Tip dana: PSŽ – Marselj: Korona je osakatila Parižane, mogu li sjajni gosti to da iskoriste?

U nedelju je na programu poslednji meč trećeg kola francuskog šampionata, a to je ujedno i najveći derbi ovog kola, ali i jedan od najvećih derbija čitave Lige 1, pošto će PSŽ na svom terenu dočekati Marselj.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Tuhel ima ogromne probleme, ali vraća se Nejmar!

Dosta puta smo ponavljali da fudbaleri PSŽ-a nemaju pravu konkurenciju u francuskom šampionatu, a najbolju potvrdu za to smo dobili prošle godine kada su izabranici Tomasa Tuhela osvojili prvenstvo, Kup i Liga Kup.
Svakako da je zbog svega toga sezona proglašena za izuzetno uspešnu, ali je izostao šlag na torti pošto su Parižani poraženi u finalu Lige šampiona od Bajerna, iako su većim delom tog susreta bili bolja ekipa na terenu, ali na kraju nisu imali ni dovoljno sreće.
Nažalost, u ekipu je ušao koronavirus, i na nesreću svih navijača ovog tima, upravo su oni najkvalitetniji fudbaleri u karantinu. Tu mislimo na Mbapea, Di Mariju, Navasa, Ikardija, Paredesa i Markinjosa. Do skoro je i Nejmar bio u toj grupi fudbalera, ali se po poslednjim informacijama iz Francuske oporavio i biće spreman za ovaj duel.
Svi ti izostanci su se i te kako osetili u četvrtak kada je PSŽ poražen na gostovanju kod Lansa, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz podatak da izabranici Tomasa Tuhela nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku na tom gostovanju.
Inače, kada su u pitanju međusobni dueli protiv Marselja, treba istaći da su Parižani na poslednjih pet duela trijumfovali i na tim mečevima su primili samo jedan gol, što nam govori da su izabranici Tomasa Tuhela favoriti na ovom duelu, međutim ne treba zaboraviti na brojne izostanke.

Marselj: Odličan start šampionata, ciljevi ostaju isti!

Ako se neko prošle sezone obradovao zbog prekida šampionata to su onda bez sumnje bili navijači Marselja. Naime, njihova ekipa je u trenutku suspenzije prvenstva bila na drugom mestu na tabeli što znači da su došli konačno do plasmana u Ligu šampiona što je nekoliko godina unazad bio primarni cilj.
U trenutku prekida šampionata je Marselj imao čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, ali su zato imali i šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Ren, pa slobodno možemo konstatovati i da se prvenstvo nije prekinulo, verovatno bi Marselj gledali u Ligi šampiona, što je samo potvrda da je ova ekipa pružala dosta dobre partije prošle sezone.
I u novom prvenstvu je ekipa sa Velodroma krenula dosta dobro pošto su u jednom fenomenalnom meču kod Bresta slavili sa 2:3.
Drugoplasirana ekipa iz prošlog šampionata je veoma brzo i lako došla do dva gola prednosti na tom duelu, ali su uporni domaćini ipak došli do smanjenja pred odlazak na odmor. U nastavku su čak imali i nekoliko dobrih prilika za poravnanje, ali je pitanje pobednika rešio Ćaleta-Car na desetak minuta pre isteka regularnog toga meča.
Inače, Marselj se u prošlim duelima protiv PSŽ nije proslavio, a poražavajuće zvuči podatak da su na pet poslednjih međusobnih duela doživeli isto toliko poraza uz samo jedan postignut gol.
Deluje da bi ovog puta mogli da iskoriste to što Parižani ne mogu da računaju na nekolicinu standardnih fudbalera i ostvare dobar rezultat na Parku Prinčeva.

Naš predlog

Pričali smo dosta o tome koliko PSŽ ima problema oko sastava tima za ovaj meč. Međutim u tim se vraća Nejmar što bi možda moglo da bude i dovoljno za trijumf na ovom susretu. Ipak, savetujemo vam da se fokusirate na golove i da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda jer su Parižani nedavno pokazali sve svoje slabosti na gostovanju kod Lansa. Predlažemo vam da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63. Treba očekivati da Marselj iskoristi sve slabosti Parižana i dođe do makar jednog gola na ovom susretu, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.71. Za kraj, ako se osvrnemo na tradiciju videćemo da je na poslednja dva meča između ove dve ekipe palo čak osam golova, pa vam zbog toga predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.55.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.