Tip dana košarka: Bahcesehir vs Partizan, crno beli žele da nastave pozitivan niz posle pobede u ABA ligi.

Partizan

Partizan je favorit na ovom meču protiv Bashišekira i ukoliko crno beli odigraju kako znaju, neće imati problema. Ipak, mora da se napomene da Bashišekir ukoliko uđe u šutersko “ludilo”, može da savlada svakog rivala. Erik Grin i Perez su igrači koji mogu da postignu po 25+ poena i to će biti glavni defanzivni zadatak Partizana. Crno beli imaju kadrovskih problema, Jaramaz i Mozli su doživeli povrede zbog kojih će morati da pauziraju najmanje mesec dana. To je veliki hendikep za Partizan, ali imaju dovoljno igrača u rosteru za nadomeste taj gubitak. Ovaj meč je na programu od 18h.

Bahcesehir: Grin je glavna pokretačka snaga ovog sastava i biće ga jako teško sačuvati.

Turski tim je ove sezone napravio jedan jako zanimljiv roster. Radi se standardno o nekoliko amerikanaca koji vode glavnu reč, kao i o nekoliko turskih igrača koji popunjavaju ovaj sastav. Erik Grin je dobro poznato lice svim poznavaocima evropske košarke, jer se radi o igraču koji je imao dve jako dobre sezone u Evroligi. Prvu u Olimpijakosu, a potom i u Valensiji. Međutim, nije se najbolje snašao u Feneru, pa će put ka boljoj formi potražiti preko Evrokupa. Pored njega tu je i sjajni plejmejker Aleks Perez koji je pokazao da ima kvalitet i za više, igrajući odlično u Žalgirisu, međutim povrede su učinile svoje. Ovaj tim igra u brzom ritmu na veliki broj poena. Imaju dva ubedljiva poraza u Evrokupu na svom parketu, do Burga i Huventuda. Poraženi su i u Kazanju, ali taj meč može da bude opomena crno belima, jer je turski tim odigrao tamo jedan vrhunski meč koji je izgubio u zadnjim sekundama.

Partizan: Pobeda u ABA ligi protiv FMP-a je podigla samopouzdanje crno belima.

Partizan je jedan od timova koji je najviše žalio za prekidom prošle sezone, jer imao gotovo sve u svojim rukama. Tim su koji je bio prvi i u Evrokupu, ali i u ABA ligi u regularnom delu. Šta je tu je, nova sezona počinje sa malim izmenama u rosteru i jednom velikom na klupi crno belog tima. Umesto Trinkijerija koji je otišao u Bajern, prvi strateg Partizana postao je njegov doskorašnji pomoćnik Vlado Šćepanović. Vlado je uspeo sa predsednikom kluba da zadrži okosnicu tima. Umesto Voldena doveden je Mekentajer, Dangubić je pojačao sastav, kao i Erik Mika na poziciji centra. Umesto Birčevića, u tim se vratio sa pozajmice Stefan Janković. Partizan i ove sezone ima najviše ambicije. Nekoliko zaista loših rezultata na otvaranju sezone. Nesrećni poraz od Budućnosti, kao i nešto lošija igra protiv Huventuda u završnici koštali su crno bele poraza. Odigrali su jedan dobar meč protiv uvek nezgodnog FMP-a u Železniku. Ta pobeda može da bude neka vrsta prekretnice u ovoj sezoni izabranike Vlade Šćepanovića.

Naš predlog:

Meč koji je bitan za obe ekipe. Bashišekir juri prvu pobedu u Evrokupu, dok Partizan želi do prvog brejka u ovoj grupi. Crno beli imaju kvalitetniji roster i blagi su favoriti na ovom susretu. Mi smo izabrali sledeći predlog: gost pobednik meča sa hendikepom (+2.5) i Meridianbet daje kvotu 1.81 za taj predlog. Očekujemo da Partizan od starta nametne svoj ritam i da sa dužom rotacijom igrača “slomi” protivnika. Smatramo da je Partizan u ovom trenutku mnogo bolji tim, jer je upitan nastup Erika Grina zbog povrede prsta na šuterskoj ruci. Očekujemo meč na veliki broj poena, jer turski tim igra tako sve svoje mečeve, a i Partizan je tim koji igra u bržem ritmu svoje utakmice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.