Tip dana: Bajern Minhen – Borusija Menhengladbah: Imaju li “ždrebci” rešenje za mašineriju iz Minhena?

U subotu se nastavljaju mečevi 31. kola nemačke Bundeslige, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Bajerna iz Minhena i Borusije iz Menhengladbaha, što će ujedno biti i meč između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Bavarci nadomak nove titule šampiona!

Već godinama unazad deluje da fudbaleri Bajerna iz Minhena nemaju dostojnu konkurenciju u Bundesligi. Naime, ova ekipa je prošle sezone, ruku na srce, uz dosta muke došla do titule šampiona, ali ove godine su stvari dosta drugačije. Izabranici Hans Ditera Flika se posle trideset odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, pa slobodno možemo reći da su Bavarci na pragu novog trofeja.
Ipak, tu nije kraj. Ne treba zaboraviti da ekipa iz Minhena ima veoma dobru zalihu iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, pa deluje da će se bez većih problema plasirati među osam najboljih evropskih ekipa, što je i bio primarni cilj kada je najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje u pitanju.
Takođe, Bajern ima veoma lepu šansu da dođe i do trofeja u nemačkom Kupu, pošto su ove srede u polufinalu eliminisali Ajntraht iz Frankfurta, a taj meč je završen rezultatom 2:1, a pravo je čudo kako na tom susretu nije bilo još golova, pošto su Bavarci propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
U prošlom kolu Bundeslige su izabranici trenera Flika ostvarili veoma važnu pobedu na gostovanju kod Bajera iz Leverkuzena, a taj meč je završen rezultatom 2:4. Ono što treba napomenuti je podatak da su “farmaceuti” prvi došli do gola na tom susretu, ali deluje da je to samo razljutilo fudbalere Bajerna, koji su veoma brzo postigli tri gola na tom meču i praktično na poluvremenu rešili pitanje pobednika.

Borusija Menhengladbah: Može li ova ekipa do Lige šampiona?

Svi se dobro sećaju da su fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha bili pravi hit na startu sezone, pošto su dobra dva meseca proveli na prvom mestu na tabeli Bundeslige. Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i “ždrebci” pružali sve slabije partije, ali svakako da niko nije ni očekivao da ova ekipa šampionat završi na prvom mestu na tabeli, pošto bi to bila prava senzacija.
U ovom trenutku se Menhengladbah nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu šampiona, što je bez ikakve sumnje primarni cilj “ždrebaca” kada je ovaj šampionat u pitanju, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Lepu priliku da se osame na četvrtom mestu na tabeli fudbaleri Borusije su propustili prošlog vikenda kada su doživeli poraz na gostovanju kod Frajburga, u meču koji je završen rezultatom 1:0.
Na sreću, dan kasnije je i Leverkuzen poražen na svom terenu od Bajern Minhena, pa i dalje ove dve ekipe imaju isti broj bodova i sigurno je da će i jedni i drugi do kraja voditi veliku borbu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Pre tog poraza u prošlom kolu, “ždrebci” su odigrali jedan fantastičan meč na svom terenu protiv Union Berlina a taj susret je završen rezultatom 4:1.
Inače, svakako treba napomenuti da u slučaju da dve ekipe imaju isti broj bodova, prva stavka koja se gleda je gol razlika, a trenutno je u tom segmentu Menhengladbah bolji od Leverkuzena, pošto su dali gol više, ali i primili četiri pogotka manje od “farmaceuta”.

Naš predlog

Po svemu sudeći će fudbaleri Bajerna doći do nove titule šampiona, pošto imaju čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Borusiju Dortmund. Sa druge strane, Menhengladbah trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli, i imaju isti broj bodova kao i petoplasirani Leverkuzen, pa je sigurno da ne smeju da dožive poraz na ovom susretu. Pre svega, sigurno je da će ovo biti jedan meč sa dosta golova na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81. Ako se osvrnemo na tradiciju videćemo da ima baš dosta golova na međusobnim mečevima između ove dve ekipe pa vam iz tog razloga savetujemo da probate i sa igrom GG4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37. Za kraj, pominjali smo već da bi eventualni poraz u ovom susretu goste mogao da košta i plasmana u Ligu šampiona. Tradicija nam govori da “ždrebci” umeju da izađu na kraj sa Bavarcima, što između ostalog pokazuje i pobeda u prošlom meču između ove dve ekipe. Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.