Tip dana: Omonija – Crvena Zvezda: Upekla Zvezda na Kipru!

U sredu se nastavljaju mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a za vas smo ovog puta naravno pripremili duel koji se igra u Nikoziji, gde će Omonija dočekati Crvenu Zvezdu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova.

Omonija: Može li šampion Kipra da eliminiše crveno-bele?

Fudbaleri Omonije su napravili veliki uspeh i samim plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona, a do njih su stigli bez osvojenog šampionata, jer je na Kipru prvenstvo usled panemijie korona virusa prekinuto, bez proglašenja prvaka i ispadanja, pa su samo po osnovu plasmana na tabeli nakon 23 kola, koliko je odigrano, evropskoj kući fudbala prijavljeni timovi koji će Kipar predstavljati u evropskim kvalifikacijama.
Zanimljivo je da je Omonija imala isti broj bodova kao i drugoplasirani Anortozis, ali je Omonija imala bolji međusobni skor što je na kraju presudilo, iako je drugoplasirana ekipa na tabeli imala bolju gol razliku.
Kiparski predstavnik je do ove runde takmičenja stigao tako što je u prvom kolu u Jermeniji savladao Ararat (0:1), a potom u Poljskoj bio bolji od Legije (0:2), a zanimljivo je da su na oba meča slavili nakon produžetaka.
Treba dodati i da je u toku kiparski šampionat, a utisak je da smo dosta više očekivali od Omonije, koja se posle prva tri kola nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Apolon.
Do sada je ekipa iz glavnog grada Kipra ostvarila samo jednu pobedu, i to na svom terenu protiv Karmiotisa kada je bilo 1:0, dok su pored toga zabeležili i dva remija na strani, gde inače imaju dosta problema.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Crvenom Zvezdom, svakako treba naglasiti da su se ove dve ekipe do sada sastajale dva puta, u sezoni 2001/02, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, i u 3. kolu kvalifilacija za Ligu Evrope 2012/13, kada su Beograđani prošli dalje nako boljeg izvođenja penala (0:0, 0:0 (5:6)).

Crvena Zvezda: Veliki ispit za Dejana Stankovića!

Poznato je da su fudbaleri Crvene Zvezde dve sezone zaredom igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je utisak da im navijači ne bi previše zamerili i ako bi ovoga puta ostali bez plasmana u elitno takmičenje. Međutim, crveno-beli su ponovo imali dosta dobar žreb, pa će u sredu u trećem kolu gostovati na Kipru kod Omonije, i ukoliko dođu do trijumfa na tom susretu, obezbediće makar Ligu Evrope, ali i dvomeč za ulazak u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što svakako i jeste primarni cilj kada je ova godina u pitanju.
Naravno, valja napomenuti da se izabranici Dejana Stankovića nisu proslavili u prošlom kolu kvalifikacija iako su se plasirali u treće kolo, pošto su uz dosta muke slavili na gostovanju kod Tirane, a jedini gol na tom meču postigao je Tomane, koji je u međuvremenu otišao u Tursku i potpisao za Samsun.
Inače, ono što je veoma bitna stvar je da se u tim vraćaju Katai i Ben koji su propustili nekoliko poslednjih mečeva zbog problema sa povredom, ali je medicinski tim crveno-belih osposobio dvojicu možda i ponajboljih fudbalera šampiona Srbije.
Što se tiče prvenstva, stvari za sada teku po planu i nema nikakve sumnje da svi navijači beogradskih crveno-belih imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se njihovi fudbaleri posle sedam odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz maksimalan učinak, pošto su izabranici Dejana Stankovića slavili na svih sedam mečeva u prvenstvu, uz sjajnu gol razliku 21:3.
U prošlom kolu je Zvezda ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Čukaričkog koji važi za jednu od najkvalitetnijih ekipa u LingLong Superligi, pa je sigurno da zbog toga ekipa sa stadiona “Rajko Mitić” u veoma lepom raspoloženju putuje na ovo gostovanje kod Omonije, koji je bez ikakve sumnje meč sezone za crveno-bele.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći da se meč igra po velikoj vrućini, na koju su po svemu sudeći bolje pripremljeni domaći fudbaleri. Ne treba na ovom meču očekivati previše golova, jer je poznato da crveno-beli u eliminacionim mečevima ne postižu previše, ali ni ne primaju puno golova. Predlažemo vam da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53. Kada se sve sabere i oduzme, sigurno je da su crveno-beli blagi favoriti na ovom duelu, jer imaju mnogo više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju pošto je poznato da je šampion Srbije dva puta zaredom igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, što svakako nije mala stvar. Zbog toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18. Za kraj, hrabro vam preporučujemo da probate sa prelazom X-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa fenomalnom kvotom 4.90.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.