Tip dana: Smoleviči – Energetik: Može li domaćin do prve pobede u šampionatu?

Prvi meč sedmog kola beloruske “Višaje” nam donosi duel između Smoleviča i Energetika.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova.

Smoleviči: Može li ova ekipa do prvog trijumfa?

Smoleviči je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli druge lige, što im je i donelo plasman u najkvalitetniji rang beloruskog fudbala, pa nema sumnje da će opstanak biti prvi i jedini cilj za ovu ekipu. Ipak, mora se priznati da ova ekipa blago rečeno ne pruža dobre partije na startu ove sezone, a svakako da je najbolji pokazatelj za to i trenutni plasman na tabeli pošto se Smoleviči nalaze na pretposlednjem mestu sa samo tri osvojena boda, što je zaista premalo.
Naime, Smoleviči je do sada bez trijumfa pošto su u prvih šest kola tri puta remizirali i tri puta poraženi.
U prošlom kolu je ova ekipa nažalost poražena na svom terenu protiv Dinama iz Minska, a taj meč je završen rezultatom 1:3. Pre toga je Smoleviči odigrao dva solidna meča, pošto su prvo remizirali na svom terenu protiv Soligorska, što je svakako sjajan rezultat pošto Soligorsk ima velike ambicije ove sezone, dok su nakon toga remizirali i na gostovanju kod Belšine, a zanimljivo je da su izjednačujući gol na tom susretu postigli u bukvalno poslednjim trenucima meča.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala tri susreta na svom stadionu u kojima su samo jednom remizirali i nažalost doživeli dva poraza, od čega je poslednji bio u prošlom kolu od Dinama iz Minska.

Energetik: Sjajan početak, ali onda…

Sa druge strane, fudbaleri Energetika su na jedan fenomenalan način startovali u ovom šampionatu i ono što je veoma zanimljivo je da su se posle tri odigrana kola nalazili na prvom mestu na tabeli. To posebno čudi ako uzmemo u obzir da se ekipa iz Minska do bukvalno poslednjeg kola prošle sezone borila za opstanak, ali su ove krenuli fenomenalno, iako je i dalje primarni cilj opstanak u “Višaji”.
Ipak, nakon tog fenomenalnog uvodnog dela fudbaleri Energetika su ušli u veliku krizu rezultata. Naime, ova ekipa je na tri poslednja susreta doživela isto toliko poraza, a ono što posebno treba da brine sve navijače ove ekipe je da njihovi fudbaleri nisu uspeli da postignu nijedan gol na tim mečevima, pa je sigurno da će učiniti sve da makar u ovom susretu probiju tu barijeru.
U prošlom kolu je Energetik verovatno pružio u svoju najgoru partiju u dosadašnjem toku šampionata pošto su na gostovanju kod Nemana poraženi sa ubedljivih 3:0, dok su pre toga doživeli poraz i na svom terenu od Gorodeje, kada je bilo 1:0.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu, do sada je Energetik odigrao tri susreta na kojima su ostvarili jedan trijumf i to protiv Ruha uz dva poraza.
Ono što takođe treba dodati uoči najave ovog susreta je podatak da Energetik ne samo da nije pobedio Smoleviči u poslednja tri susreta, već nisu uspeli da postignu niti jedan gol, a u sva tri susreta je trijumfovao domaćin ovog meča.

Naš predlog

Smoleviči imaju velike probleme na startu šampionata, i do sada ne znaju za trijumf, pa im po svemu sudeći predstoji velika borba za opstanak. U goste im dolazi Energetik koji je fantastično startovao, ali je utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve slabije partije. Naime, u tri poslednja kola Energetik ima isto toliko poraza, a u tom periodu nisu uspeli da postignu nijedan gol, što je svakako veliki problem. Sa druge strane, sigurno je da će Smoleviči učiniti sve da ostvari prvu pobedu ove sezone, pa im zbog toga i dajemo blagu prednost u ovom susretu, ali vam ipak savetujemo da probate sa golovima, pošto je sigurno da će i Energetik dati sve od sebe da postigne makar jedan gol na ovom susretu. Zato vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.10. Iz istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.51. Za kraj, pominjali smo već da prednost u ovom susretu dajemo domaćoj ekipi pa vam zbog toga predlažemo da probate sa kombinacijom 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.35.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.