Tip dana: Borusija Dortmund – Borusija Menhengladbah: U Dortmundu borba za autentičnost imena Borusija!

Nakon spektakularnog meča između Bajerna i Šalkea koji je završen rezultatom 8:0, u subotu se nastavljaju mečevi prvog kola Bundeslige, a svakako najzanimljiviji duel se igra u Dortmundu gde će Borusija dočekati Menhengladbah.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Teško do titule pored onakvog Bajerna…

Borusija iz Dortmunda je prošle sezone igrala poprilično dobar fudbal, a na kraju su zauzeli drugo mesto na tabeli, odmah iza neprikosnovenog Bajerna koji je na kraju imao čak trinaest bodova viška.
Inače, zaista je teško očekivati da bilo koja ekipa može ozbiljnije da ugrozi Bajern i ove sezone, pošto su Bavarci u prvom kolu na svom terenu demolirali Šalke sa 8:0.
Bilo kako bilo, ne treba zaboraviti da su “milioneri” igrali sjajno i u Ligi šampiona gde su nažalost eliminisani od PSŽ-a, iako su u prvom meču slavili na svom terenu. Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da će upravo to biti primarni cilj i ove sezone.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu, Borusija je prošle sezone doživela samo tri poraza, a ono što je veoma zanimljivo je da su ta tri neuspeha došla na četiri poslednja duela na “Vestfalenu”, kada je već bilo jasno da “milioneri” neće moći ozbiljnije da ugroze Bajern.
Inače, izabranici Lisijena Favra su sredinom nedelje u okviru nemačkog Kupa demolirali Duizburg na gostovanju, a taj duel je završen rezultatom 0:5, zbog čega Borusija u izuzetno lepom raspoloženju dočekuje početak nemačkog šampionata.

Borusija Menhengladbah: Cilj je ponovo Liga šampiona!

Sigurno da svi navijači Borusije iz Menhengladbaha imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera u prošloj sezoni, pošto je ova ekipa izborila plasman u Ligu šampiona, zauzevši četvrto mesto na tabeli, što je bez ikakve sumnje, ogroman uspeh.
Svi se dobro sećaju da su fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha bili pravi hit na startu sezone, pošto su dobra dva meseca proveli na prvom mestu na tabeli Bundeslige. Ipak, kako je vreme prolazilo tako su i “ždrebci” pružali sve slabije partije, ali svakako da niko nije ni očekivao da ova ekipa šampionat završi na prvom mestu na tabeli, pošto bi to bila prava senzacija.
Ovoga puta “ždrebci” na startu imaju izuzetno težak podao pošto gostuju kod Borusije iz Dortmunda koja je svakako drugi favorit za osvajanje titule prvaka Nemačke. U poslednjem međusobnom duelu između ove dve ekipe je slavio Dortmund sa 1:2, a zanimljivo je da “milioneri” imaju jedanaest uzastopnih trijumfa nad Menhengladbahom, što dovoljno govori koliko težak posao očekuje “ždrebce” u prvom kolu.
Inače, što se tiče gostovanja, Borusija iz Menhengladbaha je prošle sezone odigrala sedamnaest mečeva van svog terena na kojima su ostvarili osam trijumfa, tri remija i šest poraza. Daleko bolji je Menhengladbah bio na svom terenu gde su doživeli samo tri poraza, što im je između ostalog i donelo plasman u Ligu šampiona.

Naš predlog

Odmah na startu Bundeslige nas očekuje derbi meč između dve Borusije. Svakako da nas očekuje poprilično interesantna utakmica u kojoj ipak prednost dajemo domaćoj ekipi pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70. Sigurno je da nas očekuje i jedan efikasan duel pošto i jedna i druga ekipa igra za gol više, pa vam zbog toga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.47. Za kraj, očekujemo da oba tima postignu makar po jedan gol na ovom susretu zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.