Tip dana košarka: Miami vs Los Angeles Lakers, treći meč finala NBA lige. Može li Majami do pobede?

Miami
Sep 30, 2020; Orlando, Florida, USA; Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) shoots the ball against Miami Heat forward Bam Adebayo (13) during the first quarter in game one of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

Veliko finale NBA lige je u toku i Los Anđeles Lejkersi vode sa 2-0 u seriji. Ono što moramo da istaknemo, jesu problemi sa povredama koji su zadesili ekipu Majamija. Naime, na prvom meču su doživeli dva peha. Prvi je povreda Gorana Dragića koji je završio ovu sezonu, a druga je povreda ramena Bena Adebaja koji je propustio drugi meč, ali se očekuje da može da se vrati. Lejkersi su to znali da iskoriste i da sigurnom igrom svoja dva superstara naprave razliku na parketu i povedu sa 2-0. Treći meč je na programu od 01:30h.

Miami Heat: Mogu li izabranici Erika Spolstre da prevaziđu probleme sa povredama i zabeleže trijumf?

Majami je odlično odigrao ovaj plejof u Orlandu i potpuno su zasluženo stekli epitet najatraktivnije ekipe. Izbacili su redome jako teške protivnike. Između ostalih ekipu Milvokija koja je bila najbolja kada je regularni deo sezone bio u pitanju. U finalu istoka su bili bolji od Bostona sa 4-2 u seriji. Ovo je posebna ekipa iz nekoliko razloga. Ono što je posebno interesatno, jeste da su skoro svi igrači bilo nisko pozicionirani na NBA draftu i da jetim sastavljen od svojih pikova. Dva odlična buke šutera, kao što su Tajler Hirou i Dankan Robinson su obeležili ovaj plejof kao najprijatnija iznenađenja. Pored njih dvojice, Ben Adebajo igra u neverovatnoj formi i biće prava šteta ako ne bude mogao da pomogne saigračima u ovom finalu. Lider i neko oko koga se sve okreće je Džimi Batler. Igrač koji pokriva poziciju krila, ali svaki zadatak koji dobije od trenera bilo da je defanziva ili napadačka akcija, on to izvršava besprekorno. Očekujemo večeras reakciju Majamija i videćemo a koliko će to biti dovoljno?!

Los Angeles Lakers: Lebron i Dejvis dominantno vode svoj tim ka prstenu!

Ovaj tim Lejkersa prošao je kroz mnogo promena u toku ove sezone. Frenk Vogel je seo na klupu “jezeraša” i ovaj tim je zaista promenio koncepciju igre u toku ove takmičarske godine. Bilo je upitno kako će to izgledati u “balonu”, ali posle nekoliko pobeda na kraju regularnog dela, plejof su odigrali na veoma visokom nivou. U obe serije na početku, na otvaranju su gubili mečeve, prvo od Portlanda, pa potom i od Hjustona, ali su nakon toga vezivali četiri trijumfa. U finalu zapada protiv Denvera pokazali su da su bolji i iskusniji tim koji zna kako se igraju takvi mečevi. Ovo finale su takođe započeli dominantnom igrom i sigurnim trijumfima. Stoji činjenica da im je u znatnoj meri olakšan posao zbog povreda u redovima Majamija, ali to ne menja činjenicu da Lebron Džejms i Entoni Dejvis igraju zaista maestralno. Ukoliko zadrže ovaj nivo igre, ova serija može da ide samo u jednom smeru, a to je titula za Lejkerse i novi četvrti prsten za lebrona Džejmsa.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog: domaćin postiže ukupno poena više od 104.5 i Meridianbet daje kvotu 1.79 za tu granicu poena. Smatramo da Majami može da prebaci ovu marginu, jer više nemaju šta da izgube, moraju da napadnu Lejkerse svim oružijima i da na taj način probaju da savladaju tim Frenka Vogela. Neće biti lako, ali svakako da mogu preko 104 poena da ubace. Očekuje se i povratak Adebaja koji itekako može da pomogne u napadačkoj produkciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.