoj prvi poraz u ovom šampionatu, pošto su na domaćem terenu poraženi od Slutska, a taj meč je završen rezultatom 2:3. Zanimljivo je da je u jednom trenutku Islač vodiosa 2:1, ali je Slutsk koji ima velike finansijske probleme odlično odigrao u drugom delu igre i stigao zasluženo do pobede.
Biće vrlo interesantno i videti kako će Islač izgledati u svom prvom meču na gostovanju, gde su prošle sezone na petnaest odigranih susreta ostvarili pet pobeda, tri remija i čak sedam poraza.

Naš predlog

Fudbaleri Bresta ne igraju toliko dobro kao što je to bio slučaj u prethodnoj sezoni, pa zbog toga imaju imperativ pobede u ovom duelu. U goste im dolazi Islač koji igra iznad očekivanja, ali ipak u ovom susretu dajemo prednost domaćoj ekipi i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70. Treba očekivati i da ovo bude jedan meč sa velikim brojem golova pošto je Brest generalno poznat kao ekipa koja ume da postigne dosta golova na svom terenu, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin od prvog minuta krenuti silovito ka golu Islača, zbog čega vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.