Tip dana: Borusija Dortmund – Bajern Minhen: Kakva šteta što se ovaj meč igra bez publike!

Od danas su na programu mečevi vanrednog 28. kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta pripremili pravi derbi pošto će Borusija iz Dortmunda na svom terenu dočekati Bajern iz Minhena.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: “Milioneri” ne odustaju od titule!

Kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači Borusije imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera. Naime, ova ekipa se posle 27. odigranog kola nalazi na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern iz Minhena, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, i nema nikakve sumnje da će to biti meč koji će nam dati mnogo odgovora kada je u pitanju borba za šampionsku titulu.
Inače, “milioneri” igraju zaista sjajno nakon ogromne pauze, i u dva odigrana meča su ostvarili dve veoma važne pobede. Prvo je ova ekipa trijumfovala na svom stadionu protiv Šalkea, u jednom fenomenalnom meču koji je završen rezultatom 4:0. Nakon toga je Borusija slavila i na teškom gostovanju kod Volfsburga, u prošlom kolu, kada je meč završen rezultatom 0:2.
Zanimljivo je da je Borusija postigla čak šest golova u prva dva kola nakon pauze a da nisu primili nijedan, što nam govori da se ova ekipa konačno stabilizovala u odbrani, što je i bio najveći problem “milionera” iz Dortmunda.
Takođe, treba istaći da Dortmund na svom terenu nema nijedan poraz, a u trinaest odigranih mečeva kao domaćini su ostvarili čak deset pobeda i samo tri remija.
Borusija je u seriji od pet vezanih pobeda na domaćem terenu, dok su pre toga u jednom spektakularnom susretu remizirali sa Lajpcigom, kada je bilo 3:3.
Svakako, ostaje žal što ova ekipa nije uspela da odbrani prednost iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, pošto su poraženi na gostovanju kod PSŽ-a, kada je bilo 2:0.

Bajern Minhen: Ima li ova ekipa dostojnu konkurenciju u Bundesligi?

Postavlja se pitanje da li zapravo fudbaleri Bajerna iz Minhena imaju dostojnu konkurenciju u nemačkom prvenstvu. Ruku na srce, ove godine su Bavarci nešto slabije započeli sezonu, ali kako je vreme prolazilo tako je i najtrofejnija nemačka ekipa igrala sve bolje, pa se posle 27. odigranog kola nalazi na prvom mestu na tabeli Bundeslige uz četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Dortmund, i nema nikakve sumnje da će ove dve ekipe voditi veliku bitku za naslov prvaka.
U prvom kolu posle preduge pauze fudbaleri Bajerna su odigrali jedan solidan meč, pošto su na gostovanju kod Union Berlina slavili sa 0:2, a utisak je da je rezultat na tom susretu mogao da bude daleko ubedljiviji da su Bavarci iskoristili neku od mnogobrojnih izglednih prilika na tom meču.
Bila je to deveti trijumf za Bajern na strani, a peti vezani zaredom, što nam samo potvrđuje koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
U prošlom kolu su Bavarci ostvarili još jedan veoma važan trijumf i to pošto su na svom terenu slavili protiv Ajntrahta iz Frankfurta, a taj meč je završen rezultatom 5:2.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, fudbaleri Bajerna su do sada odigrali trinaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili čak devet trijumfa, dva remija i dva poraza, čime su najuspešnija gostujuća ekipa u Bundesligi.
Za kraj, ne treba zaboraviti da je Bajern na pragu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u prvom meču osmine finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ostvarili trijumf na gostovanju kod Čelsija, kada je bilo 0:3.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan pravi spektakl, i prava je šteta što će ovaj meč biti odigran bez prisustva navijača. Svakako da će i jedna i druga ekipa ići na trijumf, a to nam potencijalno može doneti i veliki broj golova zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.37. Takođe, treba očekivati da bude golova na obe strane, pa vam iz tog razloga predlažemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61. Za kraj, mišljenja smo da domaćin neće doživeti poraz na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.