Tip dana: Pjast – Gornjik: Obe ekipe su u odličnoj formi, ko će do trijumfa?

Od utorka su na programu mečevi vanrednog 29. kola poljske Ekstraklase, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Pjasta i Gornjika iz Zabža.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Pjast: Može li ova ekipa ponovo do titule?

Fudbaleri Pjasta su prošle sezone napravili pravu senzaciju u poljskom šampionatu pošto su mimo svih očekivanja došli do šampionske titule, i to ostavivši iza sebe Legiju iz Varšave, koja godinama unazad važi za glavnog favorita za osvajanje trofeja u Ekstraklasi.
Sigurno je da prošlosezonski šampion i ove godine pruža izuzetno dobre partije, a to će nam verovatno najbolje potvrditi i tabela koja nam govori da se ova ekipa trenutno nalazi na fantastičnom drugom mestu uz osam bodova manje u odnosu na Legiju, koja je na dobrom putu da povrati šampionski pehar.
Pjast je dosta dobro startovao i u nastavku šampionata posle preduge pauze zbog pandemije koronavirusa, a u prva dva kola su ostvarili dve veoma važne pobede.
Naime, prvo je prošlosezonski šampion bez većih problema na svom terenu demolirao ekipu Visle iz Krakova kada je bilo 4:0, da bi nakon toga ova ekipa odigrala još jedan jako dobar meč i to na gostovanju kod Korone, kada su posle preokreta slavili sa 1:2, i tako nastavili šampionsku trku sa Legijom, koja je takođe upisala trijumf.
Inače, do sada je Pjast odigrao četrnaest mečeva na svom terenu i zabeležio čak deset trijumfa, uz dva remija i dva poraza, što je dovoljan pokazatelj koliko ova ekipa zapravo igra dobro na svom terenu.

Gornjik: Primarni cilj je opstanak!

Nema nikakve sumnje da je primarni cilj Gornjika iz Zabža i ove sezone opstanak u društvu najboljih, a kako sada stvari stoje, ova ekipa je na pravom putu da to i ostvari.
Naime, posle 28-og odigranog kola se fudbaleri Gornjika nalaze na jedanaestom mestu, i ono što je jako bitno je podatak da ova ekipa još uvek ima šanse da dođe čak i do plasmana u plej of, ali bi za to trebali da im se poklope i neki drugi rezultati.
Poput Pjasta, i fudbaleri Gornjika igraju izuzetno dobro u nastavku šampionata, pošto su na dva odigrana susreta ostvarili jedan trijumf i jedan remi. Prvo je ova ekipa ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod LKS Lodža, kada su bili bolji od fenjeraša na tabeli i to sa minimalnim rezultatom, da bi odmah nakon toga uspeli i da remiziraju u prošlom kolu, i to na svom terenu protiv Lečije, što je svakako dobar rezultat, obzirom da se ova ekipa bori za što bolji plasman u Ekstraklasi, a trenutno se nalaze na sedmom mestu na tabeli.
Inače, fudbaleri Gornjika su poznati po tome što pružaju zaista odlične partije na svom terenu, i ukupno su treći domaćin po broju pobeda, pošto su do sada ostvarili osam pobeda, pet remija i samo jedan poraz.
Ipak, ova ekipa daleko gore igra na gostovanjima ove sezone, pošto su do sada ostvarili samo jedan trijumf, pet remija i čak osam poraza, a zanimljivo je da su i taj jedan jedini trijumf ostvarili pre dva kola na gostovanju kod LKS Lodža.

Naš predlog

Ako uporedimo formu i jedne i druge ekipe u poslednje vreme, nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl. Ipak, prednost dajemo domaćoj ekipi koja igra fantastično na svom terenu, uz podatak da je Gornjik jedna od najslabijih gostujućih ekipa u ligi. Zato vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Treba očekivati i da domaća ekipa postigne makar dva gola na ovom susretu, i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.