Tip dana: Rusija – Srbija: Moskovsko veče kao priprema za norvešku polarnu noć!

Od četvrtka su na programu mečevi prvog kola Lige nacija, a za vas smo ovog puta odabrali duel iz B divizije, u kom će Rusija na svom terenu dočekati reprezentaciju Srbije.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Rusija: Čerčesov je preporodio “zbornaju”!

Rusija je prijatno iznenadila čitav fudbalski svet na Mundijalu u domovini, pošto su mimo svih očekivanja stigli do četvrtfinala. Istina je da je “zbornaja” bila nošena sjajnim navijanjem, i zaista je malo nedostajalo da izabranici selektora Čerčesov da dođu i do plasmana u polufinale, pošto su u četvrfinalu doživeli poraz od Hrvatske i to nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Bilo kako bilo, i sam plasman među osam najboljih svetskih ekipa je svakako ogroman uspeh, ali je sigurno da “zbornaja” sada ne želi da se zaustavi.
Što se tiče kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je trebalo da bude odigrano 2020. godine, Rusija je bez problema došla do plasmana na EP pošto su zauzeli drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i to iza Belgije, koja je odigrala fantastično pošto su zabeležili sve pobede uz neverovatnu gol razliku 40:3.
Rusija je zabeležila samo dva poraza i to od Belgije, pa je sigurno da su izabranici selektora Čerčesova briljirali i nakon sjajnih partija na Mundijalu.
Što se tiče Lige nacija Rusija nije uspela da se plasira u A diviziju pošto su zauzeli drugo mesto u grupi, ruku na srce uz isti broj bodova u odnosu na Švedsku, koja je imala bolju gol razliku, pošto su u poslednjem meču slavili na svom terenu protiv “zbornaje” sa 2:0.

Srbija: Novi početak za “orlove”!

Ako se osvrnemo na poslednje rezultate reprezentacije Srbije, sigurno je da smo očekivali dosta više od ovog tima, koji barem po imenima ima tim koji u najmanju ruku uvek mora da igra na velikim takmičenjima.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izabranci Ljubiše Tumbakovića su zauzeli treće mesto i to ispod Ukrajine i Portugala, pa će priliku za popravni imati u baražu gde će početkom oktobra gostovati kod Norveške, pa je sigurno da će im početak Lige nacija poslužiti kao svojevrsna priprema za taj duel.
Inače, kada smo već kod Lige nacija, treba reći da su “orlovi” u premijernom izdanju ovog takmičenja uspeli da osvoje prvo mesto u svojoj grupi i dođu do plasmana u B diviziju, gde ih očekuje dosta ozbiljniji rivali.
Prethodnih dana je jedan od najboljih srpskih fudbalera Nemanja Matić izjavio da više ne želi da igra za nacionalni tim, pa je sigurno da će to biti jedan od hendikepa za izabranike Ljubiše Tumbakovića, mada se mora priznati da i inače atmosfera u nacionalnom timu nije sjajna.
Ako se vratimo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, treba se prisetiti i katastrofalnog poraza Srbije na gostovanju kod Ukrajine kada je bilo 5:0 nakon čega je smenjen Mladen Krstajić, koji se ruku na srce nije proslavio ni na Mundijalu u Rusiji gde su “orlovi” takmičenje završili u grupnoj fazi iako su na startu turnira savladali Kostariku sa 1:0. Nakon trijumfa u prvom kolu, Srbija je poražena od Švajcarske i Brazila, pa su nažalost morali kući.
Inače, u poslednjem međusobnom susretu između Rusije i Srbije rezultat je bio 1:1.

Naš predlog

Istina je da Rusija beleži daleko bolje rezultate od Srbije u poslednje vreme, ali vam ipak toplo preporučujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda kada je ovaj duel u pitanju, jer se u suštini radi o dve izjednačene reprezentacije. Mišljenja smo da bi i jedna i druga selekcija mogla do makar jednog gola na ovom susretu pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94. Srbija je na svakom od prethodnih sedam susreta postigla makar po jedan gol, pa smo mišljenja da će to učiniti i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G1-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.51. Za kraj, mišljenja smo da ovde ne treba očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 2-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.