Tip dana: Marsej – Sent Etjen: Može li domaćin da nastavi sa sjajnim partijama?

U četvrtak je na programu i jedan meč francuskog šampionata, u kom će Marsej na svom terenu dočekati Sent Etjen.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Marsej: Velike ambicije u ovom šampionatu!

Ako se neko prošle sezone obradovao zbog prekida šampionata to su onda bez sumnje bili navijači Marselja. Naime, njihova ekipa je u trenutku suspenzije prvenstva bila na drugom mestu na tabeli što znači da su došli konačno do plasmana u Ligu šampiona što je nekoliko godina unazad bio primarni cilj.
U trenutku prekida šampionata je Marselj imao čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, ali su zato imali i šest bodova viška u odnosu na trećeplasirani Ren, pa slobodno možemo konstatovati i da se prvenstvo nije prekinulo, verovatno bi Marselj gledali u Ligi šampiona, što je samo potvrda da je ova ekipa pružala dosta dobre partije prošle sezone.
I u novom prvenstvu je ekipa sa Velodroma krenula dosta dobro pošto su u jednom fenomenalnom meču kod Bresta slavili sa 2:3
Kao šlag na tortu je došao meč prošlog kola protiv PSŽ-a, na Parku Prinčeva u kom je Marsej slavio posle duže vremena, u jednom duelu koji je doneo mnogo naboja, a možda je i najbolji pokazatelj za to podatak da čak petorica fudbalera nisu do kraja završili meč zbog crvenog kartona.
Kada je Marsej u pitanju, to su Benedeto i Amavi, čiji će se izostanak i te kako osetiti u ovom duelu protiv Sent Etjena, u kom je ipak bez ikakve sumnje ekipa sa Velodroma veliki favorit.

Sent Etjen: Cilj je izlazan na evropsku scenu!

Što se tiče Sent Etjena, svakako da će primarni cilj u novom šampionatu biti plasman na mesto koje naredne sezone donosi plasman u evropska takmičenja, ali nema nikakve sumnje da će to ovog puta biti izuzetno težak zadatak pošto je konkurencija ove sezone u francuskom fudbalu najjača u poslednjih nekoliko godina.
Što se prošle sezone tiče, poznato je da francuska fudbalska federacija donela odluku da se šampionat suspenduje, a u tom trenutku se Sent Etjen nalazio na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije ove ekipe u pitanju, pa ako sa te strane gledamo možda je i bolje što se šampionat završio ranije.
U novoj sezoni Sent Etjen pruža dosta bolje partije i trenutno se nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje naredne sezone i donosi plasman u Ligu Evrope, što je primarni cilj za ovu ekipu.
U prva dva kola je četvrtoplasirana ekipa na tabeli upisala dva trijumfa i to prvo protiv Lorijena, a onda i protiv Strazbura, a oba puta je rezultat bio 2:0.
Kada su međusobni mečevi protiv Marseja u pitanju, na poslednja četiri duela su fudbaleri Sent Etjena doživeli poraz, pa je sigurno da nisu favoriti na ovom duelu.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, treba zaista priznati da je domaćin ipak veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.97. Takođe, pored toga bi ovo mogao da bude i jedan i te kako efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.