Tip dana: PSŽ – Mančester Junajted: “Sveci” ili “đavoli”, bitka koja traje večnost!

Od utorka konačno startuje nova sezona u Ligi šampiona, a već u prvom kolu imamo pregršt zanimljivih susreta. Jedan od njih je svakako i duel na “Parku Prinčeva” gde će PSŽ dočekati Mančester Junajted.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

PSŽ: Parižanima fali samo još ovaj trofej!

Sigurno je da će Parižani učiniti sve što je u njihovoj moći da dođu do trofeja u Ligi šampiona, ali ih opet očekuje jako težak zadatak. Čini se da su prošle sezone “sveci” bili nikad bliži “ušatom” trofeju, pošto su većim delom takmičenja igrali na izuzetno visokom nivou, ali su nažalost poraženi u finalu od Bajerna iz Minhena, iako deluje da su bili dosta bolja ekipa na terenu. Nažalost, Bavarci su iskoristili sve svoje šanse, Parižani nisu, i na kraju su morali da se zadovolje sa titulom vicešampiona Evrope, što takođe nije malo dostignuće.
Inače, nakon katastrofalnog starta francuskog šampionata, mora se priznati da fudbaleri PSŽ-a pružaju sve bolje partije. Naravno, ne treba zaboraviti da je upravo taj loš start prvenstva došao zbog koronavirusa koji je ušao u ekipu, pošto glavne zvezde Parižana nisu nastupale u prva dva kola, što je i dovelo do dva vezana poraza.
U prvom kolu je mimo svih očekivanja Pariz poražen od Lensa u gostima, da bi nakon toga doživeli poraz i u velikom derbiju protiv Marselja, kada je bilo 0:1. Tako se po prvi put posle dosta vremena desilo da Parižani u novi šampionat krenu sa dva poraza, ali ne samo to, pošto izabranici Tomasa Tuhela nisu uspeli da postignu nijedan gol u prva dva susreta, što apsolutno niko nije mogao da očekuje, bez obzira na odsutne fudbalere.
Nakon svega toga su Parižani zaigrali onako kako se to od njih i očekuje i vezali čak pet trijumfa u kojima su primili samo jedan gol.
U prošlom kolu su bez većih problema slavili na gostovanju kod Nima, a taj duel je završen rezultatom 0:4.

Mančester Junajted: Prioritet je prolaz u narednu fazu!

Nekada je bilo sasvim normalno da fudbalere Mančester Junajteda gledamo u Ligi šampiona, gde su često dolazili i do same završnice, ali i do trofeja. Ipak, kako vreme prolazi tako iz sezone u sezoni primarni cilj crvenih “đavola” je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, do kog su na sreću svih navijača ove ekipe, fudbaleri Mančester Junajteda ipak došli, iako je vrlo lako moglo da se desi da ostanu bez toga.
Naime, izabranici Ole Gunara Solskjera su do plasmana u Ligu šampiona došli u bukvalno poslednjem kolu kada su u direktnom duelu savladali Lester i to na gostovanju, što je bila jedna od najboljih partija “đavola” u poslednjih nekoliko godina.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je Mančester dosta dobro igrao u Ligi Evrope, gde su nažalost eliminisani od Sevilje u polufinalu, koja je na kraju i osvojila ovo takmičenje, pošto su u finalu savladali Inter.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, deluje da izabranici trenera Solskjera mogu i moraju bolje. Posebne probleme je Mančester imao na svom terenu za sada, gde su u dva odigrana susreta doživeli isto toliko poraza, i to prvo od Kristal Palasa kada je bilo 1:3, a onda i od Totenhema, kada su na “Old Trafordu” izabranici Žozea Murinja slavili sa neverovatnih 1:6, što apsolutno niko nije mogao ni da pretpostavi.
Koliko loše za sada Junajted igra na svom terenu, toliko dobre partije pružaju na strani gde su ostvarili dva trijumfa, i to prvo kod Brajtona kada je bilo 2:3, a onda i u prošlom kolu protiv Njukasla, kada je bilo 1:4.

Naš predlog

Pre svega, biće ovo repriza osmine finala Lige šampiona iz sezone 2018/19 kada je u prvom susretu PSŽ bez većih problema slavio na gostovanju kod Mančestera sa 0:2, ali su onda “đavoli” napravili veliko iznenađenje i slavili na “Parku Prinčeva” sa 1:3 što je bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale, što je svakako u tom trenutku bilo veliko iznenađenje pošto je PSŽ važio za jednog od najvećih favorita za osvajanje trofeja. Sigurno je da nas i sada očekuje jedan i te kako zanimljiv susret, a mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom susretu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60. Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da su ipak Parižani veliki favoriti u ovom duelu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.58. Za kraj, treba ovde očekivati jednu otvorenu utakmicu u kom se ni jedna ni druga ekipa neće štedeti, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.