Tip dana: PSŽ – Lion: Ko će do trofeja u Liga Kupu?

U petak je na programu finalni meč Liga Kupa Francuske u kom će snage odmeriti PSŽ i Lion.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas i 10 minuta.

PSŽ: Ima li ova ekipa dostojnu konkurenciju u Francuskoj?

Godinama unazad se zapravo postavlja pitanje da li fudbaleri PSŽ-a imaju dostojnu konkurenciju u francuskom fudbalu. Naime, ova ekipa godinama bez većih problema dominira u Ligi 1, a ovoga puta žele da odu i stepenicu dalje i da dođu do trofeja i u Ligi šampiona.
Nema nikakve sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak, pošto se pre svega, u četvrtfinalu sastaju sa Atalantom koja igra fenomenalno i ove sezone, a Parižani će na tom susretu biti najverovatnije bez Kilijana Mbapea koji se povredio u finalu Kupa protiv Sent Etjena.
Inače, kada smo već pomenuli pomenuto finale Kupa, treba dodati da su izabranici Tomasa Tuhela slavili na tom meču sa 1:0, ali je svakako taj duel ostao u senci neugodne povrede Mbapea.
Pre toga su Parižani odigrali nekoliko prijateljskih susreta u kojima nisu imali milosti prema svojim rivalima, pa su tako primera radi slavili protiv Avra sa neverovatnih 9:0, a ništa mnogo bolje nije prošao ni Seltik koji je primio četiri gola.
Naravno, treba dodati i da je PSŽ došao do nove titule šampiona Francuske koja im je ovog puta dodeljena za zelenim stolom pošto je poznato da je Liga 1 prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Lion: Prioritet je prolaz u četvrtfinale Lige šampiona!

Što se tiče Liona, kada se sve sabere i oduzme treba biti realan pa priznati da smo od fudbalera ove ekipe daleko više očekivali kada je ovaj šampionat u pitanju. Naime u trenutku prekida franuskog Prvenstva, ekipa sa Žerlana se nalazila tek na sedmom mestu na tabeli pa će naredne sezone posle baš dosta vremena ostati bez plasmana u neko od evropskih takmičenja, a svakako da je prioritet bio plasman u Ligu šampiona.
A kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja treba reći da je Lion ove godine igrao zaista sjajno u Ligi šampiona, a najbolji pokazatelj za to je što su prvo došli do plasmana u osminu finala elitnog takmičenja, a onda i uspeli u prvom meču na svom terenu da dođu do trijumfa nad Juventusom koji je bez sumnje jedan od favorita za osvajanje “ušatog” trofeja.
Francuski predstavnik iznenadio je favorizovanu “staru damu”, a junak ekipe je Lukas Tusar koji je u 31. minutu postigao jedini gol na meču. Ipak, mora se priznati da je to je bila jedna izuzetno loša partija “stare dame” koja je bez sumnje veliki favorit u revanšu.
U međuvremenu dok je trajala ova preduga pauza u francuskom šampionatu, fudbaleri Liona su odigrali nekoliko prijateljskih mečeva i nisu toliko blistali poput svog protivnika u finalu Liga Kupa, ali su ipak doživeli samo jedan poraz i to od Rendžersa, kada je bilo 0:2.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel. PSŽ je prošlog petka trijumfovao u Kupu pošto su u finalu savladali Sent Etjen. Pre toga su Parižani odigrali nekoliko prijateljskih mečeva u kojima su demolirali svoje protivnike. Što se tiče Liona, sigurno je da je prioritet kada je ova ekipa u pitanju revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa koji je na programu uskoro. Ekipa sa Žerlana ima prednost i sigurno je da će učiniti sve da to odbrane. Što se ovog susreta tiče, prednost dajemo Parižanima pa vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48. Sigurno da treba očekivati i jedan efikasan duel, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.44. Za kraj, mišljenja smo da će Parižani od prvog minua krenuti silovito ka golu Liona, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.