Tip dana: Partizan – Crvena Zvezda: “Večiti” u tišini čuvaju slavu derbija!

Poput subote i u nedelju je ponuda za klađenje zaista fenomenalna, a za vas smo ovog puta pripremili najveći derbi srpskog fudbala u kom će Partizan na svom terenu dočekati Crvenu Zvezdu.
Meč između dva najtrofejnija srpska kluba je na programu od 17 časova.

Partizan: Očekivali smo dosta više!

Treba biti realan pa priznati da smo od fudbalera Partizana očekivali daleko više kada je ovaj šampionat u pitanju. Naime, crno-beli trenutno zaostaju za vodećom Crvenom Zvezdom čak osam bodova, i ukoliko bi doživeli poraz i u “večitom derbiju” polako ali sigurno bi mogli da se okrenu pripremi za narednu sezonu.
Ne treba zaboraviti da je beogradska ekipa do sada doživela dva poraza, i to prvo od Novog Pazara u gostima, a potom i od Vojvodine u Novom Sadu nakon čega je ostavku podneo Savo Milošević, koga je nasledio Aleksandar Stanojević koji je u prethodnom mandatu sa dosta uspeha vodio beogradske crno-bele.
Ipak, ni popularni “Stanoje” se do sada nije proslavio pošto su njegovi izabranici eliminisani iz kvalifikacija za Ligu Evrope od ekipe Šarloa, kada je posle produžetaka bilo 2:1. Nažalost, Partizan ove sezone neće igrati u grupnoj fazi Liga Evrope i sigurno je da je to veliki udarac i za klupsku kasu.
Na sve to, crno-beli su nedavno samo remizirali na gostovanju kod Metalca iako su većim delom tog susreta imali igrača više, ali su na kraju sa brojčanom prednošću na terenu dozvolili sebi da prime gol i tako ostanu bez unapred upisanih bodova.
Inače, Partizan na četiri poslednja međusobna meča protiv Crene Zvezde ne zna za poraz, pa je sigurno da zbog toga u lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel.

Crvena Zvezda: Za sada bez greške!

Deluje da svi navijači Crvene Zvezde imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada su u pitanju partije njihovih fudbalera. Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je za sada jedina mrlja kada je ova sezona u pitanju eliminacija od Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Ipak, i pored toga, izabranici Dejana Stankovića su ispunili primarni cilj za ovu godinu, pošto su došli do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, gde će za protivnike imati Hofenhajm (već u četvrtak), Gent i Liberec. Ne treba naravno zaboraviti da su crveno-beli u plej ofu eliminisali Ararat sa 1:2, iako je taj rezultat mogao da bude daleko ubedljiviji.
Kada je u pitanju domaće prvenstvo, Zvezda igra perfektno, praktično bez greške pošto na deset odigranih susreta ima isto toliko trijumfa. U ovom trenutku izabranici Dejana Stankovića imaju čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, i sigurno je da bi eventualnim trijumfom došli do praktično nenadoknadive prednosti. Na deset odigranih mečeva Zvezda ima isto toliko trijumfa, uz više nego dobru gol razliku, pošto su do sada dali 34 gola a primili samo tri.
U prošlom kolu su crveno-beli odigrali još jedan više nego dobar meč kada su na svom terenu bez većih problema savladali Napredak iz Kruševca, a taj meč je završen rezultatom 3:0.
Inače, Zvezda na četiri poslednja meča ne zna za trijum protiv Partizana, ali ne samo to, već na isto toliko susreta lider na tabeli nije uspeo da postigne niti jedan gol, što je zaista dobrano zabrinulo sve navijače najtrofejnijeg srpskog kluba.

Naš predlog

Godinama unazad nismo imali prilike da uživamo u nekoj spektakularnoj utakmici kada je derbi u pitanju. Uglavnom su to bili mečevi sa dosta faulova, prekida, a po nepisanom pravilu su golovi izostajali. Mišljenja smo da nas nešto slično očekuje i ovog puta, a smatramo da ponovo neće biti dosta golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72. Partizan nema previše izbora i prosto mora da ide na trijumf u ovom susretu pošto zaostaju čak osam bodova za aktuelnim šampionom, i ako bi doživeli poraz i u “večitom derbiju” sigurno je da bi prvenstvo za crno-bele praktično bilo završeno. Zbog svega toga vam hrabro predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.