Tip dana: Islač – Vitebsk: Gosti žele trijumf koji bi im doneo senzacionalno prvo mesto, ali pita se nešto i Islač!

U nedelju su na programu preostala tri susreta beloruskog šampionata, a poslednji meč ovog kola nam donosi duel između Islača i Vitebska koji se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na deobi prvog mesta na tabeli.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Islač: Fantastične partije na domaćem terenu!

Fudbaleri Islača su prošle sezone igrali na izuzetno visokom nivou što im je na kraju donelo plasman na visoko peto mesto i svakako da svi navijači imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju prošla sezona. Ipak, i pored odličnog plasmana utisak je da je Islač u određenim trenucima mogao više i da su vrlo lako mogli da sezonu završe i na četvrtom mestu na tabeli, ali su odigrali loše u finišu šampionata.
Bilo kako bilo, sigurno je da ova ekipa ima slične ambicije i u novom šampionatu u kom su solidno krenuli, i posle pet odigranih kola se nalaze na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četiri prvoplasirane ekipe na tabeli koje imaju po deset bodova.
Do sada je Islač ostvario čak tri pobede, a ono što svakako treba napomenuti je da su sve tri bile na domaćem terenu gde je ova ekipa bila bolja od Nemana, Smoleviča i Slavije iz Mozira. Ruku na srce doživeo je Islač i jedan poraz na domaćem terenu i to od Slucka, u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Pored toga Islač je nedavno doživeo i poraz na gostovanju kod aktuelnog šampiona Bresta, kada je bilo 3:1, a zanimljivo je da je Islač prvi došao do vođstva na tom susretu, ali su na kraju nažalost poklekli i doživeli svoj drugi poraz u šampionatu.
Inače, u prošlosezonskom susretu Islač je bez većih problema na svom terenu bio bolji od Vitebska sa 3:0, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju dočekuju ovaj susret.

Vitebsk: Niko nije očekivao ovo!

Pre svega, treba biti realan pa priznati da su fudbaleri Vitebska prošle sezone ostali u društvu najboljih samo spletom okolnosti. Naime, ova ekipa je na kraju šampionat završila na 13. mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju sezone donosi opstanak. Ono što svakako treba napomenuti je da je Vitebsk na četiri poslednja susreta u prošlom prvenstvu doživeo isto toliko poraza, i dovoljno je bilo da im samo jedan rezultat ne ide na ruku i da napuste najkvalitetniji rang beloruskog fudbala. To se ipak nije desilo, pa je Vitebsk dobio priliku da se i ove sezone nadmeće sa najkvalitetnijim ekipama iz “Višaje”.
Međutim, Vitebsk ove godine mimo svih očekivanja igra zaista fenomenalno i posle prvih pet odigranih kola se nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa deset osvojenih bodova!
Naime, ova ekipa je do sada ostvarila čak tri trijumfa, uz po jedan poraz i jedan remi. Vitebsk je bio bolji od ekipa Gorodeje i Bresta na svom terenu, ali i od Smoleviča na gostovanju. Ono što je veoma interesantno je da je Vitebsk na ta tri pomenuta susreta slavio sa identičnim rezultatom (1:0).
Jedini poraz je ova ekipa doživela na gostovanju kod Nemana kada je bilo 2:0, dok su pored toga još i remizirali na gostovanju kod Slucka koji igra fenomenalno ove sezone uprkos ogromnim finansijskim problemima.
Uostalom, u prošlom kolu je Vitebsk slavio na svom terenu protiv Bresta koji je aktuelni šampion, i tako na najbolji način pokazao da odlične partije sa starta sezone nisu slučajnost.

Naš predlog

Dosadašnji mečevi šestog kola beloruske “Višaje” su nam doneli baš puno uzbuđenja, a zanimljivo je da su na sva tri jučerašnja susreta pobedu odneli gosti. Sigurno je da bi fudbaleri Vitebska voleli da to bude epilog i na ovom susretu pošto bi im eventualni trijumf doneo senzacionalno prvo mesto na tabeli što apsolutno niko pre početka šampionata nije mogao ni da pretpostavi. Ipak, ovog puta gostuju kod Islača, koji važi za ekipu koja pruža izuzetno dobre partije na svom terenu o čemu najbolje svedoče i tri trijumfa ove sezone na svom stadionu. Najviše zbog toga vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.09. Vitebsk je do sada pokazao dosta više nego što smo očekivali, i sigurno je da će pružiti dobar otpor i na ovom inače izuzetno teškom gostovanju za sve ekipe, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo i da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa neverovatnom kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.