Tip dana: Lajpcig – Borusija Dortmund: Ulog je drugo mesto na tabeli!

Ostalo je još samo dva kola do kraja Bundeslige, a ovoga puta će svi mečevi 33. kola biti odigrani u subotu, i to u istom terminu. Poznato je da je Bajern Minhen odbranio titulu šampiona, kao i da je Paderborn novi drugoligaš, ali je ostalo još dosta bitnih stvari da se reše, i to u poslednja dva kola. Jedna od tih stvari je i pozicija broj dva, koju u ovom trenutku drži Borusija iz Dortmunda, ali bi veoma lako mogao i Lajpcig da završi na tom mestu pošto ima samo tri boda manje, a u ovom kolu na svom terenu dočekuju upravo Dortmund. Upravo to je i meč koji smo detaljnije analizirali za vas, a duel između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Još jedna sjajna sezona!

Više nema dileme. Dobre partije Lajpciga više nisu slučajnost, ova ekipa polako ali sigurno ide ka samom vrhu nemačkog fudbala. Uostalom to najbolje potvđuju i rezultati Lajpciga koji je od drugoligaša za samo nekoliko godina došao do epiteta redovnog učesnika Lige šampiona.
Međutim, ova ekipa ne samo da učestvuje u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, već su na pravom putu da zabeleže i dosta dobar rezultat, pošto su se plasirali u četvrtfinale ovog takmičenja, i to pošto su u dvomeču održali fudbalski čas Totenhemu i potpuno zasluženo se plasirali među osam najboljih evropskih ekipa.
Što se tiče Bundeslige, nema nikakve sumnje da svi navijači ove ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudalera.
Naime, Lajpcig se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli, uz podatak da ima samo tri boda manje od drugoplasiranog Dortmunda, ali i identičnu gol razliku kao ova ekipa, pa bi domaćin eventualnom pobedom u ovom susretu došao do pozicije broj dva, što bi svakako bio ogroman uspeh.
U prošlom kolu su “bikovi” samo remizirali na svom terenu protiv Dizeldorfa, iako su sve do 87. minuta vodili sa 2:0, ali su onda u samo pet minuta primili dva naivna gola, i tako ostali bez unapred upisanih bodova.
Inače, do sada je Lajpcig odigrao šesnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili sedam trijumfa, čak osam remija (najviše u ligi na svom stadionu) i samo jedan poraz, i to od Šalkea, kada je bilo 1:3.
Zanimljivo je da i Lajpcig u poslednje vreme igra dosta bolje na gostovanjima gde su zabeležili tri vezana trijumfa, od kojih su svi bili ubedljivi.

Borusija Dortmund: Možda je ovo i realnost ove ekipe…

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je ovo nekako i realnost Borusije iz Dortmunda. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Bundeslige, gde im realno i pripada mesto ako uzmemo u obzir da je Bajern praktično nedodirljiv poslednjih godina.
Ostaje žal što “milioneri” nisu uspeli da dođu do plasmana u četvrtinala Lige šampiona, iako su u prvom meču osmine finala na svom terenu odigrali jedan fantastičan susret i savladali PSŽ sa 2:1. Međutim, u revanšu su Parižani bili bolji na svom terenu sa 2:0, pa je Dortmund završio svoju ovogodišnju epizodu u Ligi šampiona.
Što se tiče Bundeslige, “milioneri” su u prošlom kolu mimo svih očekivanja doživeli poraz na svom terenu od Majnca, a taj duel je završen rezultatom 0:2, iako su domaćini propustili pregršt prilika u tom susretu.
Pre toga je Borusija odigrala jedan dobar meč na gostovanju kod Fortune iz Dizeldorfa u kom su slavili sa 0:1, a treba istaći da su do tog gola došli u bukvalno poslednjim sekundama susreta, iako im je sredinom drugog poluvremena neopravdano poništen čist pogodak.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je Borusija iz Dortmunda odigrala šesnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili devet trijumfa, tri remija i četiri poraza, a ono što posebno treba istaći je da su “milioneri” na poslednjih pet gostovanja upisali isto toliko pobeda.

Naš predlog

Prvi meč između ove dve ekipe koji je odigran ove sezone nam je doneo dosta uzbuđenja, a na kraju je bilo 3:3. Generalno, uglavnom dueli između ove dve ekipe nam donose dosta golova, pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada. Zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom GG3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.83. Kada se sve sabere i oduzme, deluje da ipak Lajpcig pruža dosta bolje partije od svog rivala u poslednje vreme, pa vam zbog toga hrabro preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.40. Za kraj, savetujemo vam da probate sa igrom 1iGG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.