Tip dana: Lester – Arsenal: Arteta lovi “lisice” na King Paueru!

U sredu su na programu preostali mečevi u okviru EFL Kupa, a za vas smo ovog puta pripremili verovatno i najzanimljiviji susret ove runde takmičenja, pošto će Lester na svom terenu ugostiti Arsenal.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lester: Prioritet je ulazak u Ligu šampiona!

Fudbaleri Lestera su igrali sjajno prošle sezone, ali je utisak da su podbacili kada je trebalo da budu najbolji. Naime, ova ekipa je većim delom šampionata bila na trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, koja se zaista nije dovodila u pitanje sve do pauze zbog pandemije koronavirusa. Nakon nastavka Premijer lige, popularne “lisice” su pružale baš loše partije i na kraju nažalost ostali bez plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje pošto su sezonu završili na petom mestu na tabeli.
Ruku na srce, Lester će ove sezone igrati u Ligi Evrope, što je takođe veliki uspeh, ali je veliko pitanje sa kojim ambicijama će izabranici Brendana Rodžersa igrati u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.
Inače, kada je u pitanju ova sezona sigurno je da svi navijači ove ekipe imaju baš dosta razloga za zadovoljstvo pošto se Lester posle dva odigrana kola nalazi na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih šest osvojenih bodova. U prvom kolu su lisice slavile na gostovanju kod VBA, dok su u drugom na svom terenu slavili protiv Barnlija kada je bilo 4:2.
U poslednjem međusobnom susretu između Lestera i Arsenala nije bilo pobednika, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.

Arsenal: Stvari idu na bolje…

Fudbaleri Arsenala su imali jednu popriličnu lošu sezonu u Premijer ligi, a verovatno da je najbolji pokazatelj za to i tek deseto mesto na kraju šampionata, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije “tobdžija” u pitanju. Poznato je da izabranici Mikela Artete iz šampionata u šampionat za primarni cilj imaju ulazak u Ligu šampiona, ali ih tamo nije bilo baš dugo, i kako sada stvari stoje veliko je pitanje da li će ih biti i naredne sezone, pošto je konkurencija u Premijer ligi ove godine brutalna.
Ono što je svakako dobar podatak je da je Arsenal spasio sezonu tako što je osvojio svoj 14. FA Kup u istoriji i prvi pehar još od 2017. godine kada je takođe bio najbolji u istom takmičenju. Da podsetimo, “tobdžije” nisu osetile slast pobede u Premijer ligi još od daleke 2004. godine, a uz 14. FA Kup trofej, ekipa iz Londona je uspela da dođe i do trofeja u Komjuniti šildu i to posle trijumfa nad favorizovanim Liverpulom.
Što se tiče Premijer lige, mora se priznati da su “tobdžije” konačno dosta dobro startovale i to pošto se posle prva dva odigrana kola nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa maksimalnih šest bodova.
U prvom kolu su izabranici Mikela Artete slavili na gostovanju kod Fulama, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 0:3. Nakon toga je Arsenal uz dosta muke slavio i u prošlom kolu na svom terenu potiv Vest Hema, kada je bilo 2:1.
U narednom kolu “tobdžije” očekuje daleko teži posao pošto gostuju na gostovanju kod aktuelnog šampiona Liverpula.

Naš predlog

Veliko je pitanje za koje sastave će se opredeliti i jedan i drugi strateg, pa vam upravo zbog toga savetujemo da preskočite prognoziranje konačnog ishoda i fokusirate se na golove kojih će i te kako biti na ovom susretu.
Zbog svega toga vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.87. Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.