Tip dana: Čukarički – Crvena Zvezda: Težak posao za Zvezdu na Banovom Brdu!

Ovog vikenda nas očekuju novi mečevi u Ling Long Superligi Srbije, a svakako da se najveći derbi ovog kola igra na Banovom Brdu gde će fudbaleri Čukaričkog ugostiti aktuelnog šampiona, Crvenu Zvezdu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova.

Čukarički: Cilj je mesto koje vodi u Evropu!

Fudbaleri Čukaričkog pružaju izuzetno dobre partije na startu srpskog šampionata, a svakako da je i najbolji pokazatelj za to trenutno treće mesto na tabeli Ling Long Superlige, uz bod manjka u odnosu na drugoplasirani Spartak, ali i četiri boda manje u odnosu na prvoplasiranu Crvenu Zvezdu, koja im između ostalog i dolazi u ovom kolu.
Ono što pre svega treba napomenuti je podatak da izabranici Aleksandra Veselinovića još uvek nemaju poraz u prvenstvu, pošto su na šest odigranih mečeva ostvarili čak četiri pobede i dva remija. U prošlom kolu je ekipa sa Banovog Brda remizirala na gostovanju kod Metalca, u jednom zaista fantastičnom meču koji je završen rezultatom 2:2.
Pre toga je Čukarički vezao tri trijumfa i jasno istakao kandidaturu za mesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je bez ikakve sumnje i ovog puta primarni cilj “brđana”.
Kada su u pitanju međusobni mečevi sa Crvenom Zvezdom, Čukarički je poslednji trijumf ostvario pre dve sezone, kada su na svom terenu slavili sa 3:2, iako su crveno-beli u jednom trenutku vodili sa 0:2 na tom meču.
U poslednjem duelu između dveju ekipa, Čuka je pružila jednu solidnu partiju, ali su nažalost poraženi sa 0:2, što je zanimljivo bio rezultat i posle prvih petnaestak minuta susreta. Taj duel je inače bio i debi Dejana Stankovića na klupi Crvene Zvezde.

Crvena Zvezda: Trenutni prioritet su kvalifikacije za Ligu šampiona!

I ove godine su izabranici Dejana Stankovića započeli fantastično u Ling Long Superligi, pošto su na šest odigranih mečeva ostvarili svih šest trijumfa i trenutno se nalaze na prvom mestu na tabeli sa osamnaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu su crveno-beli odigrali možda i najbolji meč u ovom šampionatu pošto su bez većih problema na svom terenu deklasirali ekipu TSC-a, a taj duel je završen rezultatom 5:0, što je još jednom dalo potvrdu da Zvezda i ove godine igra najlepši fudbal u Srbiji.
Poznato je da su fudbaleri Crvene Zvezde dve sezone zaredom igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je utisak da im navijači ne bi previše zamerili i ako bi ovoga puta ostali bez plasmana u elitno takmičenje. Međutim, crveno-beli su ponovo imali dosta dobar žreb, pa će u sredu u trećem kolu gostovati na Kipru kod Omonije, i ukoliko dođu do trijumfa na tom susretu, obezbediće makar Ligu Evrope, ali i dvomeč za ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što svakako i jeste primarni cilj kada je ova godina u pitanju.
Naravno, valja napomenuti da se izabranici Dejana Stankovića nisu proslavili u prošlom kolu kvalifikacija iako su se plasirali u treće kolo, pošto su uz dosta muke slavili na gostovanju kod Tirane, a jedini gol na tom meču postigao je Tomane, koji će po poslednjim informacijama 17. septembra otputovati za Tursku gde će potpisati ugovor sa Samsunom.

Naš predlog

Za očekivati je da će Čukarički učiniti sve što je u njihovoj moći da iznenadi Crvenu Zvezdu, koja bi na ovom duelu mogla da nastupi sa nešto izmenjenim sastavom, jer je sigurno da Dejan Stanković želi da sačuva svoje najbolje fudbalere za meč koji se već u sredu igra na Kipru, gde će crveno-beli pokušati da izbore plej-of za plasman u Ligu šampiona. Zbog svega toga vam savetujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda, već da se fokusirate na golove kojih na mečevima između Čuke i Zvezde uglavnom ima. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.84. Takođe, mišljenja smo da bi obe ekipe mogle da postignu po makar jedan gol na ovom susretu i zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.