Tip dana: Milan – Bolonja: Može li četa Siniše Mihajlovića do iznenađenja na “San Siru”?

Poslednji meč prvog kola italijanske Serije A se igra u Milanu gde će istoimena ekipa na San Siru dočekati Bolonju koju sa klupe predvodi Siniša Mihajlović.
Meč između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Milan: Mogu li “rosoneri” do Lige šampiona?

Iza Milana je nekoliko “sušnih” godina pošto ova ekipa nije uspevala nikako da dođe do svog primarnog cilja, a to je bez ikakve sumnje plasman u Ligu šampiona, što se nekad uopšte nije dovodilo kada je ova ekipa u pitanju, koja je između ostalog i jedan od najtrofejnijih klubova na svetu.
Prošlu sezonu su izabranici Stefana Polija završili na šestom mestu na tabeli, što im je donelo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, gde su prošlog četvrtka slavili na gostovanju kod Šamroka, i to bez većih problema.
Ono što je nekako najbitnije kada su “rosoneri” u pitanju je to da je posle duže vremena sačuvan kostur ekipe, i sigurno da su izabranici Stefana Piolija jedni od najozbiljnijih kandidata za plasman u Ligu šampiona, iako to neće biti nimalo lak zadatak. U klub je ovog leta stigao Sandro Tonali koga u Italiji nazivaju novim Pirlom, a koji iza sebe ima fantastičnu sezonu u Breši, preko koje je već stigao do statusa italijanskog reprezentativca, i od njega se očekuje da komanduje veznim redom milanskog giganta, a upravo je to čini se bila najbolnija tačka “rosonera” većim delom prošle sezone.
Kada su u pitanju pripremni mečevi, izabranici Stefana Piolija su ostvarili sve pobede i uglavnom su napadači Milana bili dobro raspoloženi, pošto su ti dueli uglavnom završavali i sa nekoliko postignutih golova u mrežama Milanovih rivala.
U poslednjem meču između Milana i Bolonje na “San Siru” su “rosoneri” deklasirali izabranike Siniše Mihajlovića, a taj duel je završen rezultatom 5:1.
Ono što svakako nikako ne treba zaboraviti je to da fudbalere Milana već u četvrtak očekuje meč trećeg kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa se možda Pioli odluči i za malo izmenjen sastav, mada je poznato da je ipak prioritet “rosonera” nacionalno prvenstvo.

Bolonja: Primarni cilj je opstanak u ligi!

U goste Milanu dolazi Bolonja koja je od kako je na klupu ovog tima seo Siniša Mihajlović postala stabilni prvoligaš.
Svakako da će i ovog puta primarni cilj za ekipu sa stadiona “Renato Dal’ Ara” biti opstanak u društvu najboljih, i zaista treba očekivati da Bolonja do toga bez većih problema i dođe, uz činjenicu da će ova ekipa iskoristiti svaku priliku koja joj se ukaže za nešto više.
Što se tiče prošlog šampionata, Bolonja je na kraju zauzela dvanaesto mesto na tabeli uz dvanaest bodova viška u odnosu na poslednju ekipu koja je napustila najkvalitetniji rang italijanskog fudbala, a to je prošle sezone bio Leće.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, izabranici Siniše Mihajlovića su prošle sezone ostvarili čak sedam trijumfa van svog terena, ali i devet poraza i tri remija. Ono što je veoma zanimljivo je da je Bolonja osvojila bod više na gostovanjima nego na svom terenu, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju putuju na ovo gostovanje kod Milana.
Inače, ekipa sa stadiona “Renato Dal’ Ara” je u pripremnom periodu odigrala samo dva susreta na kojima su ostvarili jednu pobedu i jedan remi, iako se mora priznati da protivnici nisu bili baš prejaki, pošto su u pitanju bile ekipe FeralpiSala (2:0) i Entele (0:0). Ono što ipak može da raduje Sinišu Mihajlovića je podatak da njegovi izabranici na tim mečevima nisu primili nijedan gol.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme treba biti realan pa priznati da su “rosoneri” aspolutni favoriti na ovom duelu. Zbog toga vam preporučujemo da odigrate 1 za koji je kladionica Meridianbet dala koeficijent koji iznosi 1.60. Ako se osvrnemo na nekoliko poslednjih duela dolazimo do zaključka da je na međusobnim mečevima između Milana i Bolonje uvek padalo dosta golova, pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.62. Za kraj, treba istaći da su na tri poslednja susreta i jedna i druga ekipa postizale makar po jedan gol, pa vam zato predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.