Tip dana: Hamburger – Kil: Ko je kralj na severu?

U poslednjoj utakmici 30. kola nemačke Cvajte sastaju se Hamburger i Holštajn iz Kila. Biće to istinski derbi severa ove zemlje i prava je šteta što navijača neće biti na tribinama, već samo pored televizora.

Hamburger: Pobeda vodi na željeno drugo mesto

Hambureger je bio najdugovečniji član nemačke Bundeslige. Jedina ekipa koja nije napuštala društvo najboljih sve do pre dve godine. Nažalost posle nekoliko loših sezona došla je i ona najgora, pa su morali da se presele rang niže. Očekivalo se da tim iz najveće nemačke luke samo ”protrči” kroz drugoligašku konkurenciju i ekspresno se vrati u Bundesligu. Ipak, to se nije dogodilo. Hamburger na kraju nije uspeo da stigne ni do trećeg mesta i baraža. Direktan plasman su izborili Keln i Paderborn, dok je mesto u eliti preko baraža obezbedio Union Berlin, kao debitant. Pre aktuelnu sezonu postavljen je isti cilj, povratak u društvo Bajerna. Dortmunda, Leverkuzena i ostalih. Počeli su dobro, ali su vremeno padali u formi. U drugom delu sezone kreću sa tri uzastopne pobede i činilo se da su nezaustavljivi. Međutim, usledila je serija od tri meča u kojima su uzeli samo bod, a navijačima je posebno teško pao poraz na domaćem terenu od gradskog rivala Sent Paulija. Od nastavka sezone, posle prinudne pauze, odigrali su četiri utakmice na kojima su pobedili samo jednom. U prošlom kolu su savladali Vehen iz Vizbadena sa 3:2. Verujemo da se još nisu oporavili od šokantnog poraza u Štutgartu, mada su vodili 2:0 protiv ”švaba”, na kraju su izgubili sa 3:2. Trenutno treće mesto i nije tako loše uzimajući u obzir koliko su kikseva imali, a pobeda nad Kilom dovela bi ih na drugu poziciju, pošto njihov konkurent Štutgart nije pobedio Osnabrik na svom terenu.

Holštajn Kil: Prosečna sezona koju treba što pre zaboraviti

Ekipa Holštajna je istinsko osveženje u Cvajti, a malo je nedostajalo da već u prvoj sezoni u drugoligaškom društvu odu korak dalje i plasiraju se u Bundesligu. Igrali su u baražu protiv Volfsburga, a ”vukovi” su slavili u oba meča, sa 3:1 u Volfsburgu i 1:0 u Kilu. Sledeća sezona u Cvajti nije bila toliko uspešna, ali je Holštajn postao stabilan drugoligaš. Ove godine su imali turbulentnu sezonu. Uspevali su da naprave neke odlične rezultate, ali i da podbace kada se to najmanje očekivalo. Ipak, to i jeste odlika Cvajte, jedne od najinteresantnijih Drugih liga na svetu. Sada je Kil na 12. mestu, a eventualna pobeda u Hamburgu dovela bi ih na sedmu poziciju. Bez obzira na to, zakasnili su za neki ozbiljniji rezultat, pa im je, realno, i baraž teško dostižan, čak i uz sve pobede do kraja. Što se opstanka tiče ne bi trebalo da imaju problema, ali još neki bod na kontu ne bi bio na odmet. Kil je u četiri poslednje utakmice, odigrane posle povratka na teren, zabeležio jednu pobedu i jedan remi i vezao dva poraza u prethodna dva kola. Izgubili su u Bohumu i od Arminije na svom terenu istim rezultatom 2:1. Do ove sezone utakmice u kojima je Holštajn iz Kila bio jedan od aktera obilovale su golovima. Sada nije tako, pa na njihovim mečevima dolazi umeren broj pogodaka.

Naš predlog:

Prošle sezone Holštajn je dva puta pregazio Hamburger. U prvom meču u gostima slavio je sa 3:0, dok je na svom terenu pobedio sa 3:1. Ako je neko pravi ”krivac” za neulazak Hamburgera u elitu u prošlom prvenstvu, to je Holštajn. Ove sezone, u jesenjem delu prvenstva, na utakmici u Kilu bilo je 1:1, pa tako Hamburger još nije pobedio Kil u prvenstvenom duelu, mada ima jednu pobedu u Kupu od pre 13 godina. Udaljenost ova dva grada je mala, radi se o dve velike luke, pa da nije situacija kakva jeste, tribine bi bile krcate. Ovako nedostajaće ambijent, ali za domaćina izgovora neće biti. Hamburger mora da pobedi i tako preuzme drugo mesto od Štutgarta zahvaljujući boljoj gol razlici. U slučaju osvajanja bodova biće dostižna ii Arminija na prvoj poziciji, pošto će razlika iznositi samo tri boda. Predlažemo vam da odigrate jedinicu na ovom meču za koju je kvota u kladionici Meridianbet 1.65. Treba pokušati i sa golovima, očekujemo da ih bude bar tri na meču, a za 3+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.