Tip dana košarka: Maccabi Rishon vs Maccabi Haifa, počinje plejof izraelske lige!

Maccabi

Počinje plejof izraelske lige, koja se pored kineske lige i dalje igra od velikih i poznatih takmičenja. Ova liga je pokazala prethodnih godina da su favoriti itekako ranjivi i da Makabi Tel Aviv koji slovi svake godine za najvećeg favorita, itekako zna da izgubi. Prvi meč igraju Makabi Rišon i Makabi Haifa. Ova dva tima imaju jednu zajedničku stavku, a to je da glavnu reč vode američki igrači. Vrlo bitan duel za oba tima, iako se igra bez publike, prednost domaćeg parketa je veoma značajna. To smo nebrojano puta videli do sada. Uslovi, dvorana, obručevi su stvari koje utiču na tim. Utakmica je na programu od 18:20h. Biće ovo efikasan meč, ali o tome nešto kasnije u našoj analizi.

Maccabi Rishon: Ovaj tim može da iznenadi bilo koju ekipu u ligi. Izuzetno nezgodan roster.

Makabi Rišon je ekipa koji nije previše poznata evropskoj javnosti, ali je samo dokaz da se u Izraelu igra odlična košarka. Kao što znamo, u većini klubova ove lige, najbolji igrači su uglavnom stranci i igra se gradi na njima. Još jedna dobro poznata stvar je fanatizam njihovih navijača koji odlično poznaju košarku i znaju da prepoznaju trenutak kada je timu podrška najpotrebnija. Amerikanc Sedler koji je bio MVP prve lige Belorusije je pojačao Makabi Rišon i biće jako bitno kako će se on uklopiti u koncept igre. Darel Mur i Aleks Hamilton su igrači koji su pokazali svoje kvalitete i od njih se mnogo toga očekivalo u sezoni iza nas i oni su ta očekivanja i ispunili. Sjajno igraju nakon ove pauze prouzrokovano “korona” virusom. Kao dokaz za to dolazi i poslednji meč ligaškog dela gde su u gostima savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva. Kao favoriti ulaze u ovu seriju sa Makabi Haifom i očekuju se siguran prolaz u dalji tok takmičenja.

Maccabi Haifa: Nezgodan rival, amerikanci vode glavnu reč u napadu.

Ovo je tim koji je napravio nekoliko zaista velikih pobeda ove sezone. Sa razlogom su u plejofu i neće biti lako timovima protiv njih. Igraju u modernom ritmu i na veliki broj poseda i poena. Napadaju i u prvim sekundama napada ako im se za to otvori prilika. Defanzivno su nešto slabiji, ali odlična produkcija u napadu to nadomesti. Nekoliko poznatih imena vidimo u njihovom rosteru. To su Andrews, Upshaw i Grant. To su igrači koji imaju poene u svojim rukama i koji mogu da kreiraju kako sebi tako i drugima otvoren pogled na koš. Mnogo toga će zavisiti od njih trojice na današnjem meču. Svakako, ne treba zaboraviti i momke sa klupe. Fišer koji ulazi sa klupe donosi novu energiju i ritam, pre svega u odbrani. Od domaćih igrača, posebno se ističe Brisker koji jedini i igra u startnih pet. Pored tri amerikanca tu je i beloruski internacionalac Sorkin. Sastav vredan svakog respekta i videćemo da li mogu da naprave iznenađenje?!

Naš predlog:

Sa ovog meča se nismo dvoumili kada je predlog u pitanju. Jednostavno, gledali smo mečeve ovih timova u prethodnim fazama i utakmicama i nekoliko zaključaka se tu nameće. Jedan od njih, koji je bio presudan pri odabiru, jeste način igre oba tima. A to je da se igra na zaista veliki broj poena i poseda. Sa tim u skladu, naš predlog je: gost postiže ukupno poena više od 77.5 i Meridianbet daje kvotu 1.78 za tu granicu poena. Ovo je po nama apsolutno dostižna granica kada je Haifa u pitanju u smatramo da neće biti problema kod ovog predloga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.