Tip dana košarka: Taiwan Beer vs Yulon Luxgen Dinos, prva meč lopta za domaćina!

kosarka

U ovo sumorno vreme kada je sport u pitanju, retko koje takmičenje nije prekinuto. Jedno od njih je Tajvanska košarkaška liga. U nedostatku kvalitetnijih, pratili smo ovu ligu koja je došla do samog finala. Sastaju se dva tima koja su pored ekipe Pauiana najviše pokazala do sada. Pomenuta ekipa je oslabljena ušla u plejof i tu je ubedljivo poražena od Dinosa. Taiwan Beer je ekipa koja je ubedljivo bila prva u ligaškom delu. Ipak ova finalna serija nam je donela mnogo preokreta i sasvim sigurno nismo očekivali da će ova serija doći do petog meča. Meč je na programu u utorak od 11h.

Taiwan Beer: Sve je stalo u jedan meč, prednost domaćeg parketa je na njihovoj strani.

Ekipa koja pretenduju na titulu i sa prvog mesta na tabeli su se plasirali direktno u finale. Odlično igraju ove sezone i poraženi su jedino od Paulina pre nekoliko kola. Zna se da je Barkli prva zvezda ove ekipe i igrom neodoljivo podseca na svog poznatog prezimenjaka i nekadašnjeg NBA superstara. Pored njega koji uzima najviše napadačke produkcije na sebe, ističe se i ukrajinski centar Igor Zajcev koji svojom visinom od 210cm pravi ogromnu razliku u reketu. “Medvedi iz Tajvana” su prava priča ove sezone. Igraju timsku košarku i uvek se traži otvoren pogled ka košu. Od početka ove godine imaju mali broj mečeva na kojima su mogli da izgube, većinom su to ubedljive pobede. Imali su nekoliko nezodnih utakmica u gostima, ali su i to u velikoj meri rešavali bez problema. Svakako su favoriti na ovom meču, jer su posle prva dvaporaza, sada mnogo obazriviji i spremnije će dočekati rivala u odlučujućem meču.

Yulon Luxgen Dinos: Da li gosti mogu do još jednog iznenađenja?

Tim od kojeg se mnogo više očekivalo u prvoj fazi takmičenja. Dva iskusna amerikanca predvode ovaj sastav i najviše akcija ide preko njih. Domaći igrači su pokazali jako lošu formu. Daglas Krigton i Markus Kin. Kin je plejmejker i veliki potrošač. Daglas pokriva pozicije četiri i pet, iskusan je, ima već 35 godina i za njega se može reći da je najbolji igrač ovog sastava. Imali su kao tim nekoliko jako dobrih partija i to je ono što je pozitivno od ove sezone, ali i nekoliko loših predstava koje su ih dovele do ove pozicije na tabeli koja ih je odvela na duel protiv Pauiana. Po njihovu sreću, Pauian je znatno oslabljen ušao u ovu seriju i nisu imali dovoljno dugačak roster da im se suprostave na pravi način. Poveli su 2-0 u seriji protiv favorizovanog rivala, ali su potom izgubuli dva meča. Sada je na redu taj peti meč, ali ga igraju na gostujućem terenu. Ne bi im bio prvi put da slave na tom parketu, tako da očekujemo pravi spektakl.

Naš predlog:

Finalni, odnosno odlučujući meč, nam donosi jasnu sliku o oba rivala u ovom finalu. Taiwan Beersi su ekipa koja je sasvim zasluženo u poziciji da pred svojim navijačima odlučuju o sudbini šampiona. Sa ovog meča biramo predlog: domaćin pobednik meča sa hendikepom (-4.5) i Meridianbet daje kvotu 1.82 za taj predlog. Smatramo da je domaćin favorit, imaju više iskustva, bili su na rubu provalije, ali su se izdigli i vratili na pravi kolosek. Ovo je po nama izgledan predlog i sa velikom sigurnošću ga uzimamo kao današnji tip dana, kada je košarka u pitanju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.