Tip dana: Granada – Atletik Bilbao: Hit prošlog prvenstva protiv ponosa Baskije!

Od subote je na programu nepotpuno prvo kolo španske La Lige, a za vas smo ovog puta izabrali duel između Granade i Atletik Bilbaa.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Granada: Fantastična prošla sezona!

Ako se vratimo samo dve godine unazad, dolazimo do zaključka da je Granada igrala Segundu, i niko joj nije garantovao da će doći do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala. Ipak, ovoj simpatičnoj ekipi je to pošlo za rukom, ali ne samo da su uspeli da dođu do plasmana u La Ligu, već su tu mimo svih očekivanja zauzeli i fantastično sedmo mesto koje im je donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što sasvim sigurno apsolutno niko nije očekivao.
Na startu novog šampionata treba reći da je zaista teško očekivati da Granada ponovi prošlu sezonu, ali je sigurno da treba očekivati da ova ekipa bez većih problema izbori opstanak.
Opet, ako se vratimo na prošli šampionat dolazimo do zaključka da je Granada ostvarila čak šesnaest trijumfa što ni oni najveći optimisti nisu mogli da očekuju. Primera radi, Granada je u poslednjem kolu prošlog šampionata na svom terenu demolirala upravo Bilbao koji im i ovog puta dolazi u goste, i to u prvom kolu, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Inače, prošle sezone je ova ekipa odigrala devetnaest mečeva na svom terenu na kojima su ostvarili deset trijumfa, tri remija i šest poraza.

Atletik Bilbao: Očekivali smo mnogo više!

Apsolutno nema nikakve sumnje da je upravo Atletik Bilbao jedno od najvećih razočarenja u prošlosezonskom izdanju La Lige. Naime, ekipa iz Baskije je prvenstvo završila tek na jedanaestom mestu na tabeli i posle duže vremena su ostali bez plasmana u evropska takmičenja, čime je i celokupna sezona neuspešna, pošto je sigurno da je primarni cilj za Baskijce bio ulazak u neko od evropskih takmičenja.
Poražavajuće zaista zvuči podatak da je Bilbao u poslednjem kolu prošlog šampionata doživeo katastrofalan poraz na gostovanju kod Granade (4:0), i može biti i te kako nezgodno što baš kod ove ekipe gostuju u prvom kolu La Lige.
Inače, ne treba ni da pominjemo koliko Bilbao ume da bude loš gost, za razliku od mečeva koji se igraju u Baskiji gde Atletik ume da dobije i najkvalitetnije španske ekipe. Sećate se svi prvog kola prošlog šampionata i trijumfa nad Barselonom nakon spektakularnih makazica Aduriza, koji je u međuvremenu okačio kopačke o klin.
Naime, prošle sezone je Bilbao odigrao devetnaest mečeva na strani na kojima su ostvarili samo četiri trijumfa, uz osam remija i čak sedam poraza, što je zaista previše.

Naš predlog

Ne treba nikoga da iznenadi ako se i jedna i druga ekipa budu borile za plasman u Ligu Evrope, s tim što je to ovoga puta za gostujući tim moranje.
Svakako da će oba tima ići na trijumf u ovom duelu zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16. Mišljenja smo da Granada ne bi trebala da doživi poraz na ovom meču pogotovu što im u goste dolazi Bilbao koji važi za zaista katastrofalnog gosta. Iz tog razloga vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45. Za kraj, smatramo da bi na ovom duelu trebalo da padnu makar dva gola, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.