Tip dana: Turska – Srbija: Dosta su Turci osvajali u Srbiji, vreme je za revanš!

U sredu je izuzetno bogata ponuda za klađenje pošto je na programu pregršt mečeva u okviru četvrtog kola Lige nacija. Za vas smo ovog puta analizirali duel između Turske i Srbije koji je kako sada stvari stoje presudan kada su u pitanju obe selekcije.
Meč između ove dve reprezentacije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Turska: Može li ova selekcija do prvog trijumfa?

U premijernom izdanju Lige nacija Turska je nažalost ispala iz B divizije, i to pošto su bili poslednji u svojoj grupi, koja ruku na srce nije bila nimalo laka, pošto su pored ove reprezentacije tu još bile i selekcije Rusije i Švedske.
Ni u novoj sezoni Lige nacija se Turska nije proslavila pošto su u premijernom meču doživeli neočekivani poraz na svom terenu od Mađara, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Jedini gol je delo Soboslaja, i to na desetak minuta pre isteka regularnog toga meča, a kada se sve sabere i oduzme, deluje da su Mađari potpuno zasluženo slavili na tom duelu, pošto su pored tog gola imali još nekoliko fenomenalnih prilika.
U drugom kolu su Turci pružili nešto bolju partiju, pošto su remizirali na gostovanju kod Srbije, da bi u prošlom kolu izabranici Šenola Guneša odigrali jedan dosta dobar meč, pošto su remizirali na gostovanju kod Rusije, koja je po svemu sudeći prvi favorit u ovoj grupi.
Inače, reprezentativci Turske su igrali zaista fenomenalno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i na kraju su zauzeli drugo mesto iza aktuelnog svetskog šampiona Francuske, i došli do plasmana na prvenstvo starog kontinenta.
Svakako treba napomenuti da je upravo ova selekcija nanela jedini poraz Francuzima u ovim kvalifikacijama i to pošto su na svom terenu slavili sa 2:0, a sigurno da je to bila jedna od najslabijih partija Francuza u poslednjih desetak godina.

Srbija: Prioritet je plasman na Evropsko prvenstvo!

Nisu iz tabora “orlova” krili da je primarni cilj ove godine plasman na Evropsko prvenstvo, i da će svakako Liga nacija biti u drugom planu. To se najbolje videlo u polufinalu baraža za plasman na EP, kada su izabranici Ljubiše Tumbakovića odigrali jednu od najboljih partija u poslednjih desetak godina i zasluženo slavili na gostovanju kod Norveške, koja je pre početka tog susreta važila za favorita.
Orlovi su golovima Sergej Milinković-Savića ostvarili jednu od najvažnijih pobeda u poslednje vreme i zakazali meč protiv Škotske, gde će pobednik tog duela ići na Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, iako je prvobitno bilo planirano da to bude ove, ali je sve odloženo zbog poznate situacije sa virusom korona.
Odmah nakon te velike pobede u Oslu, “orlovi” su ponovo odigrali jedan izuzetno loš meč pošto su na stadionu “Rajko Mitić” doživeli poraz od Mađara, ali treba napomenuti da je Ljubiša Tumbaković odmorio svoje najbolje fudbalere nakon napornog meča u Norveškoj.
Pre tog duela je Srbija remizirala na svom terenu protiv Turske, kada nije bilo golova, ali je veliko pitanje šta bi bilo na tom meču da Aleksandar Kolarov na početku drugog poluvremena nije dobio crveni karton. Takođe, ne treba zaboraviti da su “orlovi” u prvom kolu Lige nacija doživeli poraz na gostovanju kod Rusije, kada je bilo 3:1, iako su izabranici Ljubiše Tumbakovića, iako to rezultat ne pokazuje, većim delom bili bolja ekipa na terenu, ali nažalost nisu iskoristili brojne šanse na tom duelu.

Naš predlog

Navikli smo od reprezentativaca Srbije da najbolje partije pružaju kada se to od njih najmanje očekuje, kao što je to bio slučaj i na gostovanju kod Norveške. Mišljenja smo da će izabranici Ljubiše Tumbakovića i na ovom susretu pružiti jednu poprilično dobru partiju, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55. Vrlo lako bi ovo mogao da bude i jedan duel sa dosta golova, i zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet dala koeficijent 2.15. Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.