Tip dana: Srbija – Turska: ”Orlovi” vade fleke, Mitar razgoni Turke na buljuke!

U nedelju su već na programu mečevi drugog kola Lige nacija, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Srbije i Turske.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Srbija: Očekivali smo više od “orlova” u Moskvi!

Ako se osvrnemo na poslednje rezultate reprezentacije Srbije, sigurno je da smo očekivali dosta više od ovog tima, koji barem po imenima ima tim koji u najmanju ruku uvek mora da igra na velikim takmičenjima.
U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izabranci Ljubiše Tumbakovića su zauzeli treće mesto i to ispod Ukrajine i Portugala, pa će priliku za popravni imati u baražu gde će početkom oktobra gostovati kod Norveške, pa je sigurno da će im početak Lige nacija poslužiti kao svojevrsna priprema za taj duel.
Inače, kada smo već kod Lige nacija, treba reći da su “orlovi” u premijernom izdanju ovog takmičenja uspeli da osvoje prvo mesto u svojoj grupi i dođu do plasmana u B diviziju, gde ih očekuje dosta ozbiljniji rivali.
Kada je u pitanju nova sezona novoformiranog takmičenja, izabranici Ljubiše Tumbakovića su u prvom kolu doživeli poraz u Moskvi od Rusije, a taj duel je završen rezultatom 1:3. Istina je da su “orlovi” u prvom poluvremenu bili bolja ekipa na terenu, ali nisu iskoristili svoje šanse što je “zbornaja” u nastavku umela da kazni, mada se mora priznati da su tome u mnogome doprineli i srpski defanzivci koji su u par navrata zaista katastrofalno reagovali.
Jedini gol za Srbiju je postigao Aleksandar Mitrović koji je u poslednjih par godina uz Dušana Tadića možda i jedina svetla tačka u dresu “orlova”.

Turska: Neočekivani poraz od Mađarske na domaćem terenu!

Reprezentativci Turske su igrali zaista fenomenalno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i na kraju su zauzeli drugo mesto iza aktuelnog svetskog šampiona Francuske, i došli do plasmana na prvenstvo starog kontinenta.
Svakako treba napomenuti da su upravo Turci naneli jedini poraz Francuzima u ovim kvalifikacijama i to pošto su na svom terenu slavili sa 2:0, a sigurno da je to bila jedna od najslabijih partija Francuza u poslednjih desetak godina.
Što se tiče Lige nacija, u premijernom izdanju ovog takmičenja Turska je nažalost ispala iz B divizije, i to pošto su bili poslednji u svojoj grupi, koja ruku na srce nije bila nimalo laka, pošto su pored ove reprezentacije tu još bile i selekcije Rusije i Švedske.
Ni u novoj sezoni Lige nacija se Turska nije proslavila pošto su u premijernom meču doživeli neočekivani poraz na svom terenu od Mađara, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Jedini gol je delo Soboslaja, i to na desetak minuta pre isteka regularnog toga meča, a kada se sve sabere i oduzme, deluje da su Mađari potpuno zasluženo slavili na tom duelu, pošto su pored tog gola imali još nekoliko fenomenalnih prilika.
Zbog poraza Turske, ali i Srbije je sigurno da će duel na stadionu “Rajko Mitić” biti meč biti ili ne biti za obe selekcije, pošto bi reprezentacija koja doživi poraz već sada mogla da zaboravi na plasman u veću diviziju.

Naš predlog

Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jednu dobru partiju reprezentativaca Srbije, iako se mora priznati da ih očekuje dosta težak zadatak. Na sreću, Turska godinama unazad važi za jednu klasičnu domaćinsku reprezentaciju koja dosta lošije igra na gostovanjima, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08. Na poslednjih sedam mečeva su “orlovi” primili makar po jedan gol pa smo mišljenja da će to slučaj biti i sada zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.