Tip dana košarka: Crvena zvezda vs CSKA, crveno beli dočekuju i dalje aktuelne šampione iz Moskve!

Crvena zvezda

Crvena zvezda dočekuje ekipu CSKA u svojoj dvorani od 20:45h. Imaćemo priliku da vidimo crveno belo na ispitu protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Moskve, koja dolazi u Beograd posle neočekivanog poraza od Albe na svom parketu. Sa druge strane Crvena zvezda je izgubila od Žalgirisa, ali su onda za vikend deklasirani Mornar i tako pokazali da je poraz od litvanske ekipe bio samo loš dan. Očekujemo jedan jako zanimljiv susret i duel dva vrhunska trenera, Obradovića i Itudisa. U svakom slučaju treba pogledati ovaj meč i uživati u vrhunskoj košarci.

Crvena zvezda: Dva nova igrača u rosteru i potpuno nova energija.

U novu sezonu Crvena zvezda ulazi sa nekoliko novih lica. Pre svega, najbitnija promena desila se na klupi. Saša Obradović je konačno stigao u svoj matični klub, iako je bio želja uprave crveno belih već nekoliko godina unazad. Sa dolaskom novog trenera, usledile su brojne promene u igračkom kadru. Dva nova plejmejekera po ukusu trenera su bila prva pojačanja. To su Kori Volden koji je stigaoo iz Partizana i Lengston Hol koji je pojačanje iz Promiteasa. Pored njih dvojice, doveden je igrač koji bi trebalo da pravi najveću razliku u napadu, a to je Džordan Lojd. Sjajni bek koji je nastupao za Valensiju sa velikim uspehom prošle sezone. U reketu novo lice je centar Teri koji će Crvenoj zvezdi doneti preko potreban atlecizam i sjajna preuzimanja u odbrani. Tu je i Marko Simonović koji će svojim iskustvom doneti preko potrebnu sigurnost u igri.  Teri se oporavio od “korona” virusa i debitovao je u meču protiv Mornara, kao i povratnik u redove crveno belih, Tejlor Ročesti.

CSKA: Ponovo sjajan roster za Dimitrisa Itudisa i ponovo najviše ambcije.

Kako se prethodna sezona nije završila, CSKA je i dalje aktuleni šampion Evrolige i tim koji juri odbranu trofeja. Dimitris Itudis je ove sezone napravio nekoliko izmena. Pre svega mislimo na igrače u reketu, gde je CSKA doveo dva jako kvalitetna igrača. Nikola Milutinov i Toko Šengelija su pojačali CSKA u ovom prelaznom roku i postali su definitivno jedan od najjačih centarskih tandema u Evropi. Ostanak Majka Džejmsa je veliko pojačanje za ovaj roster, jer je on apsolutni lider ovog tima. Darun Hilijard i Johanes Vojtman su takođe tu, igrači koji su dali dobar doprinos prošle sezone, kao i Nikita Kurbanov koji će ponovo čuvati protivničke najbolje igrače. Veliko pojačanje za ovaj sastav je i oporavak Vila Klajburna koji je veoma bitan faktor u igri moskovskog giganta. Još jedna kvalitetna sezona za CSKA u svim takmičenjima. Posle poraza od Albe, svi alarmi su se uključili i očekuje se puna koncentracija igrača CSKA. Imaju izuzetno kvalitetan roster i posebnu pažnju treba usmeriti prema Klajburnu koji je u izuzetnoj formi.

Naš predlog:

Sa ovog meča možemo izdvojiti nekoliko predloga. Kladionica Meridianbet kao favorita na ovom susretu vidi ekipu CSKA i pobedu gostiju plaća kvotom 1.38. Ukoliko smatrate da Crvena zvezda može do iznenađenja na ovom meču, Meridianbet pobedu domaćina plaća kvotom 3.05. Mi smo izabrali nešto treće. A to je: domaćin postiže ukupno poena više od 73.5 i Meridianbet za tu granicu poena daje kvotu 1.72. Očekujemo da Crvena zvezda uhvati ritam od samog starta meča, a imaju veliki broj kvalitetnih napadača i smatramo da će to znati da iskoriste.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.