Tip dana: Kluž – Dinamo Zagreb: Derbi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona!

U sredu su na programu preostali mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta izabrali verovatno i najzanimljiviji meč u kom će šampion Rumunije Kluž na svom terenu dočekati šampiona Hrvatske, ekipu Dinamo Zagreba.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova.

Kluž: I Liga Evrope je uspeh!

Mora se priznati da je malo ko i očekivao da će fudbaleri Kluža doći do šampionske titule u rumunskom šampionatu, pošto su veći deo prvenstva proveli na drugom mestu na tabeli, ali kada je bilo najporebnije ova ekipa je odigrala svoje najbolje partije u prvenstvu i potpuno zasluženo došla do titule šampiona, što im je naravno donelo i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Nažalost, žreb im baš i nije bio naklonjen pošto su za protivnika dobili ekipu Dinama iz Zagreba koja je godinama unazad redovni učesnik najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
U prvom kolu kvalifikacija je Kluž uz dosta muke slavio na gostovanju kod Florijane, a taj meč je završen rezultatom 0:2, iako su svi očekivali ubedljiviji pobedu rumunskog predstavnika.
Što se tiče prvenstva, aktuelni šampion je startovao sa pobedom i to pošto su slavili na gostovanju kod Akademike Klinčeni a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Pre svega, mora se istaći da je i ovoga puta prioritet Kluža titula u domaćem šampionatu, dok bi kada je Evropa u pitanju bili zadovoljni i sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko takmičenje – Ligu Evrope.

Dinamo Zagreb: Težak posao za redovne učesnike Lige šampiona!

U Hrvatskoj ništa novo. Dinamo iz Zagreba je stigao do nove šampionske titule i to čak šest kola pre kraja šampionata, čime su još jednom pokazali svima da još uvek nemaju dostojnu konkurenciju u HNL-u.
Poslednjih godina je fokus uvek bio na što bolji plasman u Ligi Evrope, a kada to kažemo onda svakako mislimo na Ligu šampiona, tačnije plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Prošla sezona je bila sjajna, makar na početku kada su “modri” bez većih problema slavili u prvom kolu protiv Atalante, koja je kasnije došla do plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, čak su i bili na rubu plasmana u polufinale, ali je PSŽ u dva minuta došao do preokreta. Međutim, nakon toga je Dinamo uspeo još samo da izvuče remi na svom terenu protiv Šahtjora, ali i na gostovanju kod ove ekipe, što nažalost nije bilo dovoljno ni za nastavak sezone u Ligi Evrope.
Što se tiče domaćeg prvenstva, Dinamo iz Zagreba se posle dva odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih šest bodova, i uz sjajnu gol razliku koja trenutno iznosi 7:0.

Naš predlog

Pre svega, treba reći da gosti iz Zagreba imaju mnogo više iskustva od svog protivnika kada su u pitanju ovakvi mečevi, a sigurno je da će to biti i te kako važan faktor kada je ovaj duel u pitanju. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26. Kluž je sjajno odigrao finiš rumunskog šampionata i svakako da nisu bez šansi na ovom duelu, pa smo mišljenja da će uspeti da postignu makar jedan gol na ovom susretu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87. Za one najhrabrije, preporučujemo vam da probate sa kombinacijom 2&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 5.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.