Tip dana: Holandija – Italija: “Azure” opija miris lala!

U ponedeljak su na programu novi mečevi u okviru Lige nacija, a za vas smo ovog puta pripremili duel između Holandije i Italije. Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Stvari idu na bolje u poslednjih nekoliko godina!

Krajem 20. veka, ali i početkom 21. je bila tradicija da Holanđane gledamo u završnicama velikih šampionata. Gotovo uvek su “lale” dolazile do plasmana u polufinale, a jednom su se našle i u finalu i to na Svetskom prvenstvu 2010. godine kada su nažalost poraženi od Španaca, i to nakon gola Inijeste u bukvalno poslednjim trenucima drugog produžetka.
Upravo nakon te godine je i usledio jedan poprilično loš period u holandskom fudbalu, a stvari su krenule na bolje tek od kako je Ronald Kuman seo na klupu “lala”.
Naime, ova reprezentacija je prvo stigla do velikog finala premijernog izdanja Lige nacija, gde su nažalost poraženi od Portugala, da bi onda bez većih problema stigli i do plasmana na Evropsko prvenstvo, pošto su u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeli drugo mesto uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Nemačku, koju su između ostalog bez većih problema pobedili na gostovanju sa 2:4.
Ono što nije dobra stvar je naravno odlazak Ronalda Kumana koji je skoro potpisao za Barselonu, što je automatski značilo i da će prestati da sa klupe vodi nacionalni tim Holandije. Za v.d. selektora je postavljen Dvajt Lodeveges, pred kojim je bez ikakve sumnje težak zadatak. Na debiju je ovaj stručnjak došao do trijumfa nad Poljskom, kada je bilo 1:0, pa su “lale” više nego uspešno započele novu sezonu u Ligi nacija.

Italija: Mančini je preporodio ovu selekciju!

Što se tiče Italije, i “Azuri” su posle titule svetskog šampiona 2006. godine zapali u jednu ozbiljnu krizu, i utisak je da je tek Roberto Mančini uspeo da malo preporodi ovu selekciju.
Naime, nekadašnji trener Intera i Mančester Sitija je sa “Azurima” izborio plasman na Evropsko prvenstvo i to pošto su u svojoj grupi Italijani zauzeli ubedljivo prvo mesto uz čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Finsku.
Zanimljivo je da izabranici Roberta Mančinija nikada nisu bili toliko efikasni kao što je to bio slučaj u prethodnim kvalifikacijama, a najbolji pokazatelj za to je i podatak da je Italija na deset odigranih mečeva postigla čak 37 golova, dok su primili samo četiri, a svakako da to možda i najbolje odslikava koliko su dobro Italijani igrali u prethodnom periodu.
Što se tiče nove sezone u Ligi nacija, “Azuri” nisu na najbolji način započeli ovo novoformirano takmičenje pošto su u prvom kolu na svom terenu samo remizirali protiv Bosne i Hercegovine, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Gol za Italijane je postigao Sensi, a zanimljivo je da je reprezentacija BiH prva došla do vođstva na tom duelu kada je pogodio legendarni Edin Džeko.
Inače, bio je to dvanaesti uzastopni meč na kom su “Azuri” postigli makar jedan gol.

Naš predlog

Očekuje nas duel dve izuzetno kvalitetne selekcije, i smatramo da je najbolje da ovoga puta izbegnete prognoziranje konačnog ishoda pošto se radi o dve po kvalitetu slične reprezentacije. Ono što ovde ne bi trebalo da izostane su svakako golovi, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.07. Pominjali smo da su Italijani na dvanaest uzastopnih mečeva postigli makar po jedan gol. Sa druge strane, Holanđani su na devet poslednjih mečeva na svom terenu postizali makar po jedan pogodak, pa to po svemu sudeći treba očekivati i sada. Zbog svega toga vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.85.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.