Tip dana: Malme – Krakovija: Ko će u narednu fazu?

U četvrtak je na programu pregršt mečeva u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Malmea i Krakovije. Duel između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Malme: Može li ova ekipa do plasmana u grupnu fazu?

Fudbaleri Malmea su prošle sezone zauzeli drugo mesto u švedskom šampionatu što je ovoj ekipi donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Nažalost, poznato je da je primarni cilj ove ekipe šampionska titula, a do nje su ostali pošto su imali samo bod manjka u odnosu na Đurgarden, koji je bolje finiširao.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, fudbaleri Malmea pružaju zaista dobre partije i posle sedamnaest odigranih kola se nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Elfsborg, što je zaista sjajna bodovna prednost pred nastavak švedskog prvenstva.
U prošlom kolu je Malme bez većih problema savladao Mjalbi na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Bila je to sedma pobeda Malmea na domaćem terenu gde za sada još uvek ne znaju za poraz pošto su pored sedam trijumfa, dva puta i remizirali.
Inače pored šampionske titule, koja je svakako prioritet, ekipa Malmea će učiniti sve da dođe i do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, ali svakako da to neće biti nimalo lak zadatak, a prva prepreka ka tom putu je poljska Krakovija.

Krakovija: Prioritet je ipak poljski šampionat!

Fudbaleri Krakovije su igrali poprilično dobro većim delom poljskog šampionata, ali se čini da su zakazali u plej-ofu gde su na kraju završili kao sedmi, što svakako nije mesto koje garantuje izlazak na evropsku scenu.
Ipak, Krakovija je mimo svih očekivanja došla do trofeja u poljskom Kupu i to pošto su slavili posle produžetaka nad ekipom Lečije u jednom fenomenalnom finalu koje je završeno rezultatom 3:2. Zanimljivo je da je gol za 2:2 Krakovija postigla dva minuta pre isteka regularnog toka, a da su do pobede i trofeja došli u poslednjim minutima produžetaka, čime su oduševili sve svoje navijače.
Što se aktuelnog šampionata tiče, Krakovija se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli a zanimljivo je da su u sezonu krenuli sa minusom od pet bodova na svom saldu zbog nameštanja utakmica u sezoni 2003/04 kada su iz druge lige ušli u prvu.
Ipak, to nije smetalo fudbalerima ove ekipe da slave u prvom kolu poljskog šampionata i to na svom terenu protiv Pogona, a taj meč je završen rezultatom 2:1. Treba istaći da će i ovoga puta prioritet Krakovije biti plasman u plej of, ali zbog ovog minusa deluje da će to biti baš težak posao.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme deluje ipak da su fudbaleri Malmea veliki favoriti na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47. Takođe, mogao bi ovo da bude i jedan meč sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.73. Za kraj, mišljenja smo da će obe ekipe postići makar po jedan gol na ovom susretu i zbog toga vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.