Tip dana košarka: Baskonia vs Unicaja, najvažniji meč u grupi A!

Baskonia

Zahuktala se borba na završnom turniru Endesa lige koji se odigrava u Valensiji u dvorani “La Fonteta”. Iako bez prisustva publike, ovaj turnir za sada pruža odličnu košarku i kako vreme prolazi timovi su razumljivo sve bolji i bolji. Nekoliko iznenađenja smo videli na ovom turniru, ali i nekoliko sigurnih pobeda velikih favorita. Današnji meč između Baskonije i Unikahe je najvažniji u grupi A. Pobednik će se znatno približiti plasmanu u polufinale i zato je ovaj meč toliko važan. Utakmica je na programu od 15:30h i biće pravo uživanje gledati ova dva tima koja su pružila odličnu košarku do sada na turniru.

Baskonia: Ekipa koja je igrača Evroligu, ali se nije proslavila. Na ovom turniru mogu da izvuku celu sezonu.

Tim iz Vitorije je bio prinuđen da menja roster u velikoj meri ovog leta, jer su im dolazile ponude koje nisu mogli da odboju. Tako su iz kluba otišli Vojtman, Hiliard i Poarije od nosilaca, kao i Marselinjo Uertas. Međutim, sadašnji roster ovog tima deluje tako da je Perasović od početka znao šta hoće i koji to igrači mu trebaju da napravi još bolji tim. On je posle loših rezultata svog tima napustio klupu, a umesto njega Duško Ivanović je novi/stari trener Baskonije. Majkl Erik je pojačao reket, kao i Jusufa Fal, dok su u spoljnoj liniji najzvučnija imena Šilds i Henri koji je pojačao ekipu iz Uniksa. Ostali su Vildoza, Šengelija, Met Džening koji će uz pomoć pojačanja pokušati da vrate Baskoniju u borbu za sve trofeje u takmičenjima koja ih očekuju ove sezone. Strast u Vitoriji za košarkom nikada nije bila dovođena u pitanje, tako da je i ove sezone atmosfera bila na nivou. Solidno igraju na ovom završnom turniru i ovaj meč može da nam pokaže da li su spremni za polufinale ili će u grupnoj fazi biti kraj takmičenja za Baskijce.

Unicaja: Liuz Kazemiro polako sklapa kockice za narednu sezonu. Unikaha deluje jako dobro, po svemu do sada prikazanom.

Luis Kasemiro je ove godine formirao jedan jako zanimljiv roster u Unikahi. Veliki hendikep predstavlja teška povreda Dragana Milosavljevića. Kao njegova zamena stigao je Aleks Tupan. Haime Fernandez i Džoš Adams su igrači od kojih će mnogo toga zavisiti u igri Unikahe. Adams je igrač koji može da promeni tok sezone za ovaj tim, jer se radi i izuzetnom napadačku koji može da ide i na 30+ poena protiv bilo kog rivala. Frank Elegar i Melvin Edžim su pojačanja pod košem koja će mnogo značiti u fazi odbrane. Unikaha ima tradiciju dobrih rezultata u Evrokupu i bili su i ove sezone na visokom nivou. Poseduju kvalitet i sastavili su odličan sastav koji može i u Endesa ligi da napravi pometnju. Dobar turnir je iza njih, igraju dobro, doveli su i pojačanje u vidu Bouliteja koji je imao sjajnu sezonu u ekipi Bilbaa. Igraju brzo, sa velikim brojem poseda na utakmici i na koš više. Agresivno iskaču na pik igri i biće ovo utakmica na kojoj ćemo gledati jako zanimljivo taktičko nadmetanje dva trenera.

Naš predlog:

Derbi meč ovog dana donosi jako veliki spektar mogućih predloga. Meridianbet kao blagog favorita na ovom susretu vidi ekipu Baskonije i za pobedu domaćina nudi kvotu 1.52. Ukoliko ipak smatrate da Unikaha može do pobede na ovom meču, Meridianbet pobedu gostiju plaća kvotom 2.55. Svakako dobra ponuda. Mi smo izabrali po nama najizgledniji predlog. A to je: gost postiže ukupno poena više od 75.5 i Meridianbet daje kvotu 1.78 za taj predlog. Po nama je ovo potpuno realna granica za ekipu koja igra u brzom ritmu svoje mečeve i koja može da “saspe” ovaj broj poena svakoj ekipi u Evropi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.