Tip dana: Slavija Mozir – Ruh: Domaćin blista na startu sezone!

Poslednji meč četvrtog kola beloruskog šampionata se igra u Moziru gde će fudbaleri Slavije dočekati Ruh. Domaćin igra fenomenalno na startu sezone, dok će gostima svakako primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, što neće biti nimalo lak zadatak. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Slavija Mozir: Fantastične partije na startu šampionata!

Slobodno možemo govoriti o tome da su fudbaleri Slavije iz Mozira možda i najprijatnije iznenađenje u ovom šampionatu. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na fantastičnom sedmom mestu na tabeli i eventualnim trijumfom u poslednjem meču četvrtog kola bi mogli čak i da dođu na deobu prvog mesta, što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka šampionata.
Inače, ekipa iz Mozira je prošli šampionat završila na osmom mestu, a mora se priznati da bi bili i slabije plasirani da u poslednjih par kola nisu odigrali nekoliko fantastičnih susreta.
Sigurno je da je ova ekipa pred početak sezone imala ambiciju da pre svega obezbedi opstanak u društvu najboljih, pa onda ako se ukaže prilika za nešto više da probaju da se bore i za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. U prvom kolu je Slavija iz Mozira poražena na gostovanju kod Slutska koji inače ima velikih finansijskih problema. Ipak, nakon toga je Slavija odigrala dva fantastična meča pošto su prvo slavili na svom terenu protiv BATE Borisova koji je najveći favorit za osvajanje šampionskog pehara.
U prošlom kolu je Slavija zabeležila i drugi trijumf u ovom šampionatu, pošto su na gostovanju kod Bresta slavili sa 1:2.
Poznato je da je Brest aktuelni šampion Belorusije, a da je BATE Borisov vicešampion, pa je sigurno da je to dovoljan podatak koliko dobro igra Slavija na početku sezone.

Ruh: Primarni cilj je opstanak u eliti!

Kada je u pitanju Ruh, nema nikakve sumnje da je i sam plasman ove ekipe u prvu ligu Belorusije ogroman uspeh, pa shodno tome, sigurno da će glavna ambicija ove ekipe biti opstanak u društvu najboljih.
Naime, Ruh je prošle sezone igrao u drugoj ligi gde su na kraju zauzeli treće mesto na tabeli što im je donelo baraž za ulazak u “Višaja” ligu. Tu ih je sačekala ekipa Dnjapra koja je završila sezonu na 14. mestu. Bio je to dvomeč za pamćenje, a na kraju su posle dva susreta koja su završena istim rezultatom (2:1) odlučivali penali. Tu se bolje snašla ekipa Ruha koja je na taj način došla do svog primarnog cilja.
Što se tiče ovog šampionata, fudbaleri Ruha su imali početak iz snova pošto su u prvom kolu slavili na gostovanju kod Dinama iz Minska koji je bio apsolutni favorit na tom susretu. Taj meč je završen rezultatom 0:1, a jedini gol na tom susretu je postigao Kovtun sredinom prvog poluvremena.
Ipak, posle toga se ekipa Ruha nije proslavila pošto su u naredna dva kola doživeli dva poraza.
Prvo je Ruh poražen na svom terenu od Energetika koji igra fantastično ove sezone, da bi u prošlom kolu ova ekipa doživela poraz i na gostovanju kod BATE Borisova, kada je bilo 2:0.
Sve ovo nam govori da je ova ekipa do sada postigla samo jedan pogodak, i to upravo na gostovanju kod Dinama još u prvom kolu, što nam jasno pokazuje da Ruh ima velikih problema sa realizacijom.

Naš predlog

Slavija igra fantastično na startu sezone i sigurno je da su veliki favoriti na ovom susretu pošto im u goste dolazi Ruh koji se do sada nije proslavio i koje će sasvim sigurno imati dosta problema da dođe do opstanka u društvu najboljih. Zbog svega toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06. Ovo bi mogao da bude i jedan meč sa dosta golova zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25. Za kraj, mišljenja smo da će domaćin od prvog minuta krenuti silovito ka golu Ruha zbog čega vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.55.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.