Tip dana: Lans – PSŽ: Korona “pokosila” Parižane, može li domaćin to da iskoristi?

Ovog vikenda je na programu već treće kolo francuske Lige 1, a za vas smo ovog puta analizirali duel drugog kola između Lansa i PSŽ-a. Domaćin je do sada odigrao samo jedan meč, dok je Parižanima ovo prvi duel u Ligi 1 ove sezone, ali je sigurno da je došao u nezgodno vreme zbog činjenice da je ovu ekipu “pokosila” korona.
Meč između ove dve ekipe je na programu u 21 čas.

Lans: Prioritet je opstanak!

Lans je prošle sezone igrao zaista sjajan fudbal, ali je veliko pitanje šta bi se zapravo dogodilo da francuski savez nije doneo odluku da prvenstvo bude prekinuto. Poput Lige 1, i u Ligi 2 se računao plasman u tom trenutku, a u momentu kada je prvenstvo prekinuto se Lens nalazio na drugom mestu na tabeli, što im je na veliku radost donelo plasman u najkvalitetniji rang francuskog fudbala.
Zanimljivo je da Lans na kraju imao samo bod viška u odnosu na trećeplasirani Ažaksio, ali i bod manje u odnosu na prvoplasirani Lorijen, što nam samo govori kako je francuska Liga 2 bila nikad ujednačenija, i zaista nije bilo nimalo lako biti tako visoko na tabeli većim delom šampionata.
Što se tiče ove sezone, sigurno je da ova ekipa ima samo jedan cilj a to je bez ikakve sumnje opstanak u društvu najboljih. Nažalost, Lans nije startovao baš najbolje pošto su u prvom kolu poraženi na gostovanju kod Nice, a taj meč je završen rezultatom 2:1. Zanimljivo je da je Lans prvi došao do vođstva na tom meču kada je sa kreča bio precizan Gael Kakuta, ali je Nica u nastavku zaigrala dosta bolje i zasluženo došla do potpunog preokreta na tom susretu.

PSŽ: Veliki problemi – korona “ušla” u ekipu!

Poznato je već da fudbaleri PSŽ-a skoro pa nemaju nikakvu konkurenciju u francuskom prvenstvu gde uglavnom bez većih problema dolaze do titule šampiona. To je između ostalog bio slučaj i prošle sezone iako je prvenstvo prekinuto posle dvadeset osam odigranih kola i to zbog pandemije koronavirusa. U tom trenutku su izabranici Tomasa Tuhela imali čak dvanaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, pa nema nikakve sumnje da bi i bez prekida šampionata došli do nove titule šampiona.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Parižani osvojili i oba francuska Kupa, ali su nažalost doživeli poraz u finalu Lige šampiona od Bajerna, ali ako im je za utehu to im je do sada najbolji rezultat u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Naravno da je i ovog puta PSŽ glavni favorit za osvajanje Lige 1, ali ono što prosto moramo napomenuti je podatak da Tomas Tuhel na ovom meču neće moći da računa na Nejmara, Mbapea, Di Mariju, Navasa, Ikardija, Paredesa i Markinjosa koji su pozitivni na koronavirus.
Međutim, isto tako valja napomenuti da ako postoji neka ekipa koja ima veliku rotaciju, koja bi morala da bude dovoljna za Ligu 1, onda su to svakako Parižani.

Naš predlog

I pored svih izostanaka, mišljenja smo da će PSŽ ipak opravdati ulogu favorita na ovom susretu pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75. Ipak, zbog prevelikih izostanaka, naravno da treba očekivati da Lans pruži nešto ozbiljniji otpor nego što bi to bio slučaj da Tomas Tuhel može da računa na sve raspožive fudbalere. Iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91. Za kraj, savetujemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.