Tip dana: Barselona – Atletik Bilbao: Katalonci bez prava na kiks!

U utorak se nastavljaju mečevi 31. kola španske La Lige, a svakako jedan od najzanimljivijih duela se igra na “Nou Kampu” gde će fudbaleri Barselone dočekati Atletik Bilbao.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 22 časa.

Barselona: Može li Barsa do nove titule?

Mora se priznati da fudbaleri Barselone ove godine nisu na svom prepoznatljivom nivou. Evidentno je da je bilo dosta mečeva u kojima se ova ekipa mučila, iako u svom timu ima fenomenalne fudbalere koji su sposobni da jednim potezom reše meč.
Što se tiče španske La Lige, u ovom trenutku se nažalost Barselona nalazi na drugom mestu na tabeli i to pošto ima isti broj bodova kao i Madriđani, ali ono što ne valja je podatak da izabranici Zinedina Zidana imaju bolji međusobni skor od Barse, pošto su slavili na svom terenu nedavno, dok u Barseloni nije bilo golova.
U prošlom kolu su izabranici Kike Setjena odigrali jedan poprilično loš meč pošto su samo remizirali na gostovanju kod Sevilje, u duelu u kom nije bilo golova, ali ni previše šansi za postizanje istih. To je naravno iskoristio Real koji je u nedelju savladao Real Sosijedad na gostovanju i sada čeka novi kiks Barse, pošto je za očekivati da Madriđani neće imati previše problema na svom terenu protiv Majorke.
Inače, Kataloncima predstoji težak posao i u revanš meču osmine finala Lige šampiona, pošto su kod Napolija u prvom susretu odigrali 1:1, a valja napomenuti da izabranici Đenara Gatuza igraju sjajno u poslednje vreme.
Na sve to, Barsa je relativno rano eliminisana iz španskog Kupa Kralja, što nam samo pojačava utisak da nešto ne štima u redovima katalonskog giganta.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, fudbaleri Barselone su do sada odigrali petnaest susreta na kojima su ostvarili čak četrnaest pobeda uz samo jedan remi, i to naravno protiv Reala kada nije bilo golova.

Atletik Bilbao: Možda smo očekivali više od ove ekipe!

Atletik Bilbao je na jedan izuzetno dobar način započeo ovaj šampionat, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije. U ovom trenutku se Baskijci nalaze na devetom mestu na tabeli i imaju pet bodova manjka od ekipe koja se nalazi na sedmom mestu, a poznato je da ta sedma pozicija na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope, što naravno i jeste primarni cilj Atletika kada je ova sezona u pitanju.
Ono što se nikako ne sme zanemariti je podatak da Baskijci na pet vezanih mečeva u španskom prvenstvu ne znaju za poraz, a u tom periodu su ostvarili tri trijumfa i dva remija. U prvom kolu nakon preduge pauze zbog koronavirusa, fudbaleri Bilbaa su remizirali na svom terenu protiv Atletiko Madrida, da bi nakon toga odigrali meč bez pobednika i na gostovanju kod Eibara, kada je bilo 2:2.
U prošlom kolu su Baskijci odigrali jedan izuzetno dobar susret i slavili na svom terenu protiv Betisa kada je bilo 1:0, i tako ostali u borbi za plasman u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje.
Inače, svakako moramo pomenuti podatak da Atletik Bilbao na četiri poslednja međusobna duela sa Barselonom ne zna za poraz. Međutim, ne samo to. Bilbao na poslednja tri međusobna meča protiv Barselone nije primio ni gol od ove ekipe, što je zaista fantastičan podatak sa čim retko koja ekipa može da se pohvali.
Kada su u pitanju gostovanja, Atletik Bilbao je do sada odigrao petnaest mečeva na strani na kojima je ostvario samo dva trijumfa, čak osam remija, ali i pet poraza.

Naš predlog

Barselona poslednjih sezona ima dosta problema u međusobnim duelima protiv Bilbaa. Malo ljudi zna za podatak da Katalonci na poslednja četiri susreta sa Baskijcima ne znaju za trijumf, a da im na poslednja tri meča nisu uspeli postići ni gol. Ipak, ovoga puta je situacija skroz drugačija, pošto bi eventualni neuspeh Barse verovatno značio i gubitak šampionske titule, pa smo mišljenja da će aktuelni šampion Španije od prvog minua krenuti napadački ka golu gostiju, i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.01. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.